Презентація "Подорож по золоті перлини знань" до уроку з математики у 6 класі на тему "Дії другого ступеня зі звичайними дробами"

Про матеріал

Дана презентація розроблена, як супровід до уроку з математики у 6 класі на тему "Дії другого ступеня зі звичаними дробами". Вона містить 23 слайди, які містять назви зупинок подорожі та теоретичні та практичні завдання, виконавщи які учні можуть перевірити правильність їх виконання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож по золотіперлини знань

Номер слайду 2

Без знань дробівніхто не може сказати,що знає математику

Номер слайду 3

Наш девіз: Учіться так, немов ви постійновідчуваєте брак своїх знань,і так, немов ви постійнобоїтесь розгубити свої знання Конфуцій

Номер слайду 4

УРА!Вирушаємо в путь!

Номер слайду 5

Зупинка"ТЕОРЕТИЧНА"

Номер слайду 6

Запитання від Їжачка:1) Щоб помножити два дроби, потрібно …2) Щоб помножити мішані числа, потрібно …3) Щоб знайти дріб від числа, потрібно…4) Щоб поділити два дроби, потрібно…5) Щоб записати дріб, обернений до даного, потрібно…6) Щоб поділити мішані числа, потрібно…7) Щоб знайти число за його дробом, потрібно…8) Щоб перетворити звичайний дріб на десятковий, потрібно…

Номер слайду 7

Зупинка"ПОШУКОВА"

Номер слайду 8

= ; · 1 · = = 1 ; 2 · = = 2 ; · =

Номер слайду 9

Перевіримовідповіді:* = 10;* = 32;* = 5;* = 30.

Номер слайду 10

Зупинка"ЛОГІЧНА"

Номер слайду 11

х · = 1 1 : () = 2 ( : х ) · 3 = 1 х · = 1

Номер слайду 12

Перевіримовідповіді:1) Х = 1 ; 2) Х = ; 3) Х = 1 ;4) Х = 2 .

Номер слайду 13

Зупинка"РОЗМИНКА"

Номер слайду 14

Раз! Два! Всі присіли,Потім вгору підлетіли. Три! Чотири! Нахилились,Із струмочка гарно вмились. П’ять! Шість! Всі веселіКрутимось на каруселі. Сім! Вісім! В потяг сіли, Ніжками затупотіли. Дев’ять! Десять! ВідпочилиІ за парти дружно сіли.

Номер слайду 15

Зупинка"ПРАКТИЧНА"

Номер слайду 16

Бараш потрапив до магазину, в якому маса ящика яблук становить 28 кг, а маса ящика персиків – 4 кг. Бараш заплутався в своїх обчисленнях і просить допомогти йому визначити: Яка маса 3-х ящиків персиків?Яка маса 2-х ящиків яблук і 2-х ящиків персиків разом?У скільки разів ящик яблук важчий за ящик персиків?Яка маса 14-ти ящиків яблук?

Номер слайду 17

Перевіримовідповіді:1) 14 кг;2) 66 кг;3) у разів;4) 400 кг.

Номер слайду 18

Зупинка"ТУРИСТИЧНА"

Номер слайду 19

Піший турист рухався зі швидкістю 9 км/год, що становить швидкості лижника. Яка швидкість лижника? Дорога до хатинки в горах складається з підйомів, спусків та горизонтальних ділянок. Підйоми становлять усього шляху, спуски - підйомів, а решта 24 км – горизонтальні ділянки. Знайдіть довжину дороги.3) Лижник за 1-й день проїхав 36 км шляху. Це становило шляху, який він проїхав за 2-й день і 1 шляху, який він проїхав за 3-й день. Який шлях подолав лижник за три дні разом?4) Який шлях пройде група туристів за 1 год, якщо за години вона проходить 2 км?

Номер слайду 20

Перевіримовідповіді:1) 24 км/год;2) 50 км;3) 106 км;4) 12 км.

Номер слайду 21

Зупинка"ПІДСУМКОВА"

Номер слайду 22

Урок – це: У – успіх,Р – радість,О - оптимізм,К - користь.

Номер слайду 23

МОЛОДЦІ !

pptx
Додано
14 січня 2018
Переглядів
1228
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку