Презентація "Перевірка якості продуктів у побуті"

Про матеріал
Ми - те, що ми їмо. Презентація показує, як легко і просто перевірити якість харчових продуків просто удома, не витрачаючи кошти на підробки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як перевірити якість харчових продуктів

Номер слайду 2

Як перевірити якість сира У сир нерідко додають рослинні жириі. Ще в магазині можна попросити відрізати від голови тонкий шматочок сиру. Якщо це не твердий сир типу пармезану або Чеддера, шматок повинен бути пружним і не розсипатися на очах. Ще неякісний сир на повітрі дуже швидко сохне і виділяє вологу на поверхню. Нормальний продукт при кімнатній температурі буде просто розм'якшуватися.

Номер слайду 3

Зелень Для визначення свіжості зелені зазвичай не потрібні ніякі додаткові лайфхаки. По ній відразу видно, як давно вона лежить на полиці супермаркету. Однак корисно знати, що листя свіжої зелені, якщо їх направити вертикально вгору, не будуть звисати безсилими «собачими вухами». Крім того, темно-зелений колір трав найчастіше свідчить про те, що їх плекали з використанням нітратів. Про те ж говорять і неприродно довгі стебла.

Номер слайду 4

М'ясо Вибираючи м'ясо, потрібно натиснути на нього пальцем. При сильному натисканні на ньому залишиться слід, але зі свіжого шматка він тут же зникне, оскільки якісне м'ясо характеризується пружністю. Попросити розрізати шматок. Якщо на розрізі колір м'яса неоднорідний, швидше за все, термін придатності йому продляли штучними способами. Ще один спосіб переконатися в свіжості м'яса – промокнути його паперовим рушником. Нормальне не повинно залишати занадто мокрих і кривавих слідів.

Номер слайду 5

Мед Маніпуляції з медом – досить поширене явище, оскільки цей продукт дорогий, і навіть незначне збільшення його обсягу за рахунок додавання сторонніх субстанцій обіцяє солідний прибуток. Отже, мед для початку можна просто зачерпнути ложкою і спробувати вилити назад. Якісний мед утворює рівну по всій довжині і безперервний струмінь. Ще один спосіб – капнути на папір. Якщо у складі меду є стороння рідина, вона проявиться мокрою плямою навколо краплі меду. Змішайте трохи меду з оцтом. Пішла хімічна реакція? Значить, вас обдурили.

Номер слайду 6

Сир У сир часто додають крохмаль і рослинні жири. Перевірити, чи є вони у складі, можна з допомогою краплі йоду. Якщо крохмаль є, сир забарвиться в синій колір, якщо немає — колір йоду не зміниться.   Залиште трохи сиру при кімнатній температурі. Якщо в ньому є рослинні жири, через кілька годин сир змінить колір і покриється жовтою скоринкою. Звичайний сир підкисне, але кольори не змінить

Номер слайду 7

Морозиво Якщо ви сумніваєтеся в якості певного сорту морозива, проведіть простий експеримент. Залиште шматочок цього десерту при кімнатній температурі. Якщо морозиво зроблено без рослинних добавок і шкідливих домішок, воно розтане досить швидко, перетворившись в однорідну кремоподібну масу. Десерт з домішками рослинного жиру перетвориться в неприємного вигляду рідину і буде танути значно довше.

Номер слайду 8

Сметана Щоб перевірити, чи є в сметані рослинні жири, розмішайте ложку сметани в склянці гарячої води. Продукт поганої якості випаде пластівцями, справжня сметана розчиниться до однорідної каламутної рідини.

Номер слайду 9

Ковбаса У ковбас оболонка повинна бути сухою, без слизу і, тим більше, без цвілі. У розрізаної ковбаси зріз соковитий, без сірих плям. Щоб їх замаскувати, ковбасу можуть підфарбувати фуксином. Наріжте ковбасу і облийте горілкою. Від фуксину алкоголь стає червоним.

Номер слайду 10

Чай Заваривши напій, опустіть туди скибочку лимона. Якщо чай посвітлів - все в порядку, якщо ж колір не змінюється - перед вами низькосортна підробка. Старість чаю можна перевірити за кольором межі між настоєм чаю і стінками посудини. Він повинен бути жовтого кольору. Зеленуватий відтінок - свідчення не першої молодості чаю.

ppt
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Інші матеріали
Додано
15 березня 2019
Переглядів
1703
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку