Презентація:"Популярні рок - гурти України"

Про матеріал
Українська рок-музика виникла в кінці 60-х років на хвилі відлиги у суспільному житті і була представлена творчістю біґ-бітових та ритм-н-блюзових команд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:“Популярні рок-гурти України. Джаз-клуби і джаз-фестівалі.”

Номер слайду 2

Українська рок-музика виникла в кінці 60-х років на хвилі відлиги у суспільному житті і була представлена творчістю біґ-бітових та ритм-н-блюзових команд. На початку 70-х років їх або загнали в підпілля, як наприклад, «Еней», — або перетворили на професійні ВІА як-от: «Арніка», «Ореол». Друга хвиля українського року (кінець 70-х—початок 80-х) виїхала до Росії: «Діалог», «Крок», «Друга половина», «Інтерв'ю», «Зимовий сад», «Галактика», «Лабіринт». Утретє український рок відродився в епоху перебудови. Після хвилі ейфорії, економічні проблеми загнали рокерів назад у клуби, а на поверхні залишилися тільки монстри. Нині українська музика перебуває у стані повільного росту, гальмуючим чинником при цьому виступають фінансові проблеми.

Номер слайду 3

Популярні українські рок-гурти:

Номер слайду 4

Говерла

Номер слайду 5

— український україномовний паган-метал гурт. Крім гори Говерли назва означає «прямий поклик Бога» на санскриті. Склад: Яромисл — гітара, бек-вокал. Гуцул — сопілка

Номер слайду 6

Нерви

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

— український російськомовний поп-рок гурт, створений 15 березня 2010 року у Києві. 22 травня 2012 року у Москві відбувся випуск першого альбому «Всё, что вокруг». У другій половині 2012 року був випущений акустичний альбом «Чтоб мы смогли друг друга услышать». У 2012 році гурт був номінований на Премію Муз-ТВ у категорії «Прорив року». У вересні того ж року стало відомо про те, що гурт «Нерви» було номіновано на премію MTV Europe Music Awards в категорії «Найкращий російський виконавець», але перемогу одержав Діма Білан.

Номер слайду 10

Друга Ріка

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

— український рок-гурт, створений на початку 1996 року. Гурт заснував Віктор Скуратовський, Валерій Харчишин та Олександр Барановський 1995 року. Перші репетиції гурту, який отримав назву «Second River», проходили в приміщенні Житомирського педадогічного інституту, де й відбувся їх перший виступ. У 1998 році, під час підготовки до фестивалю «Червона рута—1999» назву було змінено на «Друга Ріка».

Номер слайду 14

Джаз-клуби України

Номер слайду 15

Компания «Джаз-клуб», официальный представитель корпорации YAMAHA в Украине, основана в 1993 году и является одним из крупнейших импортеров и дистрибьюторов высококачественных музыкальных инструментов, профессионального звукового, светового и студийного компьютерного оборудования.

Номер слайду 16

Джаз-фестивалі в Україні

Номер слайду 17

Alfa Jazz Fest«Цей рік — початок тривалої історії Міжнародного джазового фестивалю у Львові — Alfa Jazz Fest. Незважаючи на свою молодість, Фестиваль вже претендує на звання однієї з найважливіших літніх музичних подій Східної Європи і наймасштабнішого джазового open-air фестивалю Україні.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Art Cooperation 2008 Учасники фестивалю:  1. Піккардійська Терція (Україна, м. Львів)  2. Monorail Quartet (США - Польща)  3. «Z-band» Ігоря Закуса (Україна, м. Київ)  4. Жан-П'єр Фрьолі та Олексій Боголюбов - джаз-дует (Німеччина - Україна)  5. Тетяна Балакірська та Олексій Наджар - джаз-дует (Росія, м. Москва)  6. В'ячеслав Полянський та джаз-дует Ольга Войченко та Сергій Капелюшок (Україна, м. Київ)  7. Jazz band - "Art Time» (Україна, смт. Клевань)  8. Джаз-тріо О. Баковського (Україна, м. Луцьк) та Валерій Колесніков (Україна, м. Донецьк)Ведучі - Петро Полтарєв (м. Київ) та Василь Ворон (м. Луцьк)

Номер слайду 20

Jazz Forum. Міжнародний фестиваль, проводився у Бердянську. В організації фестивалю брав участь проживає зараз в Болгарії музикант Анатолій Вапіров.

pptx
Додав(-ла)
SeitArifova Esma
Додано
9 січня 2021
Переглядів
807
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку