Презентація "Побутові сюжети в мистецтві" (ІІ) 6 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали до уроку та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Побутові сюжети в мистецтві (2)6 М29

Номер слайду 2

З давніх часів люди збиралися на масові гуляння, ігрища як частини обрядів і святкувань. У багатих верствах суспільства влаштовували бали - зібрання чоловіків і жінок для танців і спілкування. Переглянь. Бал з к/ф «Марія Антуанетта». Георг Фрідріх Гендель. «Музика на воді». Ч. 2. «Менует». Йоганн Штраус. Вальс «На прекрасному голубому Дунаї». Віденський бал (на вибір).

Номер слайду 3

Бал - це не просто звичайні танці (чи, як-то кажуть у наш час, - дискотека). Це урочиста подія, яка супроводжується не менш урочистою музикою, танцями та строгим етикетом і правилами поведінки. У різні часи на балах віддавали перевагу різним танцям. З-поміж популярних танців балів 17-18 століть був менует, у 19 столітті популярність перехопив вальс, який, мабуть, до сьогодні залишається улюбленим бальним танцем. Менует - старовинний французький граціозний танець, у розмірі 3/4. Для його виконання характерні багато реверансів, легке «ковзання» кроків по підлозі.

Номер слайду 4

Хореографічна грамота. Від слова «бал» походить назва популярних бальних танців. Їх виконують для розваги й задоволення; широко використовують у театрі, кіно, на телебаченні. Також проводять спортивні змагання з бальних танців, де вони впорядковані відповідно до встановлених вимог і об’єднані у дві програми. Переглянь Танго. Самба. Чемпіонат світу з латиноамериканських танців (на вибір).• До якого виду танців належать бальні танці - сольні, парні, групові? Що свідчить про чудову фізичну підготовку танцівників? Які засоби виразовості хореографії яскраво проявляються в бальних танцях?

Номер слайду 5

Нині на різних шоу виступи естрадних співаків супроводжують невеликі танцювальні композиції. І ми любимо зібратися й потанцювати на вечірках або дискотеках, де виконуємо елементи сучасних танців - хіп-хопу, електри street dance та ін. Переглянь. Руханка. Just Dance Kids. Танець у виконанні гурту «Kris Kross».• Які сучасні танці виконали танцівники гуртів? Які танці виконує молодь на зображеннях?

Номер слайду 6

Заспівай«Веснянка» (музика Віталія Філіпенка, слова Анатолія Новгородського). Придумай танцювальні рухи, виконай з ними пісню. Які танці подобаються тобі? До якого виду танцювального мистецтва вони належать? Чи люблять танцювати у твоїй родині?ІПрийди, прийди, весно красна,Чепури наш рідний край,Засвіти нам сонце ясне,З нами в гурті погуляй. Приспів: Принеси, весно, нам. Рясні дощі, рясні дощі. Принеси, весно, нам. Радощі, радощі. Хай всюди пісня луна,Пісня луна, пісня луна. Хай нам зустрінеться. Дівчинонька гарна.ІІПрийди, весно, в наші села,Принеси нам дивних див –Очі синії веселок. З хуртовинами садів. Там, там, та-ба-да-ба...

pptx
Додано
9 березня
Переглядів
332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку