Презентація "Підприємництво"

Про матеріал
Презентація "Підприємництво". Підприємницька діяльність Мета і соціална відповідальність підприємця. Правовий захист бізнесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підприємництво

Номер слайду 2

Підприємець – особа, яка професійно здійснює підприємницьку діяльність - приватним виробництвом, торгівлею, посередництвом, наданням послуг. Підприємництво, підприємницька діяльність – самостійна , ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних та соціальних результатів на одержання прибутку.

Номер слайду 3

Дискусія Чому, на вашу думку, виникла потреба в розвитку підприємництва?У чому полягає мета господарської діяльності підприємства? У чому, на вашу думку, полягають найбільш характерні відмінності між підприємництвом і будь – яким іншим видом діяльності ( професією вчителя, інженера, водія тощо)?

Номер слайду 4

Функції підприємництва

Номер слайду 5

Соціальна відповідальність бізнесу це добровільна безкорислива підтримка, участь підприємця у вирішенні соціальних проблем.

Номер слайду 6

Правовий захист бізнесу. Відповідно до чинного законодавства України, держава гарантує всім підприємцям рівні права й можливості для доступу до матеріально-технічних , фінансових, трудових, інформаційних, природних та інших ресурсів. Також вона законодавчо забезпечує свободу конкуренції між підприємцями, захищає споживачів від проявів несумлінної конкуренції та монополізму.

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Серед наведених у душках відповідей оберіть правильну. Метою боротьби підприємців з ризиком є…(зниження ризику, збільшення ризику, запобігання ризику). Підприємницьку діяльність можна вести з …( 18 років, 16 років, 14 років). Метою підприємницької діяльності є…( набуття досвіду, здобуття нового статусу, отримання прибутку). Певна частина населення вести підприємницьку діяльність …( не має бажання, не має грошей, не має права). Постійні витрати у підприємницькій діяльності призводять до …( збільшення прибутку, банкрутства, розширення асортименту). Запобігти ризику можна шляхом …( збільшення прибутку, зниження витрат, страхування).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 травня 2020
Переглядів
7231
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку