Презентація "Поведінка в екстремальних ситуаціях".

Про матеріал
• дізнаєшся, за якими телефонами можна викликати допомогу в разі необхідності; • перевіриш свою винахідливість і вміння швидко повідомити служби порятунку; • потренуєшся правильно складати повідомлення про небезпечну ситуацію і взаємодіяти з рятувальниками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поведінка в екстремальних ситуаціях Телефони аварійних служб. Повідомлення для рятувальним службам. Правила взаємодії з рятувальниками. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Установка на увагу й активність учнів на уроціЗаплющте очі, налаштуємося на роботу. Ви все вмієте, ви все знаєте, ви розумні й творчі діти. Покладіть долоню на серденько. Б'ється серденько? Таке маленьке, а так багато працює. Ось і ми плідно попрацюємо. Розплющте очі.

Номер слайду 3

Девіз нашого уроку: Про безпеку власну дбаємо. Уроки вдумливо вивчаємо. Знаєм правила ми з «НЕ», Пам'ять нас не підведе.

Номер слайду 4

Вправа «Мозковий штурм»— Треба зробити для мами щось приємне, — подумала Іринка. — Мабуть, поставлю я варити суп на газову плиту, а сама тим часом сходжу до крамниці, куплю чогось смачненького на вечерю. Обговорення ситуації.

Номер слайду 5

Екстремальна ситуація — це дуже складні, із ризиком для життя й здоров’я людини обставини.

Номер слайду 6

Аварійні служби. Отже, сталося щось таке, з чим ти не можеш упоратися. Десь спалахнуло, вибухнуло, хтось знепритомнів, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, загубився... У цьому випадку слід негайно повідомити рятувальників. Куди телефонувати?

Номер слайду 7

Об’єднайтесь у 3 групи і за допомогою блок-схеми на наступній сторінці визначте, до якої служби слід звернутись у таких ситуаціях:група 1: мал. 77, а;група 2: мал. 77, б;група 3: мал. 77, в.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Як повідомити рятувальників

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Склади і запиши в зошиті повідомлення про пожежу в багатоповерховому будинку.

Номер слайду 12

Робота з підручником ст. 182 - 183 Як зв’язатися з аварійною службою«Звісно, по телефону», — скажете ви. Добре, якщо він під рукою. А якщо його немає або твій мобільник розрядився? Уяви наведені у крос-тесті ситуації і перевір свою винахідливість.

Номер слайду 13

Як взаємодіяти з рятувальними службами. Поки рятувальники дістаються місця трагедії, слід звільнити під’їзні шляхи до будинку, які часто використовуються як транспортні стоянки. Знайти власників автомобілів неважко. На багатьох автомобілях встановлено сигналізацію, і досить штовхнути таке авто, щоб вона спрацювала. Власник вийде і збільшіть проїзд. Коли рятувальники прибудуть на місце, дуже важливо, щоб їм не заважали і виконували їхні вказівки. Це — професіонали. Вони спеціально навчені і мають досвід роботи в екстремальних ситуаціях. Вони краще знають, що, коли і як треба робити, але не мають часу на пояснення. Якщо інші люди потрапили в гіршу ситуацію, ніж ти, скажи про це рятувальникам, але не сперечайся, коли вони рятуватимуть тебе — їм видніше.

Номер слайду 14

Підсумки. Ніхто не застрахований від небезпечних ситуацій. Не можеш сам упоратися з небезпекою — негайно звернись до аварійних та рятувальних служб. Рятувальні служби викликають з будь-якого найближчого телефону поза чергою і безкоштовно. Повідомлення про екстремальну ситуацію повинні бути стислими та інформативними. Ніколи не жартуй з викликами рятувальних служб! Це карається великим штрафом. Та найголовніше — без допомоги можуть залишитися ті, хто її насправді потребує.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ (РІЗНОРІВНЕВЕ)рівень — опрацювати матеріал підручника, ст. 180 рівень — скласти відповідний алгоритм дій під час спілкуван­ня з рятувальними службами. III рівень — творча робота (плакат «Безпека в екстремальних ситуаціях»).

Номер слайду 18

Використано матеріали інтернету

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
3 липня 2023
Переглядів
1518
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку