Презентація " Плануємо екскурсію" 1 клас "Я досліджую світ"

Про матеріал
Дана презентація є завершальною інтегрованого курсу " Я досліджую світ". Знайомить здобувачів освіти 1 класу з поняттям "екскурсія", з правилами поведінки під час екскурсій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок- презентація інтегрованого курсу « Я досліджую світ» Тема: «Плануємо екскурсію» . Автор: вихователь ГПД Жашківської спеціалізованої школи № 1 з поглибленим вивченням окремих предметів Ломачинська Тетяна Василівна

Номер слайду 2

Тема 1: Як спланувати екскурсію?

Номер слайду 3

Літо стало на поріг, перед нами сто доріг…

Номер слайду 4

Редактор Роз’єднати слова і прочитати текст: Щотакеліто? Цетеплапорароку,коли навколовсецвітетанабуваєяскраві відтінки. Літо — цечаснезабутніх відкриттівіпригод! Нуі,звичайнож,літо — цечасканікултаекскурсій.

Номер слайду 5

ЕКСКУРСІЯ – це найкраще наочне ознайомлення з виробництвом, працею людей, природою; це коли йдеш, їдеш або летиш у якесь нове місце.

Номер слайду 6

Вправа “Мрійники”

Номер слайду 7

ОБМІН ІНФОРМАЦІЄЮ ЯКІ ГРОМАДСЬКІ МІСЦЯ МОЖНА ВІДВІДАТИ У НАШОМУ МІСТІ? бібліотеку; стадіон; парк; кафе; церкву; кінотеатр.

Номер слайду 8

КУДИ МОЖНА ПІТИ НА ЕКСКУРСІЮ В НАШОМУ МІСТІ ? Краєзнавчий музей; Кінний завод; Цегельний завод; ТОВ ”Напої плюс”; Музей гармоніки; Пожежну частину; Типографію.

Номер слайду 9

ПЛАН ОРГАНІЗАЦІЇ ЕКСКУРСІЇ Куди організуємо екскурсію? Чим поїдемо? Як одягнемося? Що з собою візьмемо?

Номер слайду 10

ВПРАВА “КОЛА НА ВОДІ” Е – ЕМОЦІЇ К – КОНІ С – СОНЦЕ К – КВІТИ У – УСМІШКА Р – РОБОТА С – СИВКО І – ІНТЕЛЕКТ Я – ЯБЛУКО

Номер слайду 11

Скласти речення, які утворюють зв’язний текст Cьогодні нас переповнюють емоції. Адже ми їдемо на екскурсію на кінний завод. Сонце припікає по-літньому. Скрізь цвітуть квіти. Ми даруємо один одному усмішку. Доглядати коней – це відповідальна робота. Нам найбільше сподобався кінь Сивко. Інтелект у коней дуже розвинутий. Коні люблять їсти яблука.

Номер слайду 12

Жашківський кінно-спортивний комплекс

Номер слайду 13

Вправа “Реклама” Жашківський кінний завод був заснований в 1999 році. Спеціалізується на розведенні, вирощуванні і тренінгу коней західноєвропейських порід (Весфальска, Гольштинська, Ольденбурзька, Ганноверська, Бельгійська теплокровна, Рейнська, Голландська теплокровна, Французька сель).

Номер слайду 14

Вправа «Реклама» Музей темряви м. Київ

Номер слайду 15

Це єдиний в Україні музей, де всі екскурсії відбуваються в абсолютній темряві, а гідом працює незряча людина. Музей пропонує відчути світ за допомогою 4-х чуттів і відтворити щоденні маршрути вулицею чи будинком, орієнтуючись лише на дотик і звук. Також гіди під час екскурсії ознайомлюють зі шрифтом Брайля. Відвідування музею допоможе краще зрозуміти людей з вадами зору та стане доброю нагодою для розвитку чуттів.

Номер слайду 16

Стіна слів до слова «екскурсія» Музей Екскурсовод

Номер слайду 17

Експонат Турне

Номер слайду 18

Маршрут Путівник Сувенір

Номер слайду 19

Історія Автобус Планетарій

Номер слайду 20

Квиток Визначні місця Туристи

Номер слайду 21

Враження Похід Експозиція

Номер слайду 22

Діаграма Вена Екскурсія Організація розклад транспорт маршрут Мандрівка Свобода спонтанність історія намет Відпочинок, враження, інформація, спогади, співпраця, відкриття, поїздки, сувеніри, мета, фото.

Номер слайду 23

Руханка “Беремо - не беремо”

Номер слайду 24

Тема 2: Як поводитися під час екскурсії? 1. Під час слідування до місця перебування та назад дотримуватися правил дорожнього руху, не виходити на проїжджу частину.   2. Без дозволу керівника групи не залишати місця перебування. 3. В разі поганого самопочуття негайно повідомити керівника групи. 4. Дотримуватися правил пристойної поведінки та виконувати розпорядження керівника групи.   5. Не торкатися незнайомих предметів, які можуть бути вибухонебезпечними.  

Номер слайду 25

В автобусі Ви заходите в чистий автобус. Вийти теж маєте з чистого автобуса. Тому не можна залишати сміття, папірці, пусті пляшки. Для безпечного руху автобуса по заданому маршруту забороняється ходити по салону, висовувати голову і руки у вікно.

Номер слайду 26

В автобусі Щоб не відволікати увагу водія при керуванні автобусом забороняється голосно розмовляти і кричати. Під час зупинки автобуса не потрібно вставати з місця без потреби. Виходити з автобуса по черзі, не штовхатися, так і заходити.

Номер слайду 27

ПАМ’ЯТАЙТЕ! По вашій поведінці будуть судити всю школу. Тому будьте чемні та ввічливі.

Номер слайду 28

Де під час екскурсії можна побачити такі знаки? Що означає кожен з них?

Номер слайду 29

Методика “Сенкан” Екскурсія. Захоплююча, цікава, пізнавальна. Знайомить, дивує, навчає. Збираємо, використовуємо, ділимося. Мандрівка різними місцями.

Номер слайду 30

ГРА «ТАК» чи «НІ» з використанням цеглинок LEGO Так Ні Літо – пора канікул та екскурсій. Липень – перший місяць літа. Влітку йде сніг. На полях зерно збирають. Діти засмагають. Всі річки замерзають . Влітку ягоди достигають.

Номер слайду 31

Використані інтернет – ресурси: . Волощенко, О. Козак, Г. Остапенко «Я досліджую світ» 1 клас частина 2 zhashkiv.info/zhashkovskiy-konnyi-zavod/ https://www.google.com/search?q=київ+музей+темряви&rlz=1C1GGRV

ppt
Додано
15 травня 2019
Переглядів
8620
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку