Презентація "Правила безпечної поведінки в громадських місцях" (6 клас).

Про матеріал
Презентація містить поради щодо правильної поведінки в громадських місцях, а саме: на вулиці, в транспорті, театрі, кінотеатрі, музеї, на виставці тощо. Сподіваюсь, що ця робота буде корисна і цікава як учням, так і вчителям, батькам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

28 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ. У 2021 р. Міжнародна організація праці визначила девіз«Передбачати, готуватися та реагувати на кризу – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ»Онлайн – презентація (година спілкування) на тему: “Правила безпечної поведінки в громадських місцях (транспорті, театрі, кінотеатрі)” 6 – Б клас , ЗОШ № 25, 2021 р.

Номер слайду 2

ГРОМАДСЬКІ МІСЦЯ – ЦЕ:

Номер слайду 3

ЗАПАМ’ЯТАЙ: На вулиціВелику частину часу ми проводимо в колі незнайомих нам людей на вулиці, в транспорті. І від того, як ми поводимося, залежить не тільки наш настрій, але і наше життя й оточуючих нас людей. Головне правило поведінки на вулиці – не завдавати незручностей і неприємностей оточуючим.

Номер слайду 4

-У нас в країні правосторонній рух, тому, йдучи тротуаром, треба триматися його правого боку. -Не йдіть тротуаром проти руху.-Намагайтеся під час руху не зачіпати оточуючих. Несіть свої речі так, щоб не заважати тим, хто рухається назустріч, тобто тримайте сумку в правій руці.-Якщо ви запізнюєтеся або поспішаєте і вам необхідно обігнати того, хто йде попереду, обходьте його зліва (при цьому не забудьте вимовити: «Дозвольте пройти», «Будьте ласкаві»).-

Номер слайду 5

Правила безпечної поведінки пасажирів у транспорті- треба сидіти або стояти (якщо дозволено) у призначених для цього місцях, тримаючись за поручень або інші пристосування;- під час пересування в транспорті, обладнаному ременями безпеки, треба бути пристебнутим.

Номер слайду 6

-Під час руху не можна відволікати водія запитаннями. Купувати у нього квиток можна тільки на зупинках.-Не можна стояти в дверях, заважаючи входу і виходу інших пасажирів.

Номер слайду 7

Як поводитися у театрі? -До театру слід приходити за 10–15 хвилин до початку вистави, щоб роздягнутися і спокійно знайти свої місця в залі. -В антракті можна прогулятися вестибюлем або фойє. При цьому не треба поспішати й штовхати оточуючих. 

Номер слайду 8

-Коли спектакль закінчиться, також не варто поспішати залишати залу. Дочекайтеся, поки більшість людей вийде із приміщення. - Не штовхайтесь, зберігайте спокій! Як поводитися у театрі?

Номер слайду 9

Сходинки Часто сходинки стають причиною травм. Спускаючись сходами, чоловік завжди повинен йти попереду.  Вгору по сходах першою йде жінка, чоловік – злегка позаду. Однак, якщо сходи темні, круті або ви в зовсім незнайомому місці, тоді чоловік має йти попереду. Як поводитися у театрі?

Номер слайду 10

Коли на сходах зустрічаються чоловік і жінка, що рухаються в різних напрямках, жінка не зобов’язана відходити від перил, навіть якщо це суперечить правилу правостороннього руху. бік сходів із поручнями – привілей жінок, літніх людей, дітей. Як поводитися у театрі?

Номер слайду 11

Якщо назустріч іде хтось з речами, треба затриматися на майданчику і почекати, коли людина пройде. Якщо хтось поштиво поступився вам дорогою, треба, проходячи повз, або злегка вклонитися, або сказати: «Вибачте», «Дякую вам». Як поводитися у театрі?

Номер слайду 12

Забороняється: порушувати пожежну безпеку, приносити та застосовувати на території кінотеатру легкозаймисті, отруйні, токсичні речовини, зброю та небезпечні предмети, які можуть завдати шкоди оточуючим; Як поводитися у кінотеатрі?

Номер слайду 13

Дозволяється: - спокійно рухатися залом до початку і після сеансу; - після закінчення демонстрації фільму, дочекатися, поки увімкнеться світло, а тоді рухатись до виходу; - йти не поспішаючи, не штовхаючи оточуючих. Як поводитися у кінотеатрі?

Номер слайду 14

При великому скупченні людей треба виконувати такі правила: - йти один за одним; - різко не зупинятися; - не штовхатися (особливо на сходах); - у разі виникнення надзвичайної ситуації : не панікувати, зберігати спокій, слухати старшого. Отже, запам’ятайте:

Номер слайду 15

Не дозволяється:бігати залами музею, штовхатися;підходити надто близько до інших відвідувачів;стояти близько до картин, затуляючи їх спиною від інших глядачів;Як поводитися в музеї, на виставці?

Номер слайду 16

не торкатися і не притулятися до скляних вітрин, підставок, стін, картин;не заходити за огородження.чіпати експонати руками!Як поводитися в музеї, на виставці?

Номер слайду 17

Культу́ра поведі́нки — це сукупність сформованих, соціально значущих якостей особистості, щоденних вчинків людини в суспільстві, що ґрунтуються на нормах моралі, етики, естетики та культури

Номер слайду 18

На вулиці і в громадських місцях розмовляти без крику, не шуміти, не заважати іншим людям. Виявляти ввічливість до дорослих людей, допомагати маленьким. Бути уважними до людей з обмеженими можливостями. Дотримуватися чистоти в громадських місцях – не смітити,  не плюватися, берегти зелені насадження. ЗАПАМ’ЯТАЙ:

Номер слайду 19

Берегти суспільне і чуже майно. Не робити негідних вчинків і оберігати від них друзів. Це означає: не ображати  інших, не брати чужі речі, не знущатися над тваринами і ін. Без супроводу дорослих діти до 16 років не можуть перебувати на вулиці після 21 години вечора. ЗАПАМ’ЯТАЙ:

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

МИ В ТЕАТРІ (КІНОТЕАТРІ)

Номер слайду 26

Номер слайду 27

МИ В МУЗЕЇ

Номер слайду 28

МИ В МУЗЕЇ

Номер слайду 29

https://youtu.be/HHgl. J8d. B6a. YПРАКТИЧНІ ПОРАДИ

Номер слайду 30

ВИСНОВОК

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Яблочкіна Євгенія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шевченко Майя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Михайлова Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 травня 2021
Переглядів
17528
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку