Презентація "Побутові сюжети в мистецтві" 6 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків.Містить матеріали до уроку та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Побутові сюжети в мистецтві 6 М28

Номер слайду 2

Мистецтво - важливий складник побуту людини від найдавніших часів і донині. Особлива його частина - відпочинок, коли хочеться отримати емоційне задоволення. Часто на допомогу приходить танець - вид мистецтва з особливою мовою рухів, жестів, мімікою, темпом, ритмом тощо. У давнину танці були частиною обрядів або ритуалів. Нині їх виконують на великій сцені і в побуті, на масових заходах і родинних святах. Енергійні рухи під музику допомагають підняти настрій та відновити фізичні сили. Хоча, можливо, не всі вміють це робити досконало, але безумовно одне: танці дають можливість через рух виявити емоційність, підтримувати чудову фізичну форму й отримати справжню насолоду.• Які види танцювального мистецтва представлено на картинах? Що ти про них знаєш? За схемою розкажи про відомі тобі види танців.

Номер слайду 3

Народні танці нині популярні й шановані в усьому світі. Водночас вони надихають композиторів і хореографів на створення оригінальних концертних творів танцювального жанру. У них композитори використовують народні мелодії або створюють власні з інтонаціями, ритмами, характерними для того чи того народного танцю. А хореографи ставлять танцювальні театралізації. Переглянь. Танець у виконанні Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського.• Придумай назву танцю. Про який вид діяльності йшлося в ньому? Як завдяки танцю це стало зрозумілим? До якого виду танців ти зарахуєш цей твір? Поясни. Який виконавський склад танцівників?

Номер слайду 4

Послухай. Мирослав Скорик. Народний танець. Йоганес Брамс. «Угорський танець № 5». Фридерик Шопен. Полонез Ля мажор (на вибір).• Схарактеризуй твір (характер, мелодія, ритм, темп, динаміка, склад виконавців). За бажання придумай імпровізацію-пантоміму за прослуханою музикою.

Номер слайду 5

ВЕСНЯНКАМузика Віталія Філіпенка. Вірші Анатолія Новгородського• Майстер-клас «Рухи українського народного танцю». На дозвіллі ознайомся з деякими танцювальними рухами українських народних танців. За бажання спробуй виконати їх, а потім продемонструвати свої досягнення друзям, родині.

pptx
Додано
9 березня
Переглядів
255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку