презентація "Подорож країнами світу"

Про матеріал

Кожен із нас має найзаповітнішу мрію – відвідати якісь країни, побачити цікаві місця. Але не у кожного це вдається, та сьогодні справжнє свято… До нас у «Чайку» приїхали різні народи які хочуть показати усе найкраще від своєї країни Я думаю ця зустріч буде захоплюючою і цікавою. А зустрічати усіх будуть Українці 3 загін зустрічаємо їх бурхливими аплодисментами. Украї́на — держава у Східній Європі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФЕСТИВАЛЬ«Подорож країнами світу»

Номер слайду 2

Україна. Украї́на — держава у Східній Європі. Слов'янське слово«Україна» вперше згадується у Київському літописі у 1187 році. Україна — унітарна демократична парламентсько-президентська республіка і має багатопартійну політичну систему. Державною мовоюв Україні є українська мова. Україна — світська держава, в якій церква відділена від держави й школи.

Номер слайду 3

Україна32 місце у світі за чисельністю населенняволодіє найбільшим літаком АН-225 Мрія4 місце у світі за кількістю населення з вищою освітою. Трембіта – найдовший у світі духовний інструмент. Українська кухня — яка має свою давню історію та славиться різноманітністю, нараховує сотні рецептів: борщі й пампушки, паляниці й галушки, вареники й ковбаси, печені та напої з фруктів і меду, відомі далеко за межами України. 

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Росія. Росія найбільша за територією країна в світі. Росі́йська Федера́ція або Росі́я  — держава у північній Євразії, федеративна змішана  республіка, столиця — Москва. Державний устрій Російської Федерації — змішана презедентсько-парламентська федеративнв республіка. Російській рубль — офіційна валюта. Державною мовою Російської Федерації на всій її території є російська мова. Переважна більшість населення — православні християни.

Номер слайду 6

Польща. По́льща, Респу́бліка По́льща — держава у Центральній Європі, унітарна парламентська республіка, що має в своєму складі 16 воєводств. Столиця – Варшава. Початкова валюта мала назву «польська марка», тепер «польський злотий». Польща — індустріально-аграрна країна. За винятком південного гористого регіону, територія країни майже цілком рівнинна. Лише у трьох містах Польщі їздять тролейбуси: у Любліні, Тихи та Гдині. Польська кухня є результатом багатьох впливів. Найпопулярніші польські страви — це вареники, каша, галушки, голубці, відбивна котлета, котлета з м'ясного фаршу.

Номер слайду 7

Англія. А́нглія — країна в Західній Європі. Найбільша за площею і населенням з Сполученого королівства та трьох частин Великої Британії. Особливості: мінливість клімату і розмаїтість форм рельєфу; висока густота населення Більшість території Англії вкривають невисокі пагорби. На півночі є невисокий гірський хребет — Пеніни. Англія має густу сітку річок. Мова — аанглійська (понад 100 місцевих діалектів);Релігія: 50% протестанти, 10% католики, 40% інші. Англія поділена на дев'ять регіонів.

Номер слайду 8

Грузія. Гру́зія  — держава у Східній Європі на південно-східному узбережжі Чорного моря. Столиця і найбільше місто — ТбілісіГрузія є унітарною , напівпрезидентською республікою, з урядом. Грузія містить два регіони — Абхазію і Південну Осетію. Державною мовою Грузії є Грузинська мова. Грузія представниця однієї з найдавніших культур.

Номер слайду 9

Ізраїль. Держа́ва Ізра́їль — країна в південно-західній Азії на південно-східному узбережжі Середземного моря. Офіційними мовами в країні є єврейська (іврит) та арабська. Найбільші агломерації: Тель-Авів, Хайфа. Гербом Ізраїлю є культовий семисвічник — менора. Гімн — «Гатіква» («Надія»). Територія Ізраїлю поділяється на 6 округів (махоз), 15 підокругів (нафа) та на 50 природних регіонів. 

Номер слайду 10

Африка. А́фрика — другий за площею і населенням материк у світі, після Євразії. Назва Африка набула вжитку на Заході завдяки римлянам, які використовували назву Africa terra — «земля Афрі» (множина, чи у однині — Афер). Населення Африки — конгломерат численних племен і народностей, який утворився в результаті переселення аборигенів. Мови населення Африки різноманітні і належать до багатьох окремих мовних сімей. В Африці розташовано 57 країн, з них 3 — самопроголошені та невизнані.

Номер слайду 11

Індія. Респу́бліка І́ндія або І́ндія, Бга́рат — країна в Південній Азії. Грошова одиниця — індійська рупія. Офіц. мова — гінді та (тимчасово) англійська. Згідно з Конституцією, Індія — союз штатів. З населенням 1,3 млрд чоловік,.Індія є другою найбільш густонаселеною країною світу.Індія є найбільшою у світі країною в культурно-мовному спектріЧотири великі релігії світу (індуїзм, буддизм, джайнізм та сікхізм) походять із Індії. Державний гімн Індії — національна пісня «Джанаганамана» («Душа народу»).Індійська культура є однією з найстаріших і найрізноманітніших культур світу. 

Номер слайду 12

СШАСполу́чені Шта́ти Аме́рики, також США — конституційна федеративна республіка в Північній Америці, що складається з 50 штатів. Національний гімн США — «Зірково-смугастий прапор». Сполучені Штати Америки — багатокультурна держава, де проживають представники різноманітних етнічних груп, традицій і цінностей. Символи американської культури: яблучний пиріг, бейсбол,американський прапор. Американська кухня найбільш повно відбиває менталітет всієї американської нації і характеризується раціоналістичністю, стандартизованістю й масовістю. Її основними продуктами стали консерви, презерви, ковбасні вироби, бутерброди і готові напої, найчастіше холодні: віскі, пиво, коктейлі,соки.

Номер слайду 13

Бразилія. Федерати́вна Респу́бліка Брази́лія — держава в Південній Америці, Вважається, що назва країни походить з назви деревини пау-бразіл, яка експортувалася звідси в колоніальні часи. Значний вплив на культуру країни справила Португалія, колонією якої була Бразилія, і через це офіційною і практично єдиною розмовною мовою країни є португальська. За віросповіданням більшість бразильців — католики, що робить Бразилію країною з найбільшим католицьким населенням у світі. Національна збірна з футболу вважається найсильнішою, оскільки є п'ятиразовим чемпіоном світу.

Номер слайду 14

Японія. Япо́нія  — держава у Східній Азії. Офіційна назва — Япо́нська Держа́ва. Розташована на Японському архіпелазі, у північно-західній частині Тихого океану. Складається з 47 адміністративних одиниць — префектур. Столиця —Токіо. Одна з найбільш технологічно розвинутих країн світу. Слово «Японія» означає «Країна, де сходить сонце» . Панівною релігією мешканців Японії є автохтонне язичництво — синто.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Maksyuk Luda
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 липня 2018
Переглядів
21494
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку