Презентація-портфоліо апвуимчного психолога

Про матеріал
Ідучи на шлях практичної психології, я присягаюся, що всі мої знання та здібності вкладу у свою непросту роботу. У моїх руках душа, отже, і доля того, хто звернувся до мене по допомогу. Все, що я вмію і знаю, все, чим природа та люди обдарували мене як особистість, – для тих, хто йде до мене. Я не допущу, щоб те, що я дізнався про людину, повернулося проти неї. Оволодіваючи професією психолога, палко бажаю лише одного – бути для людей тим, кому можна довіритися. Я не ганьблю свою професію некомпетентністю, некваліфікованістю, непорядністю, байдужістю та користолюбством. І нехай удача супроводжує мені в моєму щирому прагненні розбудити і розвинути дар у дитині, допомогти їй у важкі хвилини її поступового дорослішання, прийняти, цінувати та берегти загадку її неповторної індивідуальності
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ-ПОРТФОЛІОпрактичного психолога. Краматорської ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 з профільним навчанням. Краматорської міської ради СЕРГЄЄВОЇ ЯНИ СЕРГІЇВНИ

Номер слайду 2

СЕРГЄЄВА ЯНА СЕРГІЇВНА Освіта: вища, ЕНГІСпеціальність: практичний психолог. Місце роботи: Краматорська ЗОШ І – ІІІ ступенів № 10 з профільним навчанням. Краматорської міської ради Донецької областіПосада: практичний психолог. Тема самоосвіти та педагогічного досвіду роботи практичного психолога«Використання АРТ-методів, як однієїіз форм психосоціальної підтримки та супроводу психічного, розумового та соціального розвитку всіх учасників освітнього процесу»

Номер слайду 3

МОЄ ПЕДАГОГІЧНЕ КРЕДОІдучи на шлях практичної психології, я присягаюся, що всі мої знання та здібності вкладу у свою непросту роботу. У моїх руках душа, отже, і доля того, хто звернувся до мене по допомогу. Все, що я вмію і знаю, все, чим природа та люди обдарували мене як особистість, – для тих, хто йде до мене. Я не допущу, щоб те, що я дізнався про людину, повернулося проти неї. Оволодіваючи професією психолога, палко бажаю лише одного – бути для людей тим, кому можна довіритися. Я не ганьблю свою професію некомпетентністю, некваліфікованістю, непорядністю, байдужістю та користолюбством. І нехай удача супроводжує мені в моєму щирому прагненні розбудити і розвинути дар у дитині, допомогти їй у важкі хвилини її поступового дорослішання, прийняти, цінувати та берегти загадку її неповторної індивідуальності.

Номер слайду 4

Використання АРТ-методів, як однієїіз форм психосоціальної підтримки та супроводу психічного, розумового та соціального розвитку всіх учасників освітнього процесу Арт-терапія - це спеціалізована форма психотерапії, заснована на мистецтві, образотворчій та творчій діяльності. Арт-терапія - метод зцілення за допомогою творчості, що застосовується у психотерапії, пси­хосоматичних клініках та в соціальній сфері.

Номер слайду 5

АРТ-ТЕРАПІЯ ВКЛЮЧАЄ В СЕБЕ:нетрадиційні напрямки образотворчої діяльності, направлені на корекцію мотиваційної сфери дитини, що передбачає психологічний супровід сюжетних ліній, створених дитиною;створення колажів з малюнків, фотографій, символів, природних матеріалів навчає дитину «спілкуватися» з навколишнім середовищем; пальчиковий театр та нетрадиційні форми роботи з папером мають на меті психокорекцію моторної, когнітивної, мотиваційної сфери дитини;за допомогою сюжетно - рольової гри діти знайомляться з елементами виразних рухів, мімікою, жестами.

Номер слайду 6

Арт-терапія для дітей з особливими освітніми потребами Незалежно від стану здоров’я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, кожна людина має право на повноцінне життя, освіту, якість якої не відрізняється від якості освіти решти людей. Саме цей принцип є основним в організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами. Використання арт-терапевтичних методів у практиці роботи практичного психолога з дітьми з особливими освітніми потребами допомагають розширити їх уявлення про навколишній світ, усвідомити його цілісність та розвинути моторику рук.

Номер слайду 7

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇ «Часто руки знають, як розплутати те, з чого марно б'ється розум» К. Г. Юнг Пісочна терапія - це унікальна можливість досліджувати свій внутрішній світ з допомогою безлічі мініатюрних фігурок, певної кількості води - і відчуття волі та безпеки самовираження, яке виливається у спілкування з психологом. Пісочна терапія - це можливість висловити те для чого важко підібрати слова, зіштовхнутися з тим, до чого важко звернутися безпосередньо, побачити у собі те, що зазвичай йде від свідомого сприйняття.«У моєму місті». Нехай дитина зобразить те, яким він бачить своє місто, вулицю або кімнату. Можна також створити чарівну країну і придумати їй назву. Потрібно розповісти історію, яка відбувається в пісочниці. При цьому можна дати імена всім персонажам, бере участі у оповіданні. ПІСОЧНА ТЕРАПІЯігри: «Угадай». Зарийте в піску кілька іграшок і запропонуйте дитині вгадати,що там заховано.«Веселі історії». Візьміть літери алфавіту і викладіть слова на піску, для початку не дуже складні. Прочитайте їх разом з малюком. Потім нехай дитина закриє слова, а ви заховаєте букви в пісок, розкидаючи по всій пісочниці. Нехай дитина знайде всі букви і відновить слова.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ФОТОТЕРАПІЯФототерапія - це своєрідний засіб самовираження, самопізнання, соціалізації та емоційно-чуттєвого виховання людини. Фототерапія передбачає роботу з готовим матеріалом, або створення оригінальних авторських знімків. Це один із новітніх напрямків розвитку арт - терапії на сучасному етапі, незважаючи на досить тривалий період існування самого мистецтва фотографіїЗавдання фототерапії:подивитися на ситуацію під іншим кутом зору;показати, що той чи інший вибір в житті робився у співвідношенні зі знаннями і можливостями в даний період. Фотографія - це: самопрезентація людини - представлення себе у певному образі реальній або уявній аудиторії; своєрідний міні-спектакль; інструмент для дослідження тілесного образу «Я». ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇ 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Розвиток візуального та понятійного мислення, пам`яті, уваги, дрібної моторики Техніка «Схожі предмети»: фіксується на плівку внутрішня або зовнішня схожість предметів; пояснення дитиною свого вибору та створення композицій. Техніка «Система послідовного порядку»: фотографування предметів, що мають певні відмінності за якоюсь якістю: об’єм, розмір тощо. Техніка «Горизонтальне та вертикальне»: фотографування декількох предметів, що розташовані вертикально або горизонтально, пояснення дитиною свого вибору. Техніка «Ближче-подалі», «Вище-нижче», «Справа — зліва»: по аналогії з попередньою технікою. Техніки фотоколажів: «Предметні композиції», «Дім, сад, магазин», «Карта району або міста». Загальні теми (свята, пори року, стихії, кольори навколо нас тощо) Основною метою проведення технік цієї групи є актуалізація та вираження різних, у тому числі й складних, негативних почуттів, їх усвідомлення та інтеграція (емоційний розвиток), розвиток самоконтролю, розкриття творчих можливостей дитини. Техніка «Робота з полярностями»: створення серії знімків, у яких будуть представлені предмети з діаметрально протилежними зовнішніми або внутрішніми характеристиками, або такі, що викликають протилежні почуття. Наприклад: «Велике та маленьке», «Прекрасне та потворне», «Приємне та неприємне» тощо. Можна свій вибір супроводжувати текстами з художніх творів або Біблії. Техніка «Свято»: створення серії знімків сімейного, або релігійного або світського свята, певним чином організувати знімки у просторі, обговорити у групі. Техніки «Пори року», «Стихії», «Кольори навколо нас», «Ілюстрації» мають схожий тип завдань і досить виражений діагностичний компонент для виявлення найбільш складних внутрішніх переживань та проблем дитини.

Номер слайду 12

Розвиток візуального та понятійного мислення, пам`яті, уваги, дрібної моторики. Самосприйняття Основна мета - актуалізація та виявлення почуттів, пов’язаних з різними періодами життя людини, їх усвідомлення та інтеграція. Техніка «Лінія життя»: робота з готовим фотоматеріалом з сімейного альбому дитини; Основне завдання — вибір найбільш значимих (цікавих, складних) моментів у житті, обговорення. Техніка «Грані мого «Я»: продовження ідеї попередньої техніки з акцентом на пошук фотографій, що відображають різні особистісні прояви: «Я - дитина»,«Я - син»,«Я - дошкільник»,«Я - рибалка»,«Я - співак» тощо. Техніка «Автопортрет»: вибір найбільш «сутнісних фотографій дитини. Техніка «Мої друзі у минулому та у теперішньому». Техніка «Почуття та настрої у даний момент»: фотографування на заняттях; краще використовувати моментальне фото «Полароід» або цифрові камери. Техніка «Мої секрети», «Світ моїх захоплень».

Номер слайду 13

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇ ЛЯЛЬКОТЕРАПІЯЛялько-терапія - це розділ психотерапії (арт- терапії), яка використовує як основний прийом корекційного впливу ляльки, яка є проміжним об'єктом у взаємодії дитини і дорослого. Мета лялько-терапії: допомога дитині ліквідувати хворобливі переживання, укріпити психічне здоров'я, покращити соціальну адаптацію, розвинути самосвідомість, вирішити конфлікти в умовах колективної творчої діяльності. Що ще дає лялько терапія?Розкріпачення, якщо людина сором’язливий або замкнутий у собі. Можливість опрацювати конфліктну ситуацію для всієї родини і знайти шляхи виходу з неї. Формулювання бажаних сценаріїв майбутнього. Навички адекватного вираження своїх почуттів. Позбавлення від негативних, депресивних почуттів, уособлюється «поганий» лялькою, яку потрібно знищити після сеансу лялько терапії. Поява у людини талісмана-помічника, дає прилив сил і радості, який зберігається після завершення роботи. Розвиток творчих здібностей, вміння висловлювати емоції, характер, а також образного мислення.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇКАЗКОТЕРАПІЯ Казкотерапія - це один із ефективних методів роботи з учнями початкових класів, які зазнають тих чи інших емоційних та поведінкових труднощів. Суть цього методу у створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії дитини дійсністю, дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своми страхами, комплексами. Основний принцип казкотерапії - цілісний розвиток особистості, турбота про душу, зцілення казкою. Алгоритм підбору (складання) терапевтичної казки. Чітко визначте проблему, яку слід вирішити. Підберіть можливі шляхи її подолання у реальному житті. Втільте в характері головного героя казки (це може бути вже існуюча казка) ті риси, страхи, комплекси, яких слід позбутися. В процесі розгортання подій казки головний герой має позбутися своїх недоліків.

Номер слайду 16

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇБІБЛІОТЕРАПІЯБібліотерапія (з грецьк. «книголікування») - психологічна допомога, зняття душевного стресу і лікування людей в основі якого лежить читання ними книжок певного змісту і тематики Бібліотерапія - це лікування людини словом, книгою. Вона займається вивченням особливостей читацького сприйняття під час хвороби і розробкою способів психологічної корекції за допомогою спеціально підібраної літератури. На сьогодні, бібліотерапія, як допоміжний засіб лікування, розвинута у багатьох країнах світу. Початок лікування книгою вперше заклали церковні бібліотеки, в яких зберігалися видання релігійного змісту, які приносили віруючим заспокоєння і надію. В епоху Відродження книги стали більш доступними широкому колу читачів, і лікарі почали використовувати їх з лікувальною метою.

Номер слайду 17

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇЕКОТЕРАПІЯЕкотерапіяя - загальний термін для цілого ряду направлень психологічної підтримки, які використовують емпіричні зв`язки з природою. Екотерапія з`явилася не так давно, у 60-х роках XX століття, але має потужні давні корені. Це направлення немедичної психотерапії об`єднує природні методи зцілення багатьох національних культур. Екотерапія включає в себе анімалотерапію, ландшафт-терапію, гарден-терапію і прогулянкову терапію, фітотерапію, аромотерапію, зоотерапію, флоротерапію та багато інших напрямків і є одним з компонентів лікувального процесу з відновлення психологічного благополуччя. Говард Клинбелл, один із засновників экотерапії, писал: «… люди тісно пов`язані з природою, вони – її невід`ємна частина. Одне з основних завдань екотерапії - допомога дітям і підліткам з різними емоційними і поведінковими розладами.

Номер слайду 18

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇКІНОТЕРАПІЯіКнотерапія - це перегляд популярних художніх кінофільмів з обговоренням у подальшому в групі, - творчий процес самопізнання в комфортній атмосфері. Кінотерапія – тонкий, сильний і сучасний інструмент самодіагностики і корекції підсвідомої сфери психіки. Кінотерапія - не масова розвага, а вишуканий спосіб пізнання себе, соціуму і світу в цілому для вибраної групи людей, здатної до аналізу, вміння ставити самому собі запитання і шукати на них відповіді. Масовий глядач йде в кінотеатр або сидить перед ТБ. Унікальний глядач не зупиняється на перегляді, а рухається далі, співпрацюючи з фільмом, взаємодіючи в трансформації чудової ілюзії в прекрасну реальність. В цьому дуже багато магії, творчості, перевтілення. Кінотерапію можна розглядати як інструмент практичної допомоги в становленні і розвитку людей, які вже являються неординарними особистостями

Номер слайду 19

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇОРІГАМІ - ТЕРАПІЯОрігамі - новий напрямок у арт-терапіїТрадиційне японське мистецтво орігамі - конструювання різноманітних паперових фігурок шляхом складання квадрата без вирізання та склеювання - все ширше інтегрується у світову культуру і науку, стає предметом досліджень фахівців таких галузей, як конструювання, архітектура, математика, технічний дизайн, педагогіка, практична психологія та арт-терапія.

Номер слайду 20

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇ МУЗИЧНА ТЕРАПІЯМузикотерапія — один із засобів підви­щення соціальної активності, комунікативних здібностей особистості, її адекватної соціалі­зації в суспільстві. До того ж це засіб корекції функціональних рухових, психогенних або соціальних відхилень, бо за допомогою своїх специфічних форм і методів впливає на осіб із соціальними, психічними та соматичними відхиленнями. Основні аспекти застосування музико­терапії:блокування процесу комунікації із соці­альним оточенням;підготовка до застосування психотера­пії та релаксації;підтримка підчас релаксації, пов'язаної з аутогенним тренуванням;подолання тривожних станів, корекція астенії, роздратованості, внутрішнього напру­ження, зумовлених стресовим станом.

Номер слайду 21

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇ ТІЛЕСНА ТЕРАПІЯ Фундаментальні передумови тілесно-орієнтованих методів стосуються не лише психотерапевтичної методології, а й загально-філософських проблем співвідношення "душевного" і "тілесного" в людині, а також ідентифікації феномену тілесності, який визначає специфіку організації та здійснення тілесно орієнтованої психотерапевтичної практики. Тілесність людини - цілісний комплекс специфічних антропологічних феноменів, що полягають у соматичному опосередкуванні психічної реальності людини. Тілесно орієнтована терапія має значний цілющий потенціал і може бути використана як екзистенційна форма психологічної допомоги. Одностайним є переконання щодо підвищення якості життя у тих, хто практикує будь-яку форму тілесної терапії, дотримуючись її правил.

Номер слайду 22

ХАРАКТЕРИСТИКИ МЕТОДІВ АРТ-ТЕРАПІЇІЗОТЕРАПІЯІзотерапія – це творчий акт, який дозволяє дитині відчути і зрозуміти самого себе, висловити свої думки та почуття, звільнитись від конфліктів та сильних переживань, розвинути емпатію, бути самим собою, вільно висловлювати свої думки. Малювання розвиває чуттєво-рухову координацію, вимагає взаємодії багатьох психічних функцій. Матеріали для роботи:- альбомні листи;- гуаш або акварель;- велика кисть;- трубочка для напоїв чи можна використовувати піпетку;- вода в банці;- волога ганчірочка - витирати руки; - ватяні палички;- пластилін.

Номер слайду 23

ТЕХНІКА «МАНДАЛА»Мандала – в перекладі із санскриту – «коло» або «центр». Малюнок її симетричний: зазвичай він є колом з вираженим центром. «Коли людина малює мандалу, вона малює свій внутрішній світ зараз, стан, самовизначення, себе сьогоднішню, поза соціумом, свою духовну суть. Вона відповідає на екзистенціальні питання: «Хто я? Де я? Звідки я? Куди я?». ТЕХНІКА «КОЛАЖ»Колаж – фр., «наклеювання» - технічний прийом в образотворчому мистецтві, наклеювання на яку – не будь основу матеріалів, що відрізняються від неї за кольором і фактурою. ТЕХНІКА «МОНОТИПІЯ»Монотипія (від «моно» - один і грецьк. «т» - відбиток, дотик, образ ...)-вид арт-терапії, який дає можливість домалювати випадковий відбиток фарбою із врахуванням власного фанта-зування. ТЕХНІКА «ГЕРБ»Ідеї використовувати середньо-вічну атрибутику – герби й гасла роду – втілені у психологічних процедурах, розроблених ведучими тренінгів різних напрямків. Гасло й герб є символами, які дають можливість людині в лаконічній формі відобразити життєву філософію і своє кредо.

Номер слайду 24

ПСИХОДІАГНОСТИЧНА РОБОТАКОНСУЛЬТАЦІЙНА РОБОТАПСИХОЛОГІЧНА ПРОСВІТАПРОФІЛАКТИЧНА РОБОТАКОРЕКЦІЙНО-ВІДНОВЛЮВАЛЬНА РОБОТАЗВ`ЯЗКИ З ГРОМАДСКІСТЮОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНА РОБОТАСАМООСВІТАУ СВОЇЙ ПРАКТИЦІ ВИКОРИСТОВУЮ УСІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ ШКІЛЬНОЇ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ

Номер слайду 25

ПСИХОДІАГНОСТИЧНА РОБОТА

Номер слайду 26

ПСИХОДІАГНОСТИЧНА РОБОТА

Номер слайду 27

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТАКонсультації;Профдіагностування;Демонстрації відеороликів та презентацій; Тренінги; Виготовлення та поширення профорієнтаційних листівок, буклету. Проведення виховних годин, зустрічей

Номер слайду 28

КОНСУЛЬТАЦІЙНА РОБОТАПросвітницька робота з дітьми та їх батьками. Участь у батьківських зборах за запитом класних керівників. Консультування за індивідуальним запитом: адаптація учнів 1 класу; адаптація учнів 5 класу; питання вибору професії учнів 9-11класів; консультації для батьків, діти яких мають відхилення у здоров’ї чи поведінці. Надання методичної допомоги педагогам

Номер слайду 29

МЕТОДИЧНА БАЗАНормативно-правова документація. Звітна документаціяІндивідуальні картки учнів. Психологічні паспорти класу. Батьківський всеобуч. Психолого-педагогічні семінари. Періодична література. Методична скарбничка тренера. Корекційно-розвивальні програми. Виховні години

Номер слайду 30

Для учнів:«Шкідливість паління»«Права дітей»«Профілактика наркоманії серед дітей та підлітків»«Діяльність психолога при профілактиці та вирішенню конфліктів»«Привіт! Я – конфлікт!»«Вплив алкоголю на організм людини»«Наркоманія»«Вибір професії: Чи важко це?»«Правила поведінки для кожної МЕТОДИЧНА БАЗАДля батьків:«Режим дня першокласника»«Перший раз у п'ятий клас»«Жестокое обращение к ребёнку, как причина его девиантного поведения»«Почуйте серцем голос Вашої дитини»«Перші уроки шкільної оцінки»«Дитячі неврози»«Суїцид +»«Як врятуватися від нападів люті та істерії»Для вчителів:«Робота з учнями «групи ризику»»«Інтерактивні форми і методи роботи»«Формування здоров'я сучасних підлітків»«Організація роботи по попереджненню суїцідальної поведінки»«Образ сучасного вчителя очима учнів»«Створення ситуації успіху на уроці»«Як навчитися раціонально використовувати свій час»«Профілактика та подолання синдрому «професійного вигорання»»«Проблеми у навчанні п'ятикласників»

Номер слайду 31

ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА ТА СУПРОВІД УЧНІВ В УМОВАХ АДАПТАЦІЇ

Номер слайду 32

ЯК Я ЦЕ РОБЛЮ: АДАТАЦІЯ ПЕРШОКЛАСНИКІВЗАНЯТТЯ В ГРУПІ КОРОТКОЧАСНОГО ПЕРЕБУВАННЯБАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИБЕСІДА ДИТИНИ З ПСИХОЛОГОМВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ РОЗВИТКУ ПІЗНАВАЛЬНИХ ПРОЦЕСІВКОНСУЛЬТАЦІЯ ІЗ КЛАСОВОДОМКОРЕКЦІЙНО-ВІДНОВЛЮВАЛЬНІ ЗАНЯТТЯВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ПІДГОТОВКИ ДО НАВЧАННЯПЕДКОНСИЛІУМ «АДАПТАЦІЯ ПЕРШОКЛАСНИКІВ» АДАПТАЦІЯ ПЯТИКЛАСНИКІВВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ РОЗВИТКУ ПІЗНАВАЛЬНИХ ПРОЦЕСІВ (4 клас)ПСИХОДІАГНОСТИКА:анкетування «Труднощі в школі»;визначення рівня тривожностівизначення рівня мотиваціїБАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ «Перший раз–у 5-й клас»ПЕДКОНСИЛІУМ «Адаптація п'ятикласників»ІНДИВІДУАЛЬНЕ КОНСУЛЬТУВАННЯКОРЕКЦІЙНО-ВІДНОВЛЮВАЛЬНІ ЗАНЯТТЯКОНСУЛЬТАЦІЯ ІЗ КЛАСНИМ КЕРІВНИКОМАДАПТАЦІЯ ДЕСЯТИКЛАСНИКІВПСИХОДІАГНОСТИКА ПРОФЕСІЙНИХ ІНТЕРЕСІВ І НАХИЛІВПСИХОДІАГНОСТИКА МОТИВАЦІЙНОЇ СФЕРИ; ТРИВОЖНОСТІПЕДКОНСИЛІУМБАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИІНДИВІДУАЛЬНЕ КОНСУЛЬТУВАННЯКОРЕКЦІЙНІ ЗАНЯТТЯКОНСУЛЬТАЦІЯ ІЗ КЛАСНИМ КЕРІВНИКОМАДАПТАЦІЯ НОВОПРИБУЛИХ УЧНІВБЕСІДА З БАТЬКАМИІНДИВІДУАЛЬНІ КОНСУЛЬТУВАННЯКОНСУЛЬТУВАННЯ ПЕДАГОГІВКОРЕКЦІЙНІ ЗАНЯТТЯ ІЗ КЛАСОМКОНСУЛЬТАЦІЯ ІЗ КЛАСНИМ КЕРІВНИКОМ

Номер слайду 33

Рівень тривожності п`ятикласників до навчальних предметів (за Філіпсом)

Номер слайду 34

РЕЗУЛЬТАТИ ДІАГНОСТИКИ

Номер слайду 35

ПСИХОЛОГІЧНА ПРОСВІТАДіти. КонсультаціїТренінги. Виховні години. Колекційні заняття. Педагоги. КонсультаціїТренінги. Педагогічні консиліуми. Психодіагностика Батьки. Виступи на б/з. Тренінги. КонсультаціїАнкетування. Колеги-психологи. Участь у засіданнях МОППСекретар МО ППТренінги професійного розвитку

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ Міністерство освіти та науки України (МОН) у тісній співпраці із Державною службою якості освіти(ДСЯО) України та Громадською організацією «Асоціація фахівців з розв’язання конфліктів тасоціальної і психологічної підтримки «Слова допомагають»«БЕЗПЕЧНИЙ ПРОСТІР: комплексна психосоціальна підтримкаукраїнських шкіл в умовах війни»2023

Номер слайду 41

ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Номер слайду 42

ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Номер слайду 43

МОЇ ПУБЛІКАЦІЇ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Навчальний рік. Теми і форма роботи. Джерело зберігання2018 – 2019 Методичний посібник ТГ «Організаційно-методичний супровід дитини з особливими освітніми потребами»Бібліотека УО Краматорської міської ради2020 – 2021 Методичний посібник ТГ «Аутоагресія»Сайт «На урок»2022– 2023 Модель ППД від The National Child Traumatic Stress Network (Національної мережі дитячого травматичного стресу)Сайт «На урок», бібліотека ДОІППОм. Краматорськ2020-2023 Розробки методичних буклетів, презентаці1, тестів. 10 робот. Сайт «На урок»

Номер слайду 44

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Номер слайду 45

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Номер слайду 52

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Номер слайду 53

ТРЕНІНГ «Діти і війна. Навчання технік зцілення»

Номер слайду 54

ПРОГРАМА «ДІТИ І ВІЙНА»

Номер слайду 55

ПРОГРАМА «ДІТИ І ВІЙНА»

Номер слайду 56

«ДІТИ І ВІЙНА» ПРОГРАМА

Номер слайду 57

ПРОГРАМА «ДІТИ І ВІЙНА»

Номер слайду 58

ПРОГРАМА «ДІТИ І ВІЙНА»

Номер слайду 59

ПРОГРАМА «ДІТИ І ВІЙНА»

Номер слайду 60

Психолог? Нет, он не волшебник,  не чудотворец, не атлет,Не жизненных задач решебник, и он не супер-человек. Он так же дышит, так же любит, и так же чувствует, как все. Он не вершит великих судеб, он все не знает о тебе. Твои измерить может память, мышленье, темперамент, речь. Он может лишь чуть-чуть исправить, но он не в силах уберечь. Души твоей путеводитель, он лишь подсказка – не ответ,Дорожный знак, ограничитель твоих ошибок, друг побед.  Гармонии в душе желая, за вас не сотворит ее,  Советом в жизни помогая, за вас ее не проживет.  Психолог? Нет он не волшебник, не шарлатан, не чародей, Он не святой, не тяжкий грешник, он – человек среди людей.

Номер слайду 61

НОРМАТИВНА БАЗАКонституції України;Закон України «Про освіту»;Закон України "Про загальну середню освіту"Закон України «Про Національну програму інформатизації»;Указ Президента України від 31.07.2000 № 928/2000 «Про заходи щодо розвитку національної складової глобальної інформаційної мережі Інтернет та забезпечення широкого доступу до цієї мережі в Україні»;Положення про дистанційне навчання, затвердженому Наказом Міністерства освіти і науки України від 25.04.13 року № 466;Державна цільова програма впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків», затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 494;Наказ Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 №930 «Про затвердження Типового положення про атестацію педагогічних працівників»;Наказ Міністерства освіти і науки України від 20.12.2011 № 1473 «Про затвердження Змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників»;Наказ Міністерства освіти і науки України від 08.08.2013 № 1135 «Про затвердження Змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників»;

Номер слайду 62

ПРЕЗЕНТАЦІЯ-ПОРТФОЛІОпрактичного психолога. Краматорської ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 з профільним навчанням. Краматорської міської ради СЕРГЄЄВОЇ ЯНИ СЕРГІЇВНИ

pptx
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку