Презентація "Порушення постави"

Про матеріал
Неодмінна умова виховання правильної постави – рівномірний розвиток у дітей усієї мускулатури, особливо м’язів, які утримують хребет у правильному положенні, для цього виконуються спеціальні фізичні та дихальні вправи.Постава визначається і регулюється рефлексами пози і відображає не тільки фізичний, але і психічний стан людини, є одним із показників здоров’я
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відхилення від нормальної постави називають порушеннями, дефектами постави. викладач – методист вищої кваліфікаційної категорії Черненко Любов Петрівна

Номер слайду 2

Постава визначається і регулюється рефлексами пози і відображає не тільки фізичний, але і психічний стан людини, є одним із показників здоров’я Правильна постава характеризується: рівномірно вираженими фізіологічними вигинами хребта в сагітальній площині (глибина фізіологічних вигинів хребта в нормі – 3-4 см); однаковим рівнем надпліч, сосків, кутів лопаток; рівною довжиною шийно-плечових ліній (відстань від вуха до плечового суглоба) і глибиной трикутників талії; прямою вертикальною лінією остистих відростків хребців в фронтальній площині; однаковим рельєфом грудної клітки і поперекової області (в положенні нахилу вперед).

Номер слайду 3

4 нормальних вигини хребта: - шийний лордоз; - грудний кіфоз; - поперековий лордоз; - крижовий кіфоз.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Виправити наявні порушення вигину хребта. Зміцнити і нормалізувати м’язовий тонус спини, черевного преса і кінцівок. Прищепити дитині звичку правильно тримати поставу в будь-якому положенні тіла. Неодмінна умова виховання правильної постави – рівномірний розвиток у дітей усієї мускулатури, особливо м’язів, які утримують хребет у правильному положенні, для цього виконуються спеціальні фізичні та дихальні вправи.

Номер слайду 7

Користь від таких процедур дуже велика: підвищує імунітет; усуває коліки; покращує апетит; стимулює нормальне функціонування нервової системи; нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту; активізує розвиток головного мозку; покращує функції дихальної системи; є відмінною профілактикою сколіозу, плоскостопості, деформацій ніг, відставання в розвитку тощо.

Номер слайду 8

Як правило, ЛФК для дітей з порушенням постави призначають 3-4 рази на тиждень протягом 2 місяців з наступною перервою в 1 місяць. За рік дитині з викривленим хребтом потрібно 4 таких курса.

Номер слайду 9

Сколіотична постава – це патологічне викривлення нормальної позиції хребта при загальному зсуві хребців. Виявити сколіотичну поставу досить просто, так як подібні зміни супроводжуються асиметрією в плечах і лопатках, яку видно неозброєним оком.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Комплекс вправ

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Леонідівна Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Черненко Любов
Додано
25 червня 2020
Переглядів
4404
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку