Презентація " Пошуково-дослідницька діяльність дітей дошкільного віку"

Про матеріал
формувати у дітей пізнавальні здібності, розвивати вміння аналізувати, систематизувати результати, наслідки роботи, розуміння дітьми причинно-наслідкових зв’язків; створені умови викликають бажання дітей досліджувати, експериментувати, пізнавати все нове, незвичайне з оточуючого світу; - важливим чинником інтелектуального розвитку малят є саме їх власні пошуково-дослідницькі дії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пошуково-дослідницькадіяльність дітей дошкільного віку. Циблівський ДНЗ «Колосок»Вихователь: Кириченко Лідія Петрівна

Номер слайду 2

«Необхідно вводити малят в навколишній світ природи так, щоб кожен день вони відкривали в ньому для себе щось нове, щоб росли дослідниками, щоб кожен крок був мандрівкою до живих джерел природи, облагороджував серце і загартовував волю.»В. Сухомлинський

Номер слайду 3

Напрямки роботиформувати у дітей пізнавальні здібності, розвивати вміння аналізувати, систематизувати результати, наслідки роботи, розуміння дітьми причинно-наслідкових зв’язків;створені умови викликають бажання дітей досліджувати, експериментувати, пізнавати все нове, незвичайне з оточуючого світу;- важливим чинником інтелектуального розвитку малят є саме їх власні пошуково-дослідницькі дії.

Номер слайду 4

Головні завдання-розширювати знання дітей про довкілля;-формувати в них уміння та навички самостійного набуття;-створювати умови для розвитку пізнавальних процесів дошкільників, активізації розумових операцій, організації та проведення пошуково-дослідницької діяльності та виховання в дітей ініціативності, кмітливості, допитливості, самостійності;-розвивати діалектичне мислення, здатність бачити різноманітність світу в системі взаємозв’язків та взаємозалежності;-збагачувати власний пізнавальний досвід дітей через засвоєння ними еталонів, символів, виконання дій,заміщення та моделювання;-формувати у дітей здатність креативно використовувати знання та власний дослідницький досвід у розумових, перетворюваних діях.

Номер слайду 5

Методи і прийоми-довготривалі спостереження за об’єктами (явищами природи);-бесіди з дітьми;-розповідання, читання, художніх творів, енциклопедичної літератури;-розгляд ілюстрованого матеріалу;-дидактичні ігри та вправи;-ігри-загадки, ігри-описи;-ігрові проблемні ситуації;-обстеження;-запитання пошукового характеру;-замальовування спостережуваних явищ та об’єктів;-трудова діяльність;-складання розповідей наукового стилю;-дослідницькі (практичні) дії;-традиційні, комплексні та інтегровані заняття. Структурними компонентами пошуково-дослідницької діяльності є:спостереження, поетапне фіксування результатів, зіставлення результатів дослідного і контрольного матеріалуза допомогою різноманітних методів і прийомів; висновки.

Номер слайду 6

Фотогалерея. Ми допитливі малята. Забагато хочем знати. А яка наша Земля?А чи крутиться вона?А вода в якому стані,Якщо взимку замерзає?Вміють наші оченята. Навкруги все помічати. Ми досліджуєм, міркуєм. Та й на дотик ми відчуєм. Навкруги все помічаєм. Про природу рідну дбаєм.

Номер слайду 7

Дошкільний вік характеризується підвищеною допитливістю в різних сферах, але особливий інтерес діти проявляють до природи. Тому екологічне виховання в дитячому садку займає важливе місце в розвитку пізнавання навколишнього світу, виробленні гуманного ставлення до всього живого і формуванні усвідомленої поведінки у природному середовищі.

Номер слайду 8

В групі лабораторію створили,Дітей до експериментів запросили

Номер слайду 9

Заняття-досліди

Номер слайду 10

Наша планета Земля

Номер слайду 11

Наші квіти хочуть пити,Треба їх нам всі полити.

Номер слайду 12

Як росте? Чому росте?Може хтось нам скаже. Краще в ґрунті, не в піску. Дослід нам підкаже.

Номер слайду 13

Ми все про воду знаємо. З нею ми пограємо. Як водичка колір міняє. Цукор і сіль розчиняє.

Номер слайду 14

Ми про вітер багато дізнались.І з водою спілкувались.

Номер слайду 15

Що таке повітря і як його спіймати?

Номер слайду 16

Я маленький чарівник,Фокуси робити звик. Залізні речі притягають,від себе їх не відпускають.

Номер слайду 17

Досліди з камінням

Номер слайду 18

Сонячні промінчики землю зігрівають, Молоді дерева листочки розпускають. Зелена травичка навкруги з’явилась,Ми її стебельця гарно роздивились.

Номер слайду 19

Спостереження – необхідна складова будь-якого досліду.

Номер слайду 20

Чудова осіння пора

Номер слайду 21

Улюблений сніжок. Білесенькі сніжиночки. Вродились ми з води,Легенькі, як пушиночки,Спустилися сюди.

Номер слайду 22

З приходом весни

Номер слайду 23

Праця в природі

Номер слайду 24

Від спільної праці гарний врожай

Номер слайду 25

Догляд за мешканцями живого куточка

Номер слайду 26

Розгляд тематичного альбому«Правила поведінки в природі»

Номер слайду 27

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
28 лютого 2020
Переглядів
13004
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку