Презентація. Підсумковий урок з читання у 2 класі за розділом: "Казки маленькі, а розуму в них багато"

Про матеріал
Презентація до підсумкового уроку з читання для учнів 2 класу за розділом: "Казки маленькі, а розуму в них багато". Урок сплановано у вигляді подорожі по телешоу. Учні об'єднуються у 4 команди та виконують завдання від телепередач. В кінці підводиться підсумок та обговорення. в презентації вказано посилання на використання джерел для певних телешоу..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підсумковий урок з читання у 2 класі «Казки маленькі, а розуму в них багато» (за підручником Н. Кравцової, В. Ромашової, А. Савчук) Підготувала вчителька початкових класів Криворізької спеціалізованої школи № 9 з поглибленим вивченням економіки, права та іноземних мов Ткачик Світлана Ярославівна2022 рік

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ИС–ИС–ИС – ХОДИТЬ ХИТРИЙ…? ЛИС

Номер слайду 4

АК–АК–АК – КОЛЮЧИЙ …?

Номер слайду 5

НЯ–НЯ–НЯ – МАЛЕНЬКЕ …?

Номер слайду 6

ЧОК– ЧОК– ЧОК – РОЗУМНИЙ…?

Номер слайду 7

ЕЦЬ–ЕЦЬ–ЕЦЬ– ПУХКЕНЬКИЙ …?

Номер слайду 8

ОК– ОК – ОК – ГЕРОЇ …?

Номер слайду 9

« НА ГОСТИНИДО КАЗКОВОЇ КРАЇНИ»ТЕЛЕШОУ

Номер слайду 10

https://www.youtube.com/watch?v=k_F7 Eg. TX24 E

Номер слайду 11

ПОСИЛКА ЗАПИТАНЬhttps://www.youtube.com/watch?v=d. HHu5zp-p-I&t=48s

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Євген Клопотенко, який зараз є відповідальною особою за здорове харчування в закладах освіти надіслав лист – завдання: Приготуйте з цих інгредієнтів блюдо, за рецептом німецьких куховарів. Назвіть казку, вкажіть авторська чи народна.

Номер слайду 15

МІНЯЮ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Люди завжди мріють про те, чого у них не має. Інколи навіть міняються речами і навіть родинами. За яких обставин відбувся цей обмін? Назвіть казку, вкажіть авторська чи народна.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Найчастіше за порядок в домі та виховання дітей відповідає мама. А сьогодні татові треба визначити кому належать ці предмети та віддати власникам. Назвіть казки, вкажіть авторські чи народні.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Медичний проект для покращення та збереження здоров’я. Люди бувають незадоволені своєю зовнішністю. Інколи на це впливає здоров’я, інколи інші причини. Хто брав участь у цьому випуску телепередачі? Назвіть казку, вкажіть авторська чи народна.

Номер слайду 24

ЛІТЕРАТУРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Номер слайду 25

В підручнику з читання відшукайте, звідки взято цей уривок. (Вказати назву казки) - Засмучені, розійшлися вони, домовившись, що як і завжди побачаться біля печери.- Ти дужчий від багатьох звірів, звалиш коня й вола. Але хто з нас двох сильніший – ти, великий, чи я, маленький? - То твоя мама, а то - моя! Вона буває дуже зла, як розгнівається… - А чи зможеш ти стояти на одній нозі і, заплющивши очі, співати?

Номер слайду 26

https://www.youtube.com/watch?v=igmrcvpw1 N0&t=12s

Номер слайду 27

СКАРБИ НАРОДНОЇ МУДРОСТІ

Номер слайду 28

Кожна казка нас чогось навчає. Головну думку казки можна висловити за допомогою прислів’я чи приказки. Відновіть ці прислів’я та скажіть до яких казок вони належать.аніж шабля. Глибше лихе гостра ранить слово, а Мала руйнує. крапля, скелюсила Де допоможе не зможе , розум допоможе. тамі лисом лисами З станеш. сам

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Часто в підручнику бувають ілюстрації до надрукованих творів. Щоб відчути зміст прочитаного ми, як наче, «заходимо в малюнок». А сьогодні малюнки треба впізнати та відновити. Складіть частинки пазлів та відновіть ілюстрацію до казки.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Найбільше мені сподобалась казка про…Мене здивувало, як... Вчинки, що мені не подобаються... Я придумав(ла) б інший заголовок до казки…

pptx
Додано
6 березня 2022
Переглядів
829
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку