Презентація "Подібність трикутників"

Про матеріал
Презентація для використання на уроці закріплення матеріалу з теми "Ознаки подібності трикутників"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Розв’язування задач і вправ з теми “Ознаки подібності трикутників”8 клас

Номер слайду 2

Задачі за готовими малюнками.8 cм7 cм6 cмzху. С1 В1 А1 СВА 1

Номер слайду 3

28 cм7 cм6 cму см18 смх см. С1 В1 А1 СВА

Номер слайду 4

38 cм7 cм6 cмz смх сму см. С1 В1 А1 СВА

Номер слайду 5

4b cма cмс cм16 смх сму см. С1 В1 А1 СВА

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Задача. Які завбільшки повинні бути букви на класній дошці, щоб учні, сидячи за партами, бачили їх так само виразно, як букви в своїх книжках (на відстані 25см від ока)? Відстань від парт до дошки взяти 5м. Ширина букви в книжці дорівнює 1мм. O25см. BA1 мм5 мx. B1 A1

Номер слайду 9

Задача ЗНО

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Задача. За допомогою фотографії виміряти висоту вежі.(довжина основи 7 метрів) 7 метрів

Номер слайду 12

Вінницький Біг-Бен. Водонапірна вежа. Семиповерхова (загальна висота 28 м) 8-кутна витягнута в периметрі будівля (мінімальна вісь – 4 м, максимальна – 7 м) водонапірної башти у Вінниці, яка пережила на своєму, майже віковому, шляху війни і революції, часи смути і занепаду практично зберегла свій первозданний вигляд: перший поверх рустований для створення ефекту постаменту, наступні п‘ять поверхів червоної цегли розділяються між собою пілястрами і лжеарками, замикає ж будівлю купол з надбудовою-башточкою.

Номер слайду 13

Піза́нська вежа Частина ансамблю міського собору Санта-Марія Маджоре в Пізі. Вежа є дзвіницею собору і примикає до його північно-східного кута. Знаменитий шедевр середньовічної італійської архітектури. Вежа відома тим, що сильно нахилена. Висота вежі складає 56 метрів, діаметр — 15 метрів. Всесвітньо відомий вчений Галілей використовував Пізанську вежу для своїх дослідів. З верхнього її поверху він кидав різні предмети, щоб довести, що швидкість падіння не залежить від ваги падаючого тіла.

Номер слайду 14

Задача. За допомогою фотографії виміряти висоту вежі. (довжина основи 125 метрів) 125 метрів

Номер слайду 15

Е́йфелева ве́жа (фр. la Tour Eiffel) — архітектурна пам`ятка Парижа, розміщена на Марсовому полі, символ сучасної Франції. Вежу названо на честь її конструктора Густава Ейфеля. Була зведена як тимчасова споруда та використовувалася як символ і вхідна арка паризької Всесвітньої виставки 1889 року (проходила в палаці Трокадеро з 6 травня до 31 жовтня). Вежу збирались розібрати через деякий час після завершення виставки, але завдяки уже встановленим там радіоантенам це рішення було скасоване.

pptx
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
748
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку