Презентація "Правда про суть сталінського режиму"

Про матеріал

Презентація "Правда про суть сталінського режиму" (до виховного заходу "Велика справа потребує великого серця" за творчістю українського письменника-емігранта Івана Багряного).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАВДА ПРО СУТЬ СТАЛІНСЬКОГО РЕЖИМУ

Номер слайду 2

НИЩІВНА КОЛЕКТИВІЗАЦІЯБатько народів – Й. В. Сталін

Номер слайду 3

Номер слайду 4

МАСОВІ ПРОТЕСТИ СЕЛЯНЗброєю українців були вила, лопати, сокири. Зі співом «Ще не вмерла Україна» та гаслом «Хай живе самостійна Україна!» ліквідовували місцеві органи влади.

Номер слайду 5

ПОЧАТОК РЕПРЕСІЙ«Харчова» блокада України.

Номер слайду 6

Люди, позбавлені будь-якого продовольства, пухли і помирали від голоду. Більшість померлих не хоронили — просто не було кому.

Номер слайду 7

ФОТОФАКТИ СВІДЧАТЬ

Номер слайду 8

Загальна кількість людських втрат від Голодомору становить 3 мільйони 941 тисячу осіб.

Номер слайду 9

Втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі осіб.

Номер слайду 10

Трагічною сторінкою історії України стало знищення тоталітарним сталінським режимомцілого покоління української інтелігенції, що увійшло в історію під назвою «Розстріляне Відродження».

Номер слайду 11

Українські митці за умов замовчування й заборон створили тексти з довгоочікуваним набуттям Україною своєї державності, з датою українізації та різнобічних свобод, обіцяних революціями 1905—1917 рр.

Номер слайду 12

Коли Комуністична партія СРСР зрозуміла свою поразку, вона почала діяти забороненими методами: репресіями, арештами, розстрілами.

Номер слайду 13

Кульмінацією дій радянської репресивного режиму стало 3 листопада 1937 року.

Номер слайду 14

«На честь 20-ої річниці Великого Жовтня» у Соловецькому таборі особливого призначення в урочищі Сандармох

Номер слайду 15

було розстріляно 1111 в‘язнів, 198 із них - представники української інтелігенції.

Номер слайду 16

УРОЧИЩЕ САНДАРМОХ – свідок масових розстрілів

Номер слайду 17

М. Яловий. А. Панів. М. Куліш. Г. КосинкаЄ. Плужник. М. Семенко. В. Підмогильний. М. Зеров. П. Филипович. Л. Курбас. Г. Епік. М. Ірчан. М. Козоріс. В. Поліщук. ЗНИЩЕНИЙ ЦВІТ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ

Номер слайду 18

Наступного, 1938 року, були розстріляні Г. Хоткевич. В. Верховинецьта

Номер слайду 19

Протягом кінця 30-их років було розстріляно за різними оцінками від 200 до 337 бандуристів.

Номер слайду 20

На місці масових поховань українціввстановили камінний хрест.

Номер слайду 21

Не обминула сталінська репресивна система і Львівщину.

Номер слайду 22

Цей будинок у Дрогобичі є символом тоталітаризму та репресій окупаційного радянського режиму.   У жовтні 1990 р. у Дрогобичі розкопали, а 14 липня 1991 р. з почестями поховали  486 жертв тієї пори. м. Дрогобич, вул. Стрийська, 3

Номер слайду 23

У 1939–1941 роках під час  радянської окупації  у Львові, в приміщенні тюрми на Лонцького, працівниками НКВС було розстріляно 924 особи.

Номер слайду 24

Саліна — урочище і колишня соляна шахта поблизу села Солянуватка, що біля  Добромиля Львівської області. У червневі дні 1941 року тут органами НКВС було страчено близько 3600 чоловік, копальня була вщерть заповнена людськими тілами. Місце трагедіїПам'ятник жертвам

Номер слайду 25

Пішли в невідоме. В першу сферу загадкового, змодернізованого, індустріалізованого, науково устаткованого пекла, призначеного для незчисленних і найбільших грішників, іменованих «ворогами народу» з країни соціалізму. Іван Багряний «Сад Гетсиманський» 

Номер слайду 26

Я не хочу вертатись до своєї Вітчизни саме тому, що я люблю свою Вітчизну. А любов до Вітчизни, до свого народу в СРСР є найтяжчим злочином… Я не хочу вертатись на сталінську «родіну» тому, що підлість, цинізм і жорстокість більшовиків не знає меж… (с) Іван Багряний

Номер слайду 27

Я вернусь до своєї Вітчизни з мільйонами своїх братів і сестер, що перебувають тут, в Європі, і там, по сибірських концтаборах, тоді, коли кривава більшовицька система буде знесена так, як і гітлерівська … Коли нам, українському народові, буде повернуто право на свободу і незалежність в ім'я християнської правди і справедливості. (с) Іван Багряний

pptx
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
868
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку