Презентація "Перша допомога при отруєнні чадним газом"

Про матеріал
Для учнів 8-9 класів. Перша допомога при отруєнні чадним газом (карбон(ІІ) оксидом). Ознаки отруєння чадним газом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перша допомога при отруєнні чадним газом. Укладач: вчитель основ здоров’я Стецьківського НВК Нестечук Н. М.

Номер слайду 2

Що таке чадний газ та як він утворюється. Чадний газ або оксид вуглецю- це продукт горіння в умовах нестачі кисню. Чадний газ є дуже небезпечним для організму людини. Він не має запаху і кольору, відповідно отруєння може настати непомітно. Навіть незначні його кількості, що потрапляють у повітря і вдихаються людиною, викликають у людини запаморочення і нудоту, а вдихання повітря, в якому міститься 0,3 % CO, може швидко привести до смерті. Відтак, якщо в приміщенні немає достатнього доступу свіжого повітря, погано працює вентиляція, забиті димарі, то там може накопичуватись чадний газ. Окрім цього, вітряна погода може спричинити зворотну тягу в димових та вентиляційних каналах, а через це небезпечні продукти горіння не виводимуться назовні і накопичуватимуться у приміщенні.

Номер слайду 3

Ознаки отруєння

Номер слайду 4

Важливо не сплутати отруєння чадним газом з харчовим отруєнням. Запам'ятайте, отруєння чадним газом не викликає у людини підвищення температури.

Номер слайду 5

Перша допомога при отруєнні

Номер слайду 6

А при зупинці дихання та кровообігу варто провести серцево-легеневу реанімацію потерпілому (для цього варто покласти постраждалого на рівну поверхню, стати навколішки збоку на рівні його грудної клітки та визначити місце натискання (межа між середньою та нижньою третинами грудини), після чого розпочати непрямий масаж серця. Але варто запам'ятати, що не можна бити щосили потерпілому по грудині).

Номер слайду 7

Джерело: https://dyvys.info/2019/01/28/otruyennya-chadnym-gazom-persha-dopomoga-ta-yak-vberegtys-lviv-yanam/

pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
6 жовтня 2022
Переглядів
2888
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку