Презентація " Повторення. Основні поняття хімії."

Про матеріал
Пропоную до розгляду презентацію за темою " Повторення. Основні поняття хімії". Презентація має досить цікаве оформлення, досить цікаві завдання щодо повторення знань за курс 7 класу. Інформація презентації може бути цікавою вчителям хімії, може бути використана при підготовці до уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні поняття хімії Учитель хімії навчально – виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №7 – дошкільний навчальний заклад» Джос Людмила Григорівна

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань 1.Назвіть та перелічіть основні поняття, що вивчались у 7 класі. 2.Виконати творче завдання, скласти “ хмару слів”, що містить основні поняття: Підказка: Речовина, чисті речовини й суміші, прості та складні речовини, атом, молекула, хімічний елемент, хімічна формула, фізичні й хімічні явища, хімічні реакції, рівняння хімічних реакцій та ін.

Номер слайду 3

Хімія — наука про ____________, їх властивості, перетворення та явища, що супроводжують ці перетворення. Речовини — це те, із чого складаються _________. Речовини, що існують у природі, постійно зазнають різних змін. Явища — різні ____________, що відбуваються з речовинами.

Номер слайду 4

Фізичні явища — це явища, що не супроводжуються перетвореннями одних речовин на інші (зазвичай змінюється агрегатний стан речовин або їхня форма). ________ явища — це явища, у результаті яких з певних речовин утворюються інші. Хімічні явища називають ______. Кожна речовина має суворо визначені властивості. Речовина — _____________. Властивості речовин — це ознаки, що дозволяють відрізнити одні речовини від інших або встановити подібність між ними.

Номер слайду 5

Наведіть приклади:

Номер слайду 6

Усі речовини, що існують у природі, являють собою сукупність частинок (атомів, молекул, йонів).

Номер слайду 7

Кожна речовина залежно від умов (температури, тиску) може перебувати в певному агрегатному стані.

Номер слайду 8

_____________ — дрібна електронейтральна хімічно неподільна частинка речовини, що складається з позитивно зарядженого ядра й негативно зарядженої електронної оболонки. Електрон — одна з елементарних частинок з _____________ зарядом. Атомне ядро — центральна, позитивно заряджена частина атома, що складається з нуклонів, зв’язаних між собою ядерними силами.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

__________ — вид атомів з певним зарядом ядра. Молекула — найменша частинка __________, що характеризується його хімічними властивостями.

Номер слайду 11

Склад речовин молекулярної будови прийнято виражати з допомогою хімічних формул. Хімічна формула — умовний запис ______ з допомогою хімічних символів та індексів. Хімічне рівняння —_________ хімічної реакції з допомогою________. NaCL,H2SO3

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Повторити основні хімічні поняття. Вивчити матеріал з підручника за параграфом. Виконати творчі завдання: Скласти записи за текстом параграфа в формі особливої шпаргалки – шифровки. (форма А4.) Виконати творче завдання щодо складання «Хмар слів» .

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
4.7
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Воронівська Наталья Гуріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Франчук Мар'яна Віталіївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  3. Добровольська Олена Владиславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
11 жовтня 2020
Переглядів
4395
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку