Презентація: " Передача, прийом та переміщення у грі Регбі-5".

Про матеріал
Презентація містить матеріали щодо планування та організації навчально-виховного процесу та методики проведення занять з модуля «Регбі» на уроках фізичної культури. Робота буде цікава вчителям які працюють в 5-6 класах, які бажають зробити цікавим і захоплюючим урок за допомогою базових елементом гри регбі. У даній роботі узагальнюється та удосконалюється мій особистий досвід навчання дітей грі регбі-5. Увагу приділено завданням групового характеру та колективного навчання. Методичні рекомендації та ключові етапи базового початкового навчання школярів спортивної грі «Регбі-5», враховують вимоги оновленої програми, та формують компетентності школярів. Ця презентація дозволить якісно та цікаво довести до дітей матеріал з гри Регбі-5.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Передача, прийом та переміщення у регбі - 5

Номер слайду 2

Основні правила передач та прийому м’яча

Номер слайду 3

Передача м’яча. Ціль передачі – послати м’яч гравцеві який знаходиться в більш вигідній позиції. Тобто точно і своєчасно. Своєчасно, це віддати м’яч поки ти ще в змозі зробити це: не тримати м’яч до тих пір, поки тебе захоплять чи захисники виявляться настільки близько, що завадять тобі зробити це напевно.

Номер слайду 4

Передача м’яча з місця. Під час передачі м’яча з місця потрібно зробити невеликий крок вперед зовнішньою ногою. Руки трохи зігнути та відвести в сторону протилежну передбаченому напрямку пасу, в зоні стегна. Після кидка руки випрямити та проводжати м'яч до тих пір, поки він не буде випущений. Кидаючи м’яч, необхідно пам'ятати, що під час виконання передачі треба бачити партнера, якому пасуєш м’яч.

Номер слайду 5

Передача м’яча в русі. Під час передачі м’яча в русі треба зробити великий крок у бік від напрямку бігу. Спиратися слід на п’яту, причому носок ноги повинен бути спрямований трохи всередину, завдяки чому полегшується поворот тулуба. У той самий час руки повертати до партнера, що приймає м'яч, великими пальцями вперед. У момент передачі необхідно обов'язково спиратися на ногу, яка ззовні

Номер слайду 6

Прийом м’яча. Для цього треба не випускати з полю зору сам м’яч, виставити руки долонями вперед, створивши мішень, простягнути руки до гравця й повідомити про готовність. Коли приймаєш м'яч пальці повинні бути розчепірені і звернені до землі, долоні розгорнуті в бік м’яча що летить. Руки треба тримати розслабленими. Приймати м’яч потрібно м’яко, стоячи на зовнішній нозі, це дасть змогу вже на наступному кроці зробити передачу.

Номер слайду 7

Правила гри : Тач. Це основний прийом захисту в грі, подібний до захвату (утримання). Змушує атакуючу команду зупинитися й поновлювати гру. Дотик виконується обома руками гравця команди, що обороняється, до будь-якої частини тіла чи одягу гравця з м'ячем чи самого м'яча. У момент дотику гравець, який його виконав, як правило вигукує «Тач», сигналізуючи таким чином про нього іншим гравцям команди-суперника та судді.

Номер слайду 8

Правила гри: Тег. Тег - зривання стрічки з поясу суперника. Тільки у гравця що володіє м'ячем можна зривати стрічку.

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Грибкова Людмила Павлівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
3919
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку