Презентація позакласного заходу"Знавці музики"

Про матеріал
Презентація до сценарію позакласного заходу "Знавці музики"Конкурсна програма для учнів 5 класу з метою популяризації предмета.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конкурс “ Знавців музики ”

Номер слайду 2

Представлення учасників !

Номер слайду 3

Назвіть зв’язок музики з іншими видами мистецтва

Номер слайду 4

Вірна відповідь

Номер слайду 5

Квітка мистецтв. Якого виду мистецтв бракує?

Номер слайду 6

Вірна відповідь. Музичного мистецтва

Номер слайду 7

Позначте вірно зображений скрипковий ключ, та поясніть чому його називають ключ “ Соль ”? 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Номер слайду 8

Вірна відповідь Вірно зображеного скрипкового ключа немає. Вірний запис ключа починається з другої лінійки, ноти “соль”. Тому ключ має другу назву “ключ соль”.

Номер слайду 9

Про кого йдеться мова? Український композитор, хоровий диригент, громадський діяч, педагог. Автор широко відомих обробок українських народних пісень, для хору: “Щедрик”, “ Дударик”, “ Козака несуть”

Номер слайду 10

Вірна відповідь Микола Дмитрович Леонтович

Номер слайду 11

Про кого йдеться мова? Німецький композитор, автор численних опер. Різнобічно обдарований музикант: грав на багатьох інструментах, співав, добре знав особливості балетного мистецтва, був видатним оперним диригентом. Його опера “Орфей та Евредика” , написана на основі давньогрецького міфу про співака і поета,котрому була відома особлива сила музики.

Номер слайду 12

Вірна відповідь Крістоф Віллібальд Глюк

Номер слайду 13

Про кого йдеться мова? Німецький композитор, органіст і скрипаль. За життя не був визнаний як композитор. Творча спадщина охоплює понад 1000 композицій: 320 світських і духовних кантат, багато мес, ораторії, численні хорали.

Номер слайду 14

Вірна відповідь Йоганн Себастьян Бах

Номер слайду 15

«Дайте визначення» Народна музика це… Професійна музика це… Автентична музика це…

Номер слайду 16

Вірна відповідь Народна музика – це традиційна музика народів , створюється і передається в усній формі від покоління до покоління. Професійна музика – це музика, створена композиторами; вона має певного автора. Автентична музика – це стиль у музичному виконавстві, в якому максимально точно відтворено звучання музики минулого.

Номер слайду 17

Продовжить речення Інструментальна музика - … Вокальна музика - … Хормейстр- … Композитор - … Виконавці - … Слухач - …

Номер слайду 18

Вірна відповідь Інструментальна музика - виконується на музичних інструментах Вокальна музика - виконується голосом Хормейстер – диригент хору Композитор – створює музику, та записує за допомогою нотних знаків. Виконавці – виконують музику на інструментах чи голосом. Слухач – сприймає музичний твір.

Номер слайду 19

Ребуси

Номер слайду 20

Вірна відповідь Пляма Шафа Теремок Парасолька Помідор Доміно Ведмідь Дерево Факел

Номер слайду 21

Що це ? В перекладі з італійської - “ повітря ” невелика інструментальна чи вокальна п'єса наспівного характеру. У перекладі з французької – “ головний твір “ – довершений у своєму жанрі, що отримав захоплені відгуки критики. Найкращий витвір мистецтва. У перекладі з латинської буквально означає “перед грозою” – невелика інструментальна п’єса.

Номер слайду 22

Вірна відповідь Арія Шедевр Прелюдія

Номер слайду 23

Домашнє завдання. Представляємо таланти.

Номер слайду 24

Дуель капітанів Правила Назвіть музичні інструменти перемагає хто називає останній. Будьте уважні названі інструменти не повторювати.

Номер слайду 25

Загадки Підтримай свою команду!!!

Номер слайду 26

Вітаємо переможців!

ppt
Пов’язані теми
Мистецтво, 5 клас, Сценарії
Додано
20 лютого 2019
Переглядів
1316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку