Презентація. Практична робота "Господарство первісних людей"

Про матеріал
Запропонований ресурс може бути корисним при проведенні практичної роботи в рамках вивчення теми "Життя людей за первісних часів".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток господарства первісних людей. Практична робота

Номер слайду 2

Після цього уроку ви зможете: встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, пояснюючи, як кліматичні зміни вплинули на заняття людини; описувати основні заняття; розповідати як і з чого виготовлялись знаряддя праці первісних людей; пояснювати поняття «неолітична революція», «привласнююче господарство», «відтворююче господарство».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Запитання: Які особливості цієї епохи дозволили людям розселитися по планеті?

Номер слайду 5

Льодовики покрили не всю територію. Люди розселилися там, де збереглися ліси та степи

Номер слайду 6

На основі ілюстрацій, поясніть, чим могли займатися первісні люди. Завдання: Доповніть свої знання, опрацювавши відповідні матеріали підручника

Номер слайду 7

ГОЛОВНІ ГАЛУЗІ ГОСПОДАРСТВА ПРИВЛАСНЮЮЧІ ФОРМИ ГОСПОДАРСТВА МИСЛИВСТВО ЗБИРАЛЬНИЦТВО

Номер слайду 8

Випереджальне завдання: Зробіть припущення – з яких матеріалів могли виготовлятися перші знаряддя праці?

Номер слайду 9

Завдання: Переглянувши відео, поясніть, як відбувався процес виготовлення знарядь праці. Якими вони були та для чого використовувалися?

Номер слайду 10

Словникова робота Кам’яний вік – найдовший культурно- історичний період у розвитку людства, коли основні знаряддя праці виготовлялися переважно з каменю, кістки та дерева.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Мамонт був найбільшим з усіх тварин, які траплялися людині. Мисливці криками і палаючими смолоскипами заганяли мамонта до урвища. Часто мисливці гинули під час полювання Запитання: як можна було уникнути людських жертв?

Номер слайду 13

Винайдення луку та стріл Приблизно 13 тис років тому. Завдання: Зробіть припущення – які зміни могли відбутися у господарстві первісної людини?

Номер слайду 14

На основі відео поясніть як людина приручила собаку? Яких ще тварин могли приручити люди?

Номер слайду 15

Завдання: На основі відео і тексту підручника дайте відповіді Чому і як людина почала займатися землеробством? Коли і де людство почало вирощувати культурні рослини?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ГОЛОВНІ ГАЛУЗІ ГОСПОДАРСТВА ВІДТВОРЮЮЧІ ФОРМИ ГОСПОДАРСТВА СКОТАРСТВО ЗЕМЛЕРОБСТВО НЕОЛІТИЧНА РЕВОЛЮЦІЯ

Номер слайду 18

НЕОЛІТИЧНА РЕВОЛЮЦІЯ Словникова робота: Неолітична революція – це перехід від привласнюючих до відтворюючих форм господарювання

Номер слайду 19

Завдання: На основі ілюстрацій зробіть припущення, що таке ремесла Поява ремесел Ремесла – це заняття, результатом яких є задоволення побутових проблем юдей

Номер слайду 20

Рефлексія На сьогоднішньому уроці я: Побачив… Дізнався… Зрозумів… Мені було цікаво…

Номер слайду 21

1. Всесвітня історія. Історія України (підручник). /Бандровський О.Г., Власов В.С. – Генеза. 2. Всесвітня історія. Історія України (підручник). /Пометун О.І., Мороз П.В.,  3. Всесвітня історія. Історія України (інтегрований курс). Практичні заняття. /Скирда І.М. – «Весна». Інтернет-ресурси http://mon.gov.ua http://uk.wikipedia.org/ http://oipopp.ed-sp.net/

ppt
Додано
8 січня 2020
Переглядів
3498
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку