Презентація "Пізнання себе та своїх моливостей"

Про матеріал
В усі часи люди замислювались над тим, як пізнати та знайти себе. Щоб знайти правду дехто робив добрі справи та допомагав іншим, хтось багато вчився та подорожував, хтось шукав відповідь у собі. Істина десь по середині, оскільки, кажуть, щоб пізнати світ, нам треба пізнати спочатку себе.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнання себе та своїх можливостей

Номер слайду 2

Мій сьогодні настрій

Номер слайду 3

Розумова розминка. Що таке зовнішність людини? Яких порад потрібно дотримуватися, щоб мати охайну й привабливу зовнішність?Чим ви любите займатися у вільний час?Які у вас є захоплення?

Номер слайду 4

Часто захоплення людини збігаються з її здібностями. Наприклад, людина захоплюється музикою та співом, тому що має гарний голос і хороший слух. Вона займається своїм улюбленим заняттям, не шкодуючи ні часу, ні сил.

Номер слайду 5

Кожна людина від народження володіє певними здібностями, завдяки яким має можливість чогось досягти, стати успішною. Здібність — це здатність людини виконувати певну роботу.

Номер слайду 6

Розгляньте малюнки. Обговоріть, які здібності притаманні дітям.

Номер слайду 7

Щоб пізнати свої здібності, ви маєте не байдикувати, а чимось захоплюватися, займатися якоюсь діяльністю. Наприклад, розпочати малювати чи співати, танцювати чи писати вірші, займатися певним видом спорту чи створювати якісь цікаві саморобки. У процесі діяльностіви зможете виявити, що вам найбільш подобається, найкраще вдається, тобто до чого ви маєте здібності.

Номер слайду 8

Якщо ви виявите в собі акторські таланти, розпочніть займатися в театральному гуртку. Маєте здібностідо занять спортом, виберіть «свій» вид спорту та запишіться в спортивну секцію. Якщо у вас нахил до малювання, відвідуйте художню школу тощо.

Номер слайду 9

Ваші здібності — це ваші можливості, які можуть перетворитися у дійсність лише за певних умов. Поміркуйте, за яких умов ваші здібності зможуть перетворитися у дійсність?Щоб ваші здібності перетворилися в дійсність, їх потрібно розвивати та вдосконалювати. Для цього треба мати бажання, бути працелюбними, наполегливими та старанними. За цих умов вам усе вдасться і ви зможете досягти успіху. Доказом цього є життя видатних людей.

Номер слайду 10

Розгляньте світлину і прочитайте текст, що поруч з нею.

Номер слайду 11

Гонконгський актор, каскадер, сценарист, співак. Славиться тим, що більшість своїх трюків виконував без підтримки. Народився в 1954 року в сім’ї біженців Китайської громадянської війни. Його батьки були дуже бідними, хоч і працювали на французького консула в Гонконзі. Подейкують, що вони були настільки бідними, що хотіли продати Джекі за 20 доларів. Вже у 8 років Джекі Чан знявся у фільмі "Великий і малий Вонг Тін Бар" і отримав гонорар 12 доларів. Він наполегливо продовжував зніматися у фільмах, але не всі вони були вдалими. Але стрічка, яка справді прославила хлопця – це "Змія в тіні Орла", знята у 1978 році. Джекі Чан

Номер слайду 12

Сценаристка, письменниця і кінопродюсерка. Джоан вже змалку писала фантастичні історії й читала своїй сестрі. Вона здобула освіту за спеціальністю вчитель французької мови та деякий час працювала за професією. Але значного заробітку ця робота не приносила, але вона продовжувала писати. Свій перший роман "Гаррі Поттер і філософський камінь" вона написала за 5 років і відправила в 12 видавництв, але жодне з них не дало відповіді. Однак приблизно через рік редактор Баррі Каннінгем з видавництва Bloomsbury дав згоду на публікацію книгу. З цього моменту Джоан почала завойовувати прихильність читачів, завдяки чому стала мультимільйонером. Джоан Роулінг

Номер слайду 13

Отже, ваші можливості в значній мірі залежать від ваших здібностей. Виявляйте свої здібності та наполегливо працюйте над їх розвитком.

Номер слайду 14

Щоб здобути професію перекладача, потрібно…розвивати пам’ять і увагу, добре знати рідну мову та вивчити кілька іноземних мов. Продовж реченнявміло користуватися засобами креслення, отримати належну освіту, вміти креслити та малювати. Щоб здобути професію інженера-конструктора, слід...слідкувати за своїм здоров’ям, вести здоровий спосіб життя та наполегливо тренуватись у вибраному напрямку. Щоб стати професійним спортсменом, необхідно…

Номер слайду 15

Щоб здобути професію кухаря, належить …Щоб стати художником, варто … Щоб стати письменником, потрібно … Щоб здобути професію вчителя, слід … Щоб стати музикантом чи співаком, необхідно …

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку