Презентація "Працевлаштування неповнолітніх"

Про матеріал
Презентація до уроку з Правознавства у 9-му класі з теми "Працевлаштування неповнолітніх"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Працевлаштування неповнолітніх. Робочий час та час відпочинку неповнолітніх.

Номер слайду 2

“Тільки два стимули примушують працювати людей: бажання заробітної плати і боязнь її втратити”Генрі Форд

Номер слайду 3

Давайте пригадаємо: Що таке робочий час? Що таке час відпочинку?Хто такий працівник?Хто такий роботодавець?Хто такий приватний підприємець?З якого віку можуть працювати неповнолітні?

Номер слайду 4

Робочий час36 годин на тиждень- Працівники віком від 16 до 18 років24 години на тиждень- Працівники віком від 15 до 16 років;- Для учнів віком від 14 до 15 років (які працюють на період канікул)

Номер слайду 5

Заробітна плата працівників, молодшим вісімнадцяти років, за скороченої тривалості щоденної роботи виплачується в такому самому розмірі, як і працівникам відповідних категорій за повної тривалості щоденної роботи. Праця учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних і середніх спеціальних навчальних закладів, які працюють у вільний від навчання час, оплачується пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку. Підприємства можуть встановлювати учням доплати до заробітної плати.

Номер слайду 6

Забороняється застосування праці осіб, молодших вісімнадцяти років, на важких роботах і на роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах. Забороняється також залучати осіб, молодших вісімнадцяти років, до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Номер слайду 7

Додаткова вимога. Медичний огляд. Усі особи, молодші вісімнадцяти років, приймаються на роботу лише після попереднього медичного огляду і в подальшому, до досягнення 21 року, щорічно підлягають обов'язковому медичному оглядові.

Номер слайду 8

Щоденний відпочинок. Святкові та неробочі дніЩорічна відпустка. Види відпочинку відпочинку. Перерва для відпочинку і харчування. Вихідні дні

Номер слайду 9

Аналіз правових ситуацій:15-річний школяр Андрій був прийнятий на роботу на час літніх канікул. Йому було встановлено 8-годинний робочий день 5 днів на тиждень. Чи правомірні дії адміністрації підприємства?16-річного Олександра прийняли на роботу офіціантом в бар у нічну зміну, запропонувавши йому більший заробіток. Чи правомірні дії адміністрації бару?

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 березня 2022
Переглядів
1247
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку