Презентація «Педагогічний досвід використання ігрових та ситуативних завдань при вивченні англійської мови»

Про матеріал
Педагогічний досвід використання ігрових та ситуативних завдань при вивченні англійської мови у середній школі. Ситуативні завдання як ефективний засіб розвитку комунікативної компетенції учнів на уроках англійської мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Календюк Таміла Василівна“And most generally there is something about everything that you can be glad about, if you keep hunting long enough to find it.”― Eleanor H. Porter, Pollyanna. Освіта. Житомирський державний педагогічний інститут імені І. Я. Франка, 1996 рік. Навчальний заклад“Українська мова і література та англійська мова”Спеціальність за дипломом. Досвід. Вчитель англійської мови спеціалізованої школи I-III ступенів № 65 м. Києва з поглибленим вивченням іноземних мов. Посада та місце роботи. Кваліфікаційна категорія та стаж роботи. Спеціаліст 1 категорії18 років на посадах педагогічних працівників

Номер слайду 2

Методична тема:“Використання ігрових та ситуативних завдань при вивченні англійської мови"

Номер слайду 3

Використання часу на уроціWriting. Розвиток навичок письма. Communication. Говоріння, комунікація. Listening. Аудіювання, сприймання на слух. Reading. Читання англомовної літератури

Номер слайду 4

Рольові ігри в навчанні{7078 E910-90 D1-4958-A303-9 E4 F44743785}Учні молодшого шкільного віку. Учні середнього шкільного віку. Учні старшого шкільного віку. Рольові ігри казкового змісту. Рольові ігри побутового змістуІмітаційні рольові ігри пізнавальногозмістуІмітаційні рольові ігри світоглядногозмісту. Рольові ігри побутово-соціального змісту(про етикет, культуру поведінки, тощо)Використання рольових ігор може бути ефективним на різних стадіях навчання. Щодо вікових груп учнів, доцільність різних типів ігор може бути оцінена за допомогою таблиці:

Номер слайду 5

Онлайн ігри. Навчання онлайн та оффлайн може бути веселим! Використання різних видів ігор урізноманітнює навчальний процесс.

Номер слайду 6

Покращення когнітивних навичок{7 FC535 CA-7244-4 D51-BF95-CAE88 FAA5565}Навички. Як забезпечується вплив?Покращення пам’ятіРобота з картками для вивчення слів, така як у Quizlet, допомагає поповнювати словниковий запас, та сприяє розвитку пам'яті в цілому. Креативність. Багато ігор для вивчення англійської мови створені за принципом побудови асоціацій, наприклад Dixit. У грі потрібно не тільки оперувати різними словами та тренувати розмовні навички, а й підключати свою фантазію. Швидкість реакціїІгри з обмеженням у часі і елементами змагання стимулюють учнів бути уважними та реагувати на виклики швидше, що підсилює активність на уроках і сприяє швидшому засвоєнню матеріалу. Логічне мислення. Такі ігри як Dixit містять підказки, на основі яких потрібно вгадати слово, фразу чи ілюстрацію. Впоратися із завданням допоможе логіка.

Номер слайду 7

Робочі моменти. Для дітей гра – важлива діяльність для повноцінного розвитку, для дорослих же – чудова можливість додати у навчання динаміки й позитивних емоцій.

Номер слайду 8

Досягнення учнів. Результатом діяльності як вчителя є: Олімпіади: школярі беруть участь у міських олімпіадах. Конкурси: учні є активними учасниками Всеукраїнського конкурсу з англійської мови «Грінвіч». Особисті досягнення: учні регулярно беруть участь у мовних таборах, де ведуть англомовну комунікацію зі своїми ровесниками та викладачами. Крім того, під час примусового перебування за кордоном у зв'язку з воєнними подіями, вони успішно адаптувалися до повсякденного мовленнєвого спілкування.

Номер слайду 9

Підвищення кваліфікації

Номер слайду 10

Самоосвіта

Номер слайду 11

Корисні ПосиланняІгри. Підбірка тематичних карток. Онлайн ігри. Практичні настільні ігри. Додаткові матеріали. Fly High Ukraine. Cambridge English. BBC’s Cbeebies. Learn English Kids. Посилання на корисні ресурси, які я використовую в своїй роботі онлайн: Тести. Граматичні тести по темам. Словники. The Britannica Dictionary. Longman Dictionary of Contemporary English. The Oxford Picture Dictionary

Номер слайду 12

Дякую за увагу!Залишились питання?kalendyuk.t@gmail.com+380 50 385 82 53

pptx
Додав(-ла)
Kalendyuk Tamila
Додано
16 березня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку