Презентація "Покрокова інструкція виготовлення подушки-думки у техніці печворк" для гуртківців.

Про матеріал
Презентація "Покрокова інструкція виготовлення подушки-думки у техніці печворк" створена для учнів гуртка з декоративно-ужиткового мистецтва в умовах дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Покрокова інструкція виготовлення подушки-думки у техніці печворк. Гурток з декоративно-ужиткового мистецтва «Сувенір»Переїзнянська ЗОШКерівник – Латукко Поліна Олександрівна

Номер слайду 2

Що таке подушка-думка?Подушка-думка - це декоративна подушка невеликого розміру, призначена для нетривалого сну або відпочинку, а також зручного розміщення на дивані, в ліжку або кріслі.Історія думки бере свій початок ще в давнину, в країнах Стародавньої Азії і Близького Сходу. Поступово вони видозмінювалися й удосконалювалися. І одного разу ці вироби дійшли до Русі, де такі подушки також знайшли широке поширення і їх називали «думка», «думочка». Вони отримали таку назву, тому що їх підкладали під щоку або накривали ними вухо, щоб віддалитися від зовнішнього світу і піти в світ дум.

Номер слайду 3

. Квадратна, кругла, прямокутна або овальна. Думка може бути будь-якої форми. Можна зшити красиву наволочку-чохол і надіти її на вже готовий виріб. А можна повністю виготовити самостійно. Дизайн і форма таких подушок повинна поєднуватися з основними елементами інтер'єру, підходити під шпалери або штори, а може бути яскравим і неповторним аксесуаром, який буде тільки у вас. Наволочка має бути з щільного матеріалу, наприклад, з гобелена, шкіри, оксамиту, замші. Може бути виготовлена ​​з однієї тканини або поєднувати в собі кілька варіантів.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Для набивання можна використовувати : Синтепух. Файбертек. Поролон. Трави. Обрізки тканини

Номер слайду 6

Якщо у вас багато різноманітних клаптиків тканини, то і їх можна використовувати для створення думки в стилі печворк. Коли ви будете комбінувати тканини, спробуйте використовувати в одному виробі ті, які схожі за фактурою і властивостями;Клаптеве (клаптикове) шиття, клаптикова техніка, клаптева мозаїка, текстильна мозаїка (також печворк, від англ. patchwork — «ковдра, покривало, виріб із різнокольорових клаптів») — вид декоративно-ужиткового мистецтва, коли за принципом мозаїки зшивають цілісний виріб зі шматочків тканини (клаптиків). Вікіпедіяrrr

Номер слайду 7

Подушка-думка у техніці печворк . Матеріали: Клаптики різних тканин;Нитки для шиття;Голка;Лінійка та олівець;Праска;Обрізки тканини (або інший наповнювач);Бажання та натхнення.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу. Натхнення вам!rr

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сідова Надія Володимирівна
    Молодець. Гарна подушка-думка.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Сідова Надія Володимирівна
    Молодець. Гарна подушка-думка.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
17 травня 2020
Переглядів
1926
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку