Презентація "Перпендикулярні прямі"

Про матеріал
Презентація допоможе формувати в учнів уявлення про перпендикулярні прямі, вчити розпізнавати їх на малюнках, самостійно будувати; систематизувати знання учнів про пряму ,її види, закріпити вміння будувати паралельні прямі; розвивати уяву, пам'ять , креслярські навички; виховувати любов до геометрії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перпендикулярні пряміУрок 17

Номер слайду 2

Лунає дзвоник для діток І запрошує на незвичний урок. Завітайте всі до космошколи, Тут не сумуватимете ви ніколи. Завдання маю не для лежебок Ось такий сьогодні буде геометрії урок.

Номер слайду 3

1. «Збір валізи до польоту»Перевірте, чи всі необхідні речі ви зібрали – ручка, олівці, набори для креслення, зошит. Підготовка ракети. Графічний диктант:1 – Л, 2- В, 1-П, 5-В, подвійна 2 –В навскоси вгору П, подвійна 2- Н навскоси низ П, 5 – Н, 1- П, 2 – Н, 1 – Л, 1 – В, 4 – Л, 1 – Н. Яка фігура вийшла?Наша ракета вирушає в путь.

Номер слайду 4

2. Збір «валізи знань» Пригадайте, що ви знаєте про пряму і її види?Накресліть в зошиті вертикальну, горизонтальну, похилу, криву та ламану лінії. Поки ракета в польоті, вам потрібно згадати, які прямі називають паралельними?Розкажіть алгоритм їх побудови. Скільки паралельних прямих можна провести через кожну точку площини, яка не належить даній прямій?

Номер слайду 5

Наша ракета приземляється під прямим кутом на доріжку космошколи. Спробуємо зобразити наше приземлення в бортових журналах (зошитах). Побудуйте доріжку у вигляді прямої а і прямої b – шлях приземлення ракети під прямим кутом, щоб відбувся перетин з прямою а.аb• Дві прямі називаються перпендикулярними, якщо вони перетинаються під прямим кутом. Перпендикулярність прямих позначають значком « », записують b а. .

Номер слайду 6

Розпізнайте перпендикулярні прямі. Побудуйте бісектрису розгорнутого кута.

Номер слайду 7

Додайте заголовок слайда – 4 Молодці! Дякую за роботу.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
12 січня 2023
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку