Презентація. "Подорож у країну Доброти"

Про матеріал
Подорож у країну Доброти. Конкурсно - ігрова програма. 1. Цікаве знайомство. 2.Скринька народної мудрості. 3.Озеро доброти. 4. Пізнайко. 5. Галявина доброти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конкурсно-ігрова програма «Подорож у Країну доброти»Презентація вчителя початкових класів Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Макарової Катерини Петрівни

Номер слайду 2

Мета: узагальнити знання учнів про дотримання правил поведінки вдома, в школі, громадських місцях; виховувати шанобливе ставлення до старших, батьків, турботу і піклування про молодших, слабких тощо. Обладнання: Обладнання: карта мандрівки до Країни доброти, аркуші паперу, аркуші у формі листочків, ключ до чарівної Країни.

Номер слайду 3

Перша зупинка «Цікаве знайомство»Учні в класі діляться на дві команди. В кожній обирається лідер. Кожна команда повинна представити назву, девіз, емблему. Максимальна кількість балів – 5.

Номер слайду 4

Друга зупинка «Скринька народної мудрості» Кожна команда отримує прислів’я, в яких пропущене слово. Завдання: дописати пропущені слова, щоб прислів’я набули вірного змісту. Максимальна кількість балів – 5. Шабля ранить голову, а (слово) – душу. Лагідне слово і залізні (двері) відчиняє. Слово – (ключ) , яким відкривають серця. Добре слово дім будує, а зле – (руйнує). Тепле слово і в (мороз) зігріває. Слово інколи пече дужче за (вогонь). Слово – не (горобець) , вилетить - не спіймаєш. Оживляє людину (добро) , а знищує – зло.

Номер слайду 5

Третя зупинка «Озеро доброти»Кожна команда повинна намалювати професію людини, до якої підходить вислів «Людина з великим серцем та доброю душею – це….», розповісти чому намалювали саме так. Максимальна кількість балів – 4.

Номер слайду 6

зупинка «Пізнайко»Завдання для першої команди: розказати, якими наші учасники уявляють вихованих хлопців, а учасники іншої команди – вихованих дівчат. Максимальна кількість балів – 4.

Номер слайду 7

П’ята зупинка «Галявина доброти»В Країні Доброти на галявині росте чарівне дерево, дерево доброти. Але на ньому немає листочків. У кожної команди є вирізані листочки з паперу, напишіть на листочках, якими словами у вас асоціюється слово «добро», щоб можна було прикрасити це дерево. Максимальна кількість балів – 5.

Номер слайду 8

Зупинка «Станція вихованих людей»Тут вже хтось побував до нас. Він переплутав усі правила життя ввічливих людей. Діти, допоможіть виправити помилки. Проходити на своє місце в кінотеатр треба спиною до тих, хто сидить. Чемний хлопчик завжди смикає дівчат за коси. Ввічливі діти ніколи не поступаються місцем старшим. Виховані діти обгортку від цукерки викидають на тротуар. Усі діти переходять вулицю на червоне світло світлофора. Дівчатка витирають руки об сукню.

Номер слайду 9

Ведучий: Діти, а тепер давайте разом з вами складемо вірш про те, яким треба бути в житті. Останнє слово кожного другого рядка ви добиратимете в риму самостійно. Щедро ллє проміння сонця. У твоє й моє ... (віконце). Щоб в теплі ми виростали. Й світло людям ... (дарували). Й де б ми в світі не були,Щоб завжди любов ... (несли). Щастя, радість і тепло,Щоб чудово всім ... (було). В світ прийшли ми: я і ти. Для любові й ... (доброти)!

Номер слайду 10

Визначення команди-переможця, нагородження її чарівним Ключем від Країни Доброти!Подяка учням за участь на наголошення на тому, що потрібно бути добрими та вічливими дітьми!

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 жовтня 2019
Переглядів
1684
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку