Презентація "Подорож до Стародавнього світу."

Про матеріал
Презентація " Подорож до Стародавнього світу" може служити як основною формою проведення уроку ( несе значну частину інформаційного навантаження), так і додатковою ( грає роль наочно допоміжного або опорного конспекту). В умовах дистанційного навчання корисна при проведенні уроку як у синхронному так і асинхронному режимах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСТУП ДО ІСТОРІЇ СТАРОДАВНЬОГО СВІТУ. Ми знову книгу відкриваємо, У світ дивовижний відбуваємо, Мандруємо у давньому житті У роки дивовижні ті. БІЛИЦЬКИЙ КЗЗСО І-ІІ ст.№ 8 ДОБРОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ Учитель історії Тетяна Безверхня 2022 РІК

Номер слайду 2

Після цього уроку учні зможуть: називати хронологічні межі історії стародавнього світу та основні види історичних джерел; правильно застосовувати відлік часу до н.е. та н.е.; наводити приклади історичних джерел; пояснювати поняття “стародавній світ”, ”історичні джерела”, ”археологічні пам’ятки”, “цивілізація”.

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань Що таке історія? Яку історію ви вивчали в 5 класі? Коли найдавніші люди з’явились в Україні? Чи були це перші люди на Землі?

Номер слайду 4

Що вивчає історія стародавнього світу Історія стародавнього світу – частина всесвітньої історії, яка вивчає найдавніший період в минулому людства. Хронологічні межі : від появи найдавніших людей (2,5 млн років тому) до падіння Римської імперії (476 рік)

Номер слайду 5

Періодизація всесвітньої історії

Номер слайду 6

Історія первісного суспільства

Номер слайду 7

Історія Стародавнього Сходу

Номер слайду 8

Історія Стародавньої Греції

Номер слайду 9

Історія Стародавнього Риму

Номер слайду 10

Хвилинка відпочинку «Австралійський дощ» Піднімається вітер (потираємо руки). Падають перші краплини дощу(клацаємо пальцями). Почалася справжня злива (плескаємо долонями по стегнах). Злива перетворюється на бурю(тупцюємо). Ось буря стихає (плескаємо долонями по грудях). Стихає злива(плескаємо долонями по стегнах). Закінчується дощ, падають останні краплі(клацаємо пальцями). Шумить тільки вітер(потираємо долонями). Австралійський дощ скінчився. Сонце!(усі разом піднімають руки вгору).

Номер слайду 11

Батько історії Геродот (486-425 рр. до н.е.)

Номер слайду 12

Як історики дізнаються про минуле ІСТОРИЧНІ ДЖЕРЕЛА ІСТОРИЧНІ ДЖЕРЕЛА ПИСЕМНІ УСНІ РЕЧОВІ

Номер слайду 13

ІСТОРИЧНІ ДЖЕРЕЛА Зброя; казки; легенди; берестяні грамоти; книги; прикраси; папірус; поховання; залишки поселення; пам’ятники; спогади; кораблі; надписи на камінні; міфи; розвалини фортеці

Номер слайду 14

Вправа “ Визначення суттєвого “

Номер слайду 15

Поняття цивілізації Це період розвитку суспільства, який наступив після періодів дикунства і варварства. Це рівень розвитку суспільства, певний рівень культури. Це група держав, поєднаних спільним рівнем розвитку, спільною культурою.

Номер слайду 16

Підсумок уроку Що вивчає історія стародавнього світу? Які хронологічні межі має цей період? Які є види історичних джерел? Поясніть поняття “цивілізація”. Що викликало найбільші труднощі на уроці?

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Домашнє завдання  Опрацювати §1,с.4-7 Вивчити поняття.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

ppt
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
549
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку