Презентація: "Педагогіка партнерства як продуктивна форма взаємодії вчителя, учнів та батьків""

Про матеріал
Пропоную презентацію: "Педагогіка партнерства як продуктивна форма взаємодії вчителя, учнів та батьків".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Мавдрик Світлана Пилипівна, вчителька початкових класів Липницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

1) цінувати час; 2) говорити по черзі, коротко і по темі; 3) правило піднятої руки (говорити після підняття руки та дозволу тренера, щоб не перебивати один одного); 4) правило толерантності та поваги до учасників тренінгу; 5) бути активними, творчими, щирими.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Що ми вкладаємо в поняття «партнерство»? Чому актуальна тема партнерства?

Номер слайду 7

система взаємовідносин, які відбуваються в процесі певної спільної діяльності; спосіб взаємодії і взаємин, організованих на принципах рівності, добровільності та доповнюваності всіх її учасників; спосіб взаємовідносин, за яких зберігаються права кожної із сторін, чітко  узгоджені і злагоджені дії учасників спільної справи, що ґрунтуються на засадах взаємовигоди та рівноправності. Термін «партнерство» переважно визначається як:

Номер слайду 8

Педагогіка партнерства є актуальною для всіх рівнів шкільної освіти (а не лише у межах НУШ) ПЕДАГОГІКА ПАРТНЕРСТВА – напрям педагогіки, що включає собою систему методів і прийомів виховання і навчання на засадах гуманізму та творчого підходу до розвитку особистості

Номер слайду 9

ПЕДАГОГІКА ПАРТНЕРСТВА ВАЖЛИВА І НЕЗАМІННА

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Педагогіка партнерства ґрунтується на таких принципах: повага до особистості; доброзичливість і позитивне ставлення; довіра у відносинах; діалог – взаємодія – взаємоповага; розподілене лідерство (проактивність, право вибору та відповідальність за нього); принципи соціального партнерства (рівність сторін, добровільність прийняття зобов’язань, обов’язковість виконання домовленостей)

Номер слайду 12

НОВА РОЛЬ УЧИТЕЛЯ

Номер слайду 13

Номер слайду 14

«10 заповідей партнерства» Легко входити в контакт із дітьми. Зацікавлювати нестандартними ситуаціями, рольовими іграми, проблемними запитаннями. Вислуховувати відповіді та особисту думку дітей уважно, зацікавлено. Доброзичливо відноситись до учнів. Стримувати свої емоції. Вміти керувати емоціями своїми та учнів. Добре володіти програмовим матеріалом. Вільно володіти мовою спілкування. Виявляти зацікавленість до висловлювань учнів. Тактовно підтримувати бесіду в межах обговорюваної теми.

Номер слайду 15

«Якщо вчитель став другом дитини, якщо ця дружба осяяна благородним захопленням, поривом до чогось світлого, розумного, у серці дитини ніколи не з’явиться зло», – писав Василь Сухомлинський УЧЕНЬ - це

Номер слайду 16

В умовах партнерського навчання кожен учень може: розвинути здібності критичного мислення й незалежного висловлювання;  розкривають перед ним нові горизонти пізнання; розвивати спроможність приймати самостійні рішення; оволодівати необхідними навичками з базових та профільних предметів; навчитись радіти навчанню й поважати освіту; розвивати свій емоційний інтелект та самосвідомість; отримати необхідну індивідуальну підтримку; зберегти і зміцнити моральне, фізичне і психічне здоров’я.

Номер слайду 17

Методи технології партнерства, які заохочують виражати думки учнів: активні та інтерактивні технології, організація дослідної роботи, стимулювання самоосвітньої діяльності учнів, метод проєктів, діалогічні методи, стимулювання висловлювання власних думок, створення проблемних ситуацій;  методи самооцінки і взаємоперевірки

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ПАРТНЕРСТВО ЗАРАДИ УСПІХУ ДІТЕЙ Партнерські взаємини між учителем та батьками дають можливість оперативно реагувати на актуальні виклики та проблеми, а саме відстежувати зміни у поведінці дитини, краще розуміти її вподобання та життєві орієнтири. Педагоги можуть допомагати батькам відкривати нові таланти школярів, стимулювати їхні інтереси та освітні можливості. Батьки як найперші вчителі дитини, здатні допомогти знайти з нею спільну мову.

Номер слайду 21

постійна комунікація, яка дозволяє оперативно реагувати на будь-які зміни та проблеми (створення чатів чи груп у соціальних мережах та месенджерах, проведення відеобесід); неформальне спілкування (спільне святкування визначних подій та свят, які мають важливе значення для життя дітей та школи); усебічна допомога й участь батьків у організації та проведенні свят, тематичних та позашкільних заходів; участь батьків у навчальному житті своїх дітей (добровільна допомога під час створення навчальних матеріалів та формування освітнього середовища, обмін життєвим та професійним досвідом) ЕЛЕМЕНТИ ВЗАЄМОДІЇ МІЖ УЧИТЕЛЕМ ТА БАТЬКАМИ В РАМКАХ ПЕДАГОГІКИ ПАРТНЕРСТВА : 

Номер слайду 22

Тільки разом з батьками спільними зусиллями вчителі можуть дати дітям велике людське щастя В.Сухомлинський

Номер слайду 23

ДІЄВІ ФОРМИ НАЛАГОДЖЕННЯ ПАРТНЕРСЬКИХ ВЗАЄМИН УЧИТЕЛЯ З БАТЬКАМИ:

Номер слайду 24

Модель партнерських відносини між вчителем і учнем. Модель партнерських відносин з колегами у колективі. Модель партнерських відносин між вчителем і батьками.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Скиртач-Кукіна Олена Євгенівна
    Не вистачає джерел поданої інформації та рефлексії.
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
4 січня 2022
Переглядів
1128
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку