Презентація "Поняття про речення"

Про матеріал
Мультимедійний посібник створено до уроку української мови для учнів 2 класу. Використання електронного супроводу сприятиме формуванню в учнів поняття про речення як одиницю мовлення ; допоможе у роботі при визначенні речення в усному мовленні, тексті; розвиватиме увагу, мовлення дітей
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про речення Мультимедійний посібник створено до уроку української мови для учнів 2 класу. Використання електронного супроводу сприятиме формуванню в учнів поняття про речення як одиницю мовлення ; допоможе у роботі при визначенні речення в усному мовленні, тексті; розвиватиме увагу, мовлення дітей Терлецька Лілія Олександрівна, вчитель початкових класів КЗ “НВК “ Єлисеївська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ”

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинка Словникові слова е Пон..ділок и и С..реда е и Ч..твер е е Н..діля и Понеділок вівторок середа четвер п'ятниця субота неділя Перевірте! Запишіть!

Номер слайду 4

Узимку школярі виготовили Незрозуміле фото! А так краще? Все стало на своє місце: повне фото, зрозуміле речення. Узимку школярі виготовили годівнички для птахів. І група слів незрозуміла!

Номер слайду 5

Р Е Ч Е Н Н Я Слова в реченні зв’язані між собою Розрізняються за метою висловлювання (питальні, розповідні, спонукальні) У кінці речення ставиться відповідний розділовий знак Виражають закінчену думку Перше слово в реченні пишеться з великої букви Розрізняються за інтонацією (окличні, неокличні)

Номер слайду 6

ЗАГАДКИ Що за знак — стрункий, мов спис, Він над крапкою завис, Спонука до поклику. Хто ж бо він?  Серед знаків у пошані Ця маленька, кругла пані. В кінці речення живе, Після неї нове йде. Що? Коли? Навіщо? Як? Розпитає у нас знак. Адже любить усе знати, Не боїться запитати!

Номер слайду 7

Гра “Який знак?” Вітаміни знаходяться у фруктах і овочах Чому потрібно вживати свіжі овочі і фрукти . ? Діти, вживайте свіжі овочі і фрукти ! Будьте здорові!

Номер слайду 8

Робота парами Поширте речення 1.Дівчинка пише. 2.Пташка співає. 3.Квітка цвіте. 4.Дощ іде. Поширте речення

Номер слайду 9

Речення виражає… Речення за метою висловлювання бувають... За інтонацією речення є… В кінці розповідного речення ставиться... Якщо речення вимовляється з питальною інтонацією, то в кінці ставимо … У кінці спонукального речення ставимо... Незакінчене речення Допоможіть мені! Будь ласка!

Номер слайду 10

2-а група. Виписати з творів художньої літератури 5 питальних речень 1-а група. Виписати з творів художньої літератури 5 розповідних речень Урок сподобався? Домашнє завдання! 3-а група. Виписати з творів художньої літератури 5 спонукальних речень

Номер слайду 11

Терлецька Лілія Олександрівна, вчитель початкових класів, КЗ “НВК “ Єлисеївська ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ” стаж роботи 19 років

Номер слайду 12

У презентації використано ресурси Інтернету. http://ostriv.in.ua/ ; http://www.nachalka.com.ua/forum/27; http://metodportal.net/. http://osvita.ua/ http://pedsovet.su/

ppt
Додано
11 жовтня 2019
Переглядів
1019
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку