Презентація. "Постмодернізм, сучасні мистецькі практики." Мистецтво 9 клас

Про матеріал
Презентація " Постмодернізм, сучасні мистецькі практики" розроблена для учнів 9 класу з предмету мистецтво. Можна використовувати для проведення уроку, та позакласного заходу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Free Powerpoint Templates Мистецтво 9 клас Тема. Постмодернізм, сучасні мистецькі практики. Підготувала: вчитель художньої культури Буглак Людмила Петрівна Кищенецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Маньківської районної ради Черкаської області

Номер слайду 2

Архітектура стилю постмодерн

Номер слайду 3

Постмодернізм – це повернення назад з одночасним переконуванням, що це є крок вперед, до чогось нового (хоча з відкиненням ідеї прогресу)

Номер слайду 4

Постмодернізм – естетичний переворот, що відбувся в Європі у 60-70-ті роки минулого століття. Назва цього художнього напряму походить від французьких слів post – «після» та moderne – «новітній», «сучасний» і означає «усе, що після модернізму».

Номер слайду 5

Характерні риси постмодернізму Еклектизм (поєднання в межах одного твору стилів, образних мотивів та прийомів запозичених від різних епох, регіонів та культур) Відсутність послідовності Фрагментарність опису Брак єдиної позиції Брак єдиної концептуальної мови Карнавальність Гібридизація

Номер слайду 6

Гра «Включи фантазію» Групи: Письменники Живописці Композитори Архітектори

Номер слайду 7

Література постмодернізму письменники західноєвропейської літератури: Мілорад Павич, Мілан Кундера, Умберто Еко, Мішель Фуко, Джеймс Джойс та ін. письменники української літератури: Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Сергій Жадан, Василь Кжелянко, Богдан Жолдак, Євген Пашковський, В’ячеслав Ведмедь та ін.

Номер слайду 8

Найяскравішим автором постмодерністської української літератури є Юрій Андрухович «Рекреації»(1992), «Московіада» (1993), «Перверзія» (1996).

Номер слайду 9

Особливості архітектури постмодернізму використання сучасних матеріалів: скло, метали, пластик; в декорі - складні геометричні форми; враховується раціональность в розташуванні корисних площ; переважають кольори бежевої гами, сріблясті, металеві, флуоресцентні, перламутрові тони; лінії і форми – динамічні, вільні; симетрія і асиметрія в абсолютно різних пропорціях; різноманітність віконних конструкцій (розсувні, відкидні, розстібні і поворотні), але у всіх випадках – просторі;

Номер слайду 10

Практики архітектури постмодернізму Джеймс Стерлінг

Номер слайду 11

Владо Мілунич і канадець Френк Гірі. Танцюючий будинок в Празі. Дім в формі роялю і скрипки. Китай. Хуайнань.

Номер слайду 12

Постмодернізм у живописі Відмовляється від зображальності, естетичності, прагне реагувати на важливі проблеми сучасного суспільного життя.

Номер слайду 13

Серія творів «Російська рулетка» Жерар Гаруст

Номер слайду 14

Особливості музики постмодерну поєднання різних музичних стилів та жанрів; самосвідомість та іронічність, стирання кордонів між «високим мистецтвом» та кічем; видовище, продукт масового споживання, та індикатор групової ідентифікації.

Номер слайду 15

Карлхайнц Штокхаузен Арнольд Шенберг “Додекафонія” Джон Зорн “Джаз” Прослуховування музики Джон Кейдж Карлхайнц Штокхаузен

Номер слайду 16

Кіно постмодернізму Це насамперед твір стилізаторський і пародійний, з безліччю цитат та асоціативних рядів, з підкресленою байдужістю до будь-якої ієрархії значень і цінностей.

Номер слайду 17

Джордж Лукас «Зоряні війни»

Номер слайду 18

Прояви постмодернізму в мистецтві Інсталяція

Номер слайду 19

Перформанс Марії Абрамович

Номер слайду 20

Хеппенінг

Номер слайду 21

Граффітізм

Номер слайду 22

Виктор Вазарелі Виктор Вазарелі Виктор Вазарелі Оп-арт

Номер слайду 23

Джаспер Джонс Поп-арт Р.Гамильтон

Номер слайду 24

Обговорення На початку уроку ви намагались виконати завдання гри «Включи фантазію», чи є щось спільне між цією грою та вашою темою уроку? Чи можна сказати, що зараз продовжується епоха постмодернізму? Обгрунтуйте відповідь, наведіть приклади.

Номер слайду 25

Постмодернізм – це, кажуть, зараз модно. Зануда-класик лікті хай куса…))) Писати зараз можна як завгодно. Лиш так, як ще ніхто не написав. Лілія Ніколаєнко

Номер слайду 26

Література: Світова література. 11 клас: Підруч. для загальноосвіт.навчальних закладів./Ю.І.Ковбасенко – К.: «Грамота», 2012 – 336 с.: іл.. Художня культура. 9 клас: Підруч. для загальноосвіт.навчальних закладів./ Л.В.Климова – К.: «Літера», 2009 – 160с.: іл.. Інтернет-ресурси: http://sum.in.ua/s/burlesk https://www.google.com.ua/ http://mastery-of-building.org/uk/stil-postmodernizm-v-arxitekture/ https://uk.wikipedia.org/wiki/Постмодернізм_у_музиці http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=356865 Список використаних джерел:

Номер слайду 27

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Анадруцька Світлана Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Барабанчук Віра Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Корнєва Оксана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
ppt
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
12 березня 2019
Переглядів
12524
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку