Презентація "Періодична система хімічних елементів"

Про матеріал

Презентація містить інформацію про те, що таке періодична система хімічних елементів, яка її структура, та що ми можемо дізнатися із періодичної системи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Періодична система хімічних елементів

Номер слайду 2

Періодична система

Номер слайду 3

Що ми можемо дізнатись з періодичної системи?Вам відомо, що в кожній клітинці періодичної системи містяться: • символ хімічного елемента; • його порядковий (атомний) номер; • назва елемента;• назва простої речовини, якщо вона відрізняється від назви елемента. У клітинках короткого варіанта системи наведено ще й значення відносних атомних мас і дані про електронну будову атомів.

Номер слайду 4

Структура періодичної системи. Періодична система хімічних елементів складається з періодів і груп. Період — це фрагмент природного ряду хімічних елементів від лужного елемента до інертного. Перший період, другий і третій називають малими періодами, а четвертий, п’ятий, шостий і сьомий — великими. Періоди нумерують арабськими цифрами. Група — стовпчик хімічних елементів у короткому варіанті періодичної системи або два стовпчики в довгому варіанті. Періодична система містить вісім груп елементів. Їх прийнято нумерувати римськими цифрами. Кожна група складається з двох підгруп — головної та побічної.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Лантаноїди та актиноїди

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Домашнє завдання:§3 опрацювати№15 ст. 21 письмово.

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Презентації
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку