Презентація "Повторення вивченого про дієслово. Біосфера. Червона книга України."

Про матеріал
Повторити, закріпити і узагальнити знання учнів про дієслово як частину мови та його граматичні категорії; ознайомити учнів з офіційними документами Міжнародною Червоною книгою, Червоною книгою України, визначити значення Червоної книги для людини; розглянути особливості її структури та оформлення; повторити правила поведінки в лісі; розвивати мовлення, мислення, увагу, пам’ять, кмітливість; удосконалювати уміння ставити до слів питання і визначати частину мови, час дієслів, уміння правильно писати, вибирати на слух з тексту дієслова; підтримувати інтерес до вивчення рідної мови і показати її зв’язок з іншими науками, зокрема природознавством; виховувати екологічну культуру, гуманне і шанобливе ставлення до природи, бережне ставлення до всіх представників живої природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Все прокидається поволі, Зі сну зимового встає. Радіє гай, радіє поле, Земля поталу воду п’є. Скресає і щезає крига, Бурульки падають з дахів, І вітерець прозорокрилий Додому підганя птахів. А в лісі на галяві теплій Поміж ялинок запашних Уперше спалахнув метелик - Тендітний вогничок весни.

Номер слайду 8

Вправа “Гронування” “Дешифрувальник” “Очікування” “Мікрофон” Стратегія “Кубування” Заочна подорож. Творча робота в групах Слуховий диктант Перекладач

Номер слайду 9

1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 АБВ ГҐДЕ ЄЖЗИ ІЇЙ КЛМ НОП РСТ УФХ ЦЧШЩ ЬЮЯ 14678271 9271661 56321 24375616

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Кожний вид будь-якої групи живих організмів – особливий. Він має право на те, щоб жити у сприятливих для нього екологічних умовах, харчуватися звичною для нього їжею, бути повноправною частиною біосфери.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Поліський природний заповідник Горні ліси Криму Дунайський заповідник. Одеська область Мальовнича скеля. Крим Крейдяні схили ярів. Донецька область. Заповідник Житомирської області.

Номер слайду 16

Біосферний заповідник Асканія -Нова Дунайський біосферний заповідник Чорноморський біосферний заповідник

Номер слайду 17

Ворзельський заказник Іхтіологічний “Ковалівський яр” Український державний “Базальтові стовпи” “Буковинські водоспади” “Долина річки Сетунь” Миколаївський

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

В 1948 році вчені всього світу створили Міжнародний союз охорони природи. За його завданням зоологи, ботаніки, екологи вивчали рідкісні або зникаючі види рослин і тварин, які потребують негайної допомоги. Зібрану інформацію надрукували у вигляді списків під назвою „Червона книга фактів”. Це і була перша Червона книга.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

1994 рік 382 види і підвиди тварин 1996 рік 541 види і підвиди рослин

Номер слайду 27

Номер слайду 28

1980р. – видано Червону книгу України. Червона книга України містить відомості про рідкісні та зникаючі види тварин і рослин. У цій книзі є різні сторінки: чорні, червоні, жовті, білі, сірі, зелені. Рідкісні рослини і тварини. Їх можна ще побачити, але дуже мало. Рослини і тварини, кількість яких швидко зменшується. Численність цих рослин і тварин невелика. Рослини і тварини маловивчені, місця їх життя малодоступні. Рослини і тварини, яких вдалося зберегти, врятувати від вимирання. Рослини і тварини, яких ми вже ніколи не побачимо..

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Тільки добро врятує наш тендітний світ!

Номер слайду 31

Ми крихітні в долонях світу, але в кожному з нас цілий всесвіт.

Номер слайду 32

Природа нам – як рідний дім, Вона усім як мати, Щоб лад завжди був в домі тім, Про це нам треба знати. Не рви, не знищи, не зруйнуй – Це заповідь для тебе, Красу планети не зіпсуй – Вона одна під небом.

Номер слайду 33

Метелика ловити я не хочу, Він – квітка неба, хай живе собі! Хай крильцями собі тріпоче, Щоб радісно було тобі й мені. І квітку лісову не стану рвати, Її додому я не понесу, Бо дома їй джмеля не погойдати І не попити ранками росу!

Номер слайду 34

Невже в майбутньому на світі Не будуть квітнуть дивні квіти? Конвалії й фіалки ніжні, І вісник березня-підсніжник? Невже ми більше не побачим, Як сон-трава росою плаче? Троянда степу, квітка мрії Жар-цвітом землю не зігріє?

Номер слайду 35

ppt
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку