Презентація "Правила добору окулярів залежно від типу обличчя. Добір форми окулярів (оптичних і сонцезахисних) із врахуванням форми обличчя"

Про матеріал
Презентація до теми уроку "Правила добору окулярів залежно від типу обличчя. Добір форми окулярів (оптичних і сонцезахисних) із врахуванням форми обличчя".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила добору окулярів залежно від типу обличчя. Добір форми окулярів (оптичних і сонцезахисних) із врахуванням форми обличчя.

Номер слайду 2

Типи модних окулярів. Вейфарер. Популярні в 50-х, такі окуляри надовго виходили з моди, потім поверталися. Із 2000-х років і дотепер вейфарери є чи не найпопулярнішими і найуніверсальнішими окулярами. І від сонця, і для корекції вад зору. І для чоловіків, і для жінок.Існує безліч форм і варіацій вейфарерів, але в них завжди пластикова й відносно товста оправа, а форма скелець (лінз) близька до квадратної.

Номер слайду 3

Типи модних окулярів. Броулайн. У прямому перекладі «броулайн» – це лінія брів. Дійсно, окуляри-броулайни обрамляють очі як брови. У них акцентована верхня частина, а нижня частина – тонка, майже непомітна. Броулайни – це теж стильний привіт із 50-х, тоді вони були дуже популярні, щоправда, більше у чоловіків.

Номер слайду 4

Типи модних окулярів. Котячі очі або ж «кицьки». Ви будете сміятися, але ці окуляри з акцентованими, загостреними верхніми куточками – теж із 50-х. І вже цю форму ми не віддамо чоловікам, це абсолютно жіноча штучка. Улюблені окуляри голлівудських красунь 50-х: Мерилін Монро, Ави Гарднер.

Номер слайду 5

Типи модних окулярів. Авіатори. Як нескладно здогадатися з назви, авіатори були створені для пілотів. І було це ще в далекому 1936 році. Слабким зором пілоти не страждали, авіатори служили тільки для захисту очей від сонця. Саме авіатори вважаються першими в історії сонячними окулярами, які надійшли в масове виробництво. Але в наш час оправи «авіатор» з успіхом використовуються і для окулярів з діоптріями. Їхні відмінні риси – тонка металева оправа й овальна форма.

Номер слайду 6

А крім згаданих, окуляри бувають також круглими, прямокутними й овальними, як вони виглядають – видно з назв. І всі ці форми більш-менш актуальні зараз. Більше того, є обличчя, яким пасують різні форми оправ – і прямокутні, і «кицьки», і тонкі, і товсті.

Номер слайду 7

Як правильно вибрати окуляри за типом обличчя. Класичні правила вибору: окуляри мають бути співрозмірними з обличчям та його рисами, а форма повинна додавати того, чого обличчю не вистачає. Круглому обличчю з м’якими рисами не вистачає геометрії й жорсткості. Квадратному і трикутному обличчю з різкими рисами й гострими кутами – якраз навпаки, не вистачає м’якості та округлості. Усе це можна компенсувати, якщо правильно підібрати оправу.

Номер слайду 8

Як вибрати окуляри для круглого обличчя. У Вас кругле обличчя, якщо лоб і нижня щелепа приблизно однакові по ширині, лінія вилиць помітно ширша, і форма обличчя округла, з гладкими переходами, без гострих кутів і різких рис.

Номер слайду 9

Традиційний підхід рекомендує для круглого обличчя оправи з вираженими кутами, прямокутні чи квадратні, вейфарери чи «котячі очі». Вони додають м’яким лініям обличчя геометрії, якої бракує.

Номер слайду 10

Як підібрати окуляри для квадратного обличчя. У квадратного обличчя лоб, вилиці й нижня щелепа приблизно однакові по ширині, а форма обличчя має виражені кути, різкі переходи.

Номер слайду 11

Класичне рішення для квадратного обличчя – пом’якшити грані, скруглити кути. Рекомендуються оправи овальної або круглої форми, броулайни з округлою нижньою частиною або авіатори з їхніми м’якими овалами.

Номер слайду 12

Як підібрати окуляри для трикутного обличчя. У трикутного обличчя найширша точка – це нижня щелепа, підборіддя різко виражене. Вилиці трохи вужчі за нижню щелепу, а лоб – ще вужчий.

Номер слайду 13

Збалансуйте диспропорцію обличчя окулярами з акцентованою і широкою верхньою частиною. Окуляри повинні візуально розширити лоб і зрівняти його із широкою щелепою.

Номер слайду 14

Вибираємо окуляри для серцеподібного обличчя. У серцеподібного обличчя, навпаки, найширша точка – це лоб, а до підборіддя обличчя звужується. Підборіддя часто гостре, виражене.

Номер слайду 15

Вам потрібні окуляри з округлою нижньою частиною і досить глибокою, що заходить нижче від вилиць. Скруглені вейфарери, авіатори чи широкі «котячі очі» – прекрасні опції.

Номер слайду 16

Оправа для овального обличчя. В овального обличчя вилиці трохи ширші за лоб і підборіддя, усе лінії та переходи плавні, пом’якшені, форма обличчя утворює гармонійний овал.

Номер слайду 17

Як вибрати оправу для овального обличчя? Та що там вибирати, майже будь-яка форма підійде! Це саме той випадок, коли вроду нічим не зіпсуєш. Експериментуйте, міняйте форми і кольори, варіантів у Вас безліч!

Номер слайду 18

Як правильно підібрати окуляри за кольором. Для вибору кольору оправи потрібно врахувати три чинники: тон шкіри, колір волосся і колір очей. Із шкірою все просто. Шкірі з холодним рожевуватим підтоном підходять холодні кольори оправ: блакитні, сірі, зелені, сріблясті. Шкіра з теплим жовтим підтоном краще «заспіває» з теплими тонами оправ: черепаховим, коричневим, червоним, помаранчевим, жовтим і золотим. Нейтральній шкірі підійдуть будь-які тони. Вибираючи окуляри за кольором очей, можна піти двома шляхами. Традиційний шлях стриманої елегантності – вибрати оправу під колір очей або нейтральну, майже непомітну. Екстравагантний вибір, щоб точно не залишитися непоміченою – вибрати оправу, комплементарну до кольору Ваших очей. Що таке компліментарні кольори – читати тут. Яскравий контраст підкреслить і колір очей, і форму окулярів, і Вашу готовність до стильних експериментів!

Номер слайду 19

До темних карих очей пасують майже будь-які кольори окулярів. Вони з легкістю витримують темні й навіть чорні оправи – образ виходить строгий та елегантний. А якщо хочеться відпочити від класики й додати образу гри, можна сміливо вибирати яскраві кольори: смарагдовий, насичений синій, червоний.

Номер слайду 20

До зелених і зеленувато-карих очей підходять оправи коричневих, бурштинових та інших натуральних кольорів. Відтінки зеленого в оправі підкреслять зелені очі. Але по-справжньому засяяти вони можуть у поєднанні з комплементарними – червоними або фіолетовими окулярами!

Номер слайду 21

Так само з блакитними очима. Щоб змусити їх виблискувати сапфірами, підкресліть їхній синій пігмент компліментарними помаранчевими окулярами. Чудово пасують до блакитних очей також коричневі, черепахові, леопардові оправи.

Номер слайду 22

Сірі очі – не дуже насичені, але вони стануть глибокими й виразними, якщо підсвітити їх яскравою оправою. Майже будь-який яскравий колір підійде – орієнтуйтеся на тон шкіри і колір волосся.

Номер слайду 23

Як правильно вибрати окуляри за кольором волоссяІз волоссям, як і з очима, можна вибрати одну із стратегій: класичну або екстравагантну. Обидві мають право на існування. Можна підібрати колір оправи, близький до тону волосся, тоді окуляри майже розчиняться і не будуть привертати уваги. А можна вибрати різкий контраст, від якого неможливо буде відірвати очей. Для чорного й рудого волосся контрасти – не проблема, вони самі створюють контраст хоч куди. Темні оправи та яскраві тони – їм усе підійде. Хіба що від червоних і помаранчевих оправ рудим красуням варто утриматися, свого вогню вистачить!

Номер слайду 24

Світлі, пастельні й нейтральні відтінки оправ, зрозуміло, підійдуть для світлого й сивого волосся. Але чому б не дозволити собі яскравий спалах кольору? Особливо це актуально для сивого волосся. З віком природні фарби і природна контрастність обличчя приглушуються, обличчя стає немовби трохи вицвілим. Допоможіть своєму обличчю, додайте фарб за допомогою насиченої оправи сміливого кольору – фіолетового, соковитого синього або насиченого блакитного!

Номер слайду 25

Шатенам із червонуватим підтоном, теплим каштановим відтінкам волосся дуже пасують черепахові оправи і всі теплі, натуральні коричневі відтінки. Холодним шатенам із попелястим відтінком волосся підійдуть холодні пастельні кольори. Але темні та навіть чорні оправи теж будуть виглядати прекрасно!

Номер слайду 26

З окулярами – як із взуттям. Ви можете вибирати модель, фасон, колір. Але є параметри, які природа вже вибрала за Вас – це розміри. Ви ж не будете у взуттєвому магазині приміряти чоботи 40-го розміру, якщо у Вас 37-й. В оптиці – те ж саме. Як би не подобалася Вам оправа, якщо вона не підходить за розміром – не варто навіть витрачати час на її примірку. Як це дізнатися? Дуже просто, на оправі все написано!

Номер слайду 27

Усередині на дужці є незрозумілі цифрочки, так от останні з них, крайні праворуч – це довжина дужки в міліметрах. Зліва від неї – ширина перенісся, а далі – допустима товщина лінзи. Якщо у Вас є одна улюблена, зручна пара окулярів, просто подивіться ці цифри на її дужці та запам’ятайте їх, як власний розмір взуття. Вибираючи оправу в майбутньому, ви досить-таки заощадите час і нерви, якщо будете приміряти лише варіанти свого розміру.

Номер слайду 28

Використані джерелаhttp://cloche.club/uk/obirayemo-okulyari/ (доступно и просто о моде и стиле)www.coastal.com

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. П'ятак Mихайло Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 листопада 2021
Переглядів
4007
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку