Презентація . Портфоліо вчителя початкових класів

Про матеріал
В презентації розміщено портфоліо вчителя початкових класів з особистими матеріалами досвіду роботи та теоретичним матеріалом з інтернет-ресурсів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рожкова Людмила Ісхаківна. Вчитель початкових класів. Ліцею№12 міста Олександрії Педагогічний стаж –41 рік; Спеціаліст вищої категорії;В своїй педагогічній діяльності користуюся особистісним гуманним підходом до дитини

Номер слайду 2

мій девіз. Ніколи не навчати дитину так, як вчили мене, бо вона народжена в інший час, в інших умовах і житиме по-іншому.

Номер слайду 3

Із висловлювань Шалви Амонашвілі: - Гуманна педагогіка – це велика мудрість, у якій стверджується педагогіка світла. - Гуманна педагогіка – це та, яка може наблизити дитину до пізнання самих себе. Обов’язок учителя дати дитині радість пізнання. - Учитель – творець, який дозволяє дитині відкрити самого себе. Він віддається безкорисливо, щоб продовжити себе у своїх виконавцях, дати їм крила для польоту у життя.

Номер слайду 4

Три закони гуманної педагогіки ш.о.амонашвілілюбити кожну дитину; розуміти і приймати її такою, якою вона є; озброїтись оптимізмом у ставленні до будь-якої дитини.

Номер слайду 5

готую інтерактивні уроки Важливим аспектом інтерактивного навчання є почуття групової належності, що дає слабким, невпевненим у собі учням змогу почувати себе безпечно, вселяє впевненість у можливості подолання труднощів. Коли діти навчаються разом, вони відчувають суттєву емоційну та інтелектуальну підтримку, яка дає можливість вийти далеко за рамки їхнього нинішнього рівня знань і вмінь. Під час інтерактивного уроку відбувається співпраця - спільна діяльність для досягнення загальних цілей, коли учні починають розуміти: вони можуть досягти своїх особистих цілей тільки за умови, що їхні товариші з групи також досягнуть успіху. Успіх кожного - це успіх групи.

Номер слайду 6

Дитина на уроці:

Номер слайду 7

Зайти підхід до кожної дитини;Дати можливість кожному відчути себе частинкою цілого; Вчити знаходити вихід з будь-якої ситуації;Всебічно розвивати здібності кожної дитини;Уточнювати, поглиблювати та розвивати сенсорні уміння школярів;Розвивати логічне та абстрактне мислення;Розширювати понятійний словниковий запас дітей;Формувати креативні можливості кожного учня. Завдання вчителя

Номер слайду 8

дотримуюсь таких принципів Принцип діяльності;Принцип цілісної уяви про світ;Принцип безперервності;Принцип психологічної комфортності;Принцип варіативності;Принцип творчості.

Номер слайду 9

Формуючи креативну особистість:навчаю дивитись на все своїми очима. Урок ядс «Умови життя рослин»

Номер слайду 10

Робота в групі , навчальний проєкт « Моя сім’я»

Номер слайду 11

Урок позакласного читання і

Номер слайду 12

Урок –подорож з української мови

Номер слайду 13

Бінарний урок з літературного читання та англійської мови«Фольклорна веселка»

Номер слайду 14

Треба розуміти дитину! Вміти поставити себе на її місце,побачити світ її очима,зрозуміти, чим дитина живе, до чого прагне.

Номер слайду 15

Використана література з інтернет-ресурсів. Гуманна педагогікаhttp://school158.edukit.kiev.ua/shkola_suchasnogo_pedagoga/pidvischennya_profesijnoi_kompetentnosti/majsternya_gumannosti_za_dosvidom_sh_amonashvili/Інтерактивні методи навчання https://naurok.com.ua/vprovadzhennya-interaktivnih-metodiv-i-priyomiv-na-urokah-v-pochatkovih-klasah-dopovid-340555. Нестандартні урокиhttps://osnova.com.ua/nestandartni-uroki-neordinarni-pidhodi-do-vikladannya-navchalnih-distsiplin/Бінарні уроки https://moodle.ndu.edu.ua/file.php/1/Nayk. Zap2010 N11/mnv/mnv9.pdf

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку