Презентація. "Поширення солей у природі та їх практичне значення"

Про матеріал
Презентація містить матеріали до уроку "Поширення солей у природі та їх практичне значення". В перших слайдах є завдання для повторення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПО СТОРІНКАХ НАУКИ ХІМІЇ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Назва солі Формула   1. Ферум (IIІ) сульфат А. Na2SO4 2. Калій карбонат Б. Fe2(SO4)3 3. Купрум (II) нітрат В. Cu(NO3)2 4. Натрій сульфат Г. K2CO3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

S→ SO3→ H2SO4 → → CuSO4 →Cu(OH)2 →CuO

Номер слайду 7

Яку масу кальцій карбонату можна добути в результаті взаємодії 20 г кальцій хлориду з натрій карбонатом?

Номер слайду 8

Напишіть формули солей за їх назвою: А) Кальцій хлорид; Б) Магній нітрат; В) Алюміній сульфат; Г) Натрій силікат; Д) Цинк сульфід. Напишіть назви солей за їх формулами: А) Fe (NO3 )2; Б) Al2S3; В) CuCl2; Г) МgSO4; Д) Fe3(PO4 )2.

Номер слайду 9

А. Ca Cl2 Б. Мg (NO3)2 В. Al2 (SO4)3 Г. Na2SiO3 Д. Zn S А. Ферум (ІІ) нітрат; Б. Алюміній сульфід; В. Купрум (ІІ) хлорид; Г. Магній сульфат; Д. Ферум (ІІ) ортофосфат.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Сформувати уявлення про поширеність солей у природі. Конкретизувати місця знаходження солей, привести приклади. Повторити фізичні властивості солей. З`ясувати значення солей в житті людини.

Номер слайду 13

Солі відіграють важливу роль у процесах обміну речовин Вони містяться в Клітинному соку Крові Сльозах Поті Входять до складу різних тканин: Кісткової Нервової М'язової

Номер слайду 14

В землі солі є у вигляді: Мінералів (карналіт, сильвініт, галіт) Гірських порід (фосфорити, вапняк, крейда, мармур) Руд (пірит, мідний блиск, цинкова обманка)

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Солі мають велике значення і в суспільному господарстві. Їх використовують для добування багатьох металів, мінеральних добрив, скла, мінеральних фарб, миючих засобів, кислот тощо.

Номер слайду 18

AlCl3 FeS2 KCl ZnS

Номер слайду 19

Масова частка солей в організмі людини становить 5,5 %. Живі організми потребують постійного надходження солей. Тваринні організми одержують їх із питною водою та харчовими продуктами, а в рослини солі надходять з ґрунту разом з водою.

Номер слайду 20

Солі містяться В живих о рганізмах В воді В землі

Номер слайду 21

Існує така приказка: « Щоб людину пізнати, треба з нею пуд солі з’їсти» (Пуд тривалий час був поширеною одиницею маси, він дорівнює 16 кг. За день людина в середньому з’їдає 8 г солі.) За скільки часу дві людини з’їдять пуд солі?

Номер слайду 22

У нормальних умовах у людини сльози утворюються безперервно, крім часу сну. Протягом доби очі виділяють до 1 мл рідини, що містить 99% води і 0,9% неорганічних речовин: натрій хлориду, карбонатів Натрію і Магнію, фосфатів та сульфатів Кальцію та 0,1% органічних речовин.

Номер слайду 23

Солі належать до поширених у природі складних неорганічних речовин, серед яких найбільше хлоридів, силікатів, карбонатів, сульфатів. Частина солей використовується відразу після видобутку, а частина піддається хімічній переробці з метою добування нових речовин. Солі знаходять найрізноманітніше застосування у хімічній промисловості та багатьох інших галузях народного господарства, а також у побуті. Україна багата покладами солей

Номер слайду 24

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 13; Підготувати проекти на тему “ Солі. Їх застосування. Фізіологічна дія ”

ppt
Додано
3 грудня 2020
Переглядів
7464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку