Презентація "Підліткова субкультура «ПВК Редан»: що варто знати?"

Про матеріал
В презентації розповідається про виникнення молодіжної субкультури "редан", особливості підлітків, що є учасниками даного угрупування, надаються рекомендації батькам у поводженні з дітьми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підліткова субкультура «ПВК Редан»: що варто знати?Підготувала практичний психолог Вільшанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Тимченко Р. В.

Номер слайду 2

«ПВК Редан» — молодіжна субкультура, яка вперше виникла у Росії і швидко набрала популярність серед українських підлітків.

Номер слайду 3

Інформацію про новий рух почали активно поширювати в медіа та соцмережах після масового затримання підлітків у ТРЦ великих міст росії. Причиною арештів стали масові бійки, які влаштували представники нової молодіжної субкультутри – “ПВК “Редан”

Номер слайду 4

«Геней Редан» – це назва субкультури, символом якої є 12-ногий павук. У перекладі з японської «Геней Редан» означає «примарна трупа». Геней Редан – група бандитів, які є персонажами манги Hunter X Hunter японського художника Йосіхіро Тогасі. До складу банди входять 13 членів, лідер яких – голова павука, а решта членів – 12 ніг. У цієї вигаданої банди з’явилися натовпи шануваль-ників у всьому світі, які наслідують персонажів

Номер слайду 5

У субкультурі ПВК «Редан» усі учасники мають символ павука з цифрою 4. В аніме під цим числом в організації завжди були зрадники чи шпигуни. Це пов’язано з тим, що в японській культурі число 4 несе неприємності, як у нас 13. Можливо, таким чином учасники ПВК «Редан» хотіли передати свої деструктивні наміри

Номер слайду 6

Учасники називають себе “павуками”, зображення яких з цифрою 4 носять на одязі. Підлітки вважають себе “неформалами”, при цьому стверджують, що не мають стосунку до військових формувань, а “ПВК” (за аналогією з “ПВК “Вагнер””) назвалися “по приколу”

Номер слайду 7

У низці міст України відбулися “вуличні акції” за участі молоді й підлітків. За повідомленням з соціальних мереж, це так званий рух “ПВК “Редан””, який поширений у росії. Зокрема, у Харкові поліція затримала підлітків, щоб попередити масову бійку. Правоохоронці встановили 245 учасників цього заходу – “флешмобу”, який запустила рф. З батьками проведуть профілактичні бесіди.

Номер слайду 8

Скільки саме “реданів” в Україні, невідомо. Гуртуються вони за допомогою соціальних мереж, де закликають “мститися за кожного неформала”. Зібрання підлітків, крім Харкова, помітили у Черкасах, Львові, Івано-Франківську. Підлітки, які ідейно протистоять “ПВК “Редан””, теж збираються разом, щоб влаштувати бійку. Патріотичну українську молодь непокоїть те, що цей рух має російське походження

Номер слайду 9

Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко звернувся до батьків із закликом: “Будьте уважними з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло. Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити”.

Номер слайду 10

Що робити батькам у такій ситуації?Спокійно, відкрито і прямо поспілкуватися з дитиною, надати їй можливість говорити, коли буде до цього готова, не підганяти її. Якщо дитина розповідає, куди вона ходить і як проводить свій час, батьки мають виявити якомога повнішу обізнаність в обговорюваній темі; слід виявляти терпіння, наполегливість, доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка. Потрібно опанувати інтернет-технології, мати власні акаунти в соцмережах, стати там другом своїй дитині. Щотижня слід аналізувати вміст сторінок дитини, уважно читати її публікації, вивчати групи, до яких вона приєдналася.

Номер слайду 11

Що робити батькам у такій ситуації?“Познайомитися” з віртуальними друзями дитини, звертати увагу на фото й відео, що викликають її інтерес, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані. Показати дитині, що батьки піклуються про неї, запропонувати провести разом час. Зосередитися на тому, щоб показати дитині її переваги, знайти її сильні сторони, допомогти побачити себе унікальною особистістю. Після встановлення контакту та виявлення підлітком довіри до батьків слід пояснити згубність і безперспективність деструктивної поведінки, підкріплюючи це фактами, які добре відомі підліткові; допомогти підлітку зрозуміти ступінь ризику від деструктивної поведінки і невідворотної відповідальності за скоєне (зокрема, у випадку вчинення булінгу або іншого правопорушення).

Номер слайду 12

Ще раз про правила безпеки в кіберпросторі: Ти спілкуєшся не з пристроями, а все ж таки з людьми через пристрій. На іншому боці може бути хто завгодно, навіть якщо тобі пише хтось, хто здається знайомим. Те, що ти розмістиш в інтернеті чи відправиш у повідомленні, автоматично стає не твоїм. Тому треба донести дитині, що таке цінна інформація та чому її не варто нікому надсилати. Усе, що ти отримав, але не очікував отримати, – підозріло. Тебе можуть обманути. Безплатний сир – лише в мишоловці. Гроші просто так не даються. Якщо в тебе є потреба в грошах, краще скажи про це дорослим, яким довіряєш. Якщо ти в чомусь сумніваєшся, проконсультуйся зі мною, дорослим. Ще одним правилом може бути, наприклад, не натискати (або не тицяти) на сайти з доменом “.ru”.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
1 квітня 2023
Переглядів
325
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку