Презентація "Передавання настрою у пейзажі за допомогою кольору. Пуантилізм. 6 кл"

Про матеріал

Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 6 класі на тему "Передавання настрою у пейзажі за допомогою кольору. Пуантилізм" містить підбірку світлин, які допоможуть учням краще зрозуміти навчальний матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Передавання настрою у пейзажі за допомогою кольору. Пуантилізм. Виконала: Гуд Світлана Сергіївнавчитель образотворчого мистецтва КЗ “НСЗШ I-III ст. №4”, м. Нікополь6 клас

Номер слайду 2

Мета: Навчальна: поглиблювати знання про пейзажний жанр, навчати передавати настрій у пейзажі за допомогою кольору, розповісти про вплив світла на колір у пейзажному живописі, навчити застосовувати набуті знання в практичній діяльності, ознайомити з технікою пуантилізму;Розвивальна: розвивати кольоросприйняття ока, навички передавання настрою у пейзажі засобами живопису;Виховна: прищеплювати любов до природи, дбайливе ставлення до неї, зацікавленість пейзажними творами образотворчого мистецтва.

Номер слайду 3

Яке враження склали на вас ці роботи? Чим вони різняться?Які засоби виразності використовували художники для зображення цих дерев?Чи передають ці роботи настрій? Який? Шишкін І. -«На півночі дикій» Поль Сіньяк - «Сосна в Сен-Тропе»

Номер слайду 4

Клод Моне(1840-1926)

Номер слайду 5

Серія робіт “Стоги в Живерні” французького художника Клода Моне:

Номер слайду 6

Порівняйте дві роботи. Чи можна вважати ці пейзажі пейзажими-настроями?Клод Моне – “Стоги. Кінець літа. Ранок.”Клод Моне – “Стоги. Похмурий день.”

Номер слайду 7

Клод Моне – “ Враження. Схід сонця. ”Імпресіонізм (від франц. impression – враження) – напрямок у мистецтві останньої третини ХІХ – початку ХХ ст. Найповніше вираження отримав у французькому живопису. Художники-імпресіоністи прагнули зберегти силу і свіжість першого враження, що дозволяє відтворити у живописному творі неповторно характерні риси.

Номер слайду 8

Імпресіоністи відмовилися від змішування кольорів на палітрі, почали писати чистими яскравими фарбами, щільно наносячи їх на полотно окремими мазками. Потрібний тон кольору можна було побачити у разі споглядання роботи на відстані, що отримало назву – оптичне злиття.

Номер слайду 9

Паунтилізм (від франц. роіnt - крапка) – манера живопису мазками у вигляді однакових за розміром кольорових крапок.

Номер слайду 10

Поль Сіньяк(1863-1935)- французький художник. Яскравий представник пуантилізму.

Номер слайду 11

Поль Сіньяк– “Гавань в Марселе.” 1907

Номер слайду 12

Поль Сіньяк– “Бухта.”

Номер слайду 13

Поль Сіньяк– “Гавань у Сен-Тропе.”Поль Сіньяк– “Червоний буй.”

Номер слайду 14

Поль Сіньяк– “Порт Колліура.”

Номер слайду 15

Мотив пейзажу – це сукупність виразних особливостей певного явища або кутка природи. Ю. Клевер– “Зимовий пейзаж.”Б. Кустодієв– “Зима.”

Номер слайду 16

Практична робота учнів: Виконати композицію “Настрій у зимовому пейзажі” в техніці пуантилізму. Послідовність виконання роботи:1. Оберіть мотив своєї роботи.2. Простим олівцем визначте лінію горизонту,окресліть основні елементи пейзажу.3. Виконавши малюнок олівцем, почніть роботу фарбами в техніці пуантилізму.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шульга Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 липня 2018
Переглядів
5877
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку