Презентація " Пісні козацької слави".

Про матеріал
Допомогти учням відчути красу украінського народного музичного мистецтва. Осягнути інтонаційні особливості музики українського народу. спільні і відмінні риси народної творчості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІСНІ КОЗАЦЬКОЇ СЛАВИ.

Номер слайду 2

Мета: Формування основ музичної культури,як важливої і невід`ємної частини іхньої духовної культури. Інтерпретація кращих зразків української культури, а також формування естетичного досвіду, емоційно-ціннісного ставлення до мистецтва.

Номер слайду 3

Козаки-це вільні люди! Козаки-безтрашні люди! Козаки- борці за волю! За народну кращю долю.

Номер слайду 4

Сьогодні ми вирушаємо у дуже цікаву подорож до наших предків, запорізьких козаків. Із літописів відомо про славний період козаччини, який триває майже 300 років.

Номер слайду 5

Це Запорізька, а згодом Задунайська січ. Козацтво було організовано військовою силою, яка боронила наші землі від варварських нападів турків і татар.

Номер слайду 6

Козаки були сміливими, гордими, дистиплинованими, витривалими та вільними людьми. Український народ завжди пам`ятатиме цю героїчну сторінку в історії України, а чоловіки- наслідуватимуть козаків.

Номер слайду 7

Козакам були властиві таки риси характеру, як добродушність, безкорисливість, щедрість, щирість, дружелюбність. Особливо козаки цінували власну свободу. Саме тому вони частіше обирали люту смерть, ніж ганебне рабство. Звучить пісня « Їхав козак за Дунай».

Номер слайду 8

Козак- це людина чесна і смілива, Найдорожча йому-Батьківщина! Козак слабого захисник, Цінити побратимство звик!

Номер слайду 9

Українську народну пісню « Засвистали козаченьки»,що була складена в роки визвольної боротьби українського народу під проводом Богдана Хмельницького проти польської шляхти легендарною поетесою М. Чурай.

Номер слайду 10

Кобзарь і бандура- Дружні і єдині: Звучать у струнах душі Співаков України. Та пісня о волі навік залишаєтся І к серцю від серця вогньом перел`ється. А струни бандури співають, як завжди, у них наші думи і наші надії.

Номер слайду 11

Українську народну думу « Іван Богун», яка відображає один із епізодів визвольної боротьби українського народу 1648-1654року. Історичні пісні та думи тих часів донесли до нас кобзарі- прадавні співці України.

Номер слайду 12

Казки, билини, прислів`я, думи та пісні, виникнення яких пов`язане з трудовими і обрядовими процесами. Однією з найвідоміших історічних пісень є козацька пісня « Ой, на горі та женці жнуть». Вона донесла до нас пам`ять про героїв боротьби українського народу з турками й ординцями- Петра Сагайдачного та Михайла Дорошенко.

Номер слайду 13

У всьому світі кожен зна, Що Батьківщина лиш одна, Це наша славна Україна. Не забувай Шевченка спів. Про горду славу козаків, Не забувай, що ти- дитина Землі, що зветься Україна! Про Україну рідний край Ти завжди, завжди пам`ятай! Спів пісень про Україну.

pptx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
2224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку