Творчій проєкт: «Тропічне кохання»

Про матеріал
Презентація результату проєктної діяльності учнів старшої школи під час вивчення модулю "Технологія виготовлення виробів інтер'єрного призначення". Представлені матеріали допоможуть вчителю продемонструвати аналог та послідовність оформлення звітів з виконання творчіх проєктів в техніці вишивки виробів бісером.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчій проєкт: «Тропічне кохання»Херсонська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 28 ім. О. С. Пушкіна Херсонської міської ради. Виконавець: Дімерман Віта. Керівник: Дудник Л. А. Херсон. 2021 р.

Номер слайду 2

Мета та завдання Мета: Виготовити вишиту бісером картину для оздоблення інтер’єру. Завдання: Дослідити історію вишивки бісером;Дослідити різновиди техніки вишивки бісером;Вишити картину за схемою, дотримуючись правил техніки безпеки та послідовності виготовлення;Розрахувати собівартість виробу;Провести маркетингве дослідження.

Номер слайду 3

Історія вишивки. Батьківщиною бісеру вважається Стародавній Єгипет, де з непрозорого скла виготовляли великі намиста. Процес обробки скла удосконалювався, і намистини ставали все дрібніше і дрібніше. Так з'явився бісер. А саме слово «бісер» походить від арабського «бусра», що означає бусинки з отворами. 

Номер слайду 4

Вишивка завжди була одним з найулюбленіших способів прикрашання одягу, а також різноманітних речей домашнього вжитку. За своїм призначенням усі вишивки можна поділити на дві групи: для оформлення одягу та побутових речей. Вишивки першої групи мають здебільшого орнаментально-рапортну побудову, для чого створено безліч різноманітних швів. Вишивки другої групи можуть мати ще й образотворчий зміст, декоративно-тематичного спрямування. Призначення вишивки

Номер слайду 5

Призначення вишивки. Тому важливо, вибираючи чи створюючи зразок вишивки, знайти художню єдність, зробити красивою не лише саму вишивку, а й прикрасити предмет у цільому, зберегти його красу в співіснуванні з іншими предметами. Завжди треба враховувати, щоб кольори вишивки контрасно як тонально, але обов’язково гармонійно поєднувалися як між собою, так і з фоном і приємно вписувалися у загальний колорит одягу або інтер’єру.

Номер слайду 6

Вироби-аналоги

Номер слайду 7

Ескіз виробу

Номер слайду 8

Схема виробу

Номер слайду 9

Вибір інструментів та матеріалів. Вибір ниток. Для виготовлення даного виробу рекомендуємо використовувати швейні нитки із поліестру 100% Вибір обладнання та інструментів. Набір голок, бісер , ножиці, нитки, схема для вишивки.

Номер слайду 10

Санітарно-гігієнічні вимоги до виробу. Враховуючи призначення виробу, тканина має бути гігроскопічною та повітропроникною, зберігати форму, бути приємною на дотик, а поєднання кольорів позитивно впливати на людину

Номер слайду 11

Експлуатаційні вимоги. Виріб повинен легко пратися та прасуватися, оздоблення повинно мати стійке забарвлення. Для виробу рекомендоване ручне прання при низьких температурах, прасування з виворітної сторони виробу.

Номер слайду 12

Правила безпеки1. Обережно користуватись інструментами.2. Під час роботи не вколювати голку в одяг та не залишати її на робочому місці.3. Голки зберігати в гольнику або спеціальній коробочці.4. Голкою працювати обережно, не залишати її без нитки (з ниткою її легше знайти, якщо вона загубиться).5. Не відкушувати нитку зубами, а відрізати ножицями.6. Ножиці тримати на робочому місці з зімкненими лезами, передавати теж зімкненими лезами, кільцями вперед.7. Ні в якому разі не брати в рот нитку, голку, тканину.

Номер слайду 13

Виготовлення виробу. Основні прийоми вишивання бісером. Бісер, стеклярус, блискітки та намисто застосовують у виши­ванні виробів, які не потребують частого прання та хімічного чищення. Основою для вишивок намистом і бісером є полотно, льон, льон з лавсаном, грубий шовк, оксамит, атлас, шерсть, сук­но. Нитки застосовують міцні, щоб намистинки не перетира­ли їх, вощені та під колір тканини виробу. Намистинки треба брати з великими отворами, крізь які легко проходять голка з ниткою.

Номер слайду 14

Техніка вишивання Техніка вишивання намистом і бісером не дуже складна, але потребує навичок і кмітливості. Основна умова — бісеринки під час вишивання мають лягати рівно, з однаковим нахилом і на однаковій відстані.

Номер слайду 15

Технологічна послідовність виготовлення виробу Підготувати вишивальну тканину до роботи. Підготувати малюнок, враховуючи його розміщення на тканині. Вишити малюнок на тканині за схемою у додатку. Після завершення роботи оформити виріб.

Номер слайду 16

Кінцева обробка виробу Видалити усі кінці ниток, перевірити закріплення з вивороту та відповідність до схеми. Пропрасувати виріб.

Номер слайду 17

Собівартість виробу

Номер слайду 18

Маркетингове дослідження Опитування: Вам подобається пропонований виріб?Так-80% Ні-20%Ви б змінили щось у виробі?Так-15% Ні-85%Ви купили б цей виріб? Так-72% Ні-28%

Номер слайду 19

Маркетингове дослідження. За яку ціну ви гові придбати цей виріб?300грн-40%400грн-34%500грн-26%

Номер слайду 20

Маркетингове дослідження   Різноманітні вишиті вироби можна придбати у сувенірних магазинах, на промислових ринках. Вартість такої продукції залежить від розмірів виробу, використаних матеріалів виду оздоблення, якості роботи та відомості бренду, що випустив конкретний виріб.

Номер слайду 21

Маркетингове дослідження. В результаті проведеного дослідження ринків збуту даної продукції, виявлено, що вартість її коливається в межах від 300 до 500 гривень і більше, з урахуванням того, що це ручна робота.

Номер слайду 22

Реклама. Це - фламінго, птах крилатий,Його легко упізнати: Він рожеве пір'я має,По воді походжає.

Номер слайду 23

Висновки. Дотримуючись технологічної послідовності виговлення виробу та правил безпеки я вишила картину бісером, яка може слугувати прикрасою для інтер’єру.

Номер слайду 24

Джерела: Tekhnobiser-http://tekhnobiser.blogspot.com/p/blog-page_22.html?m=1gdz4you.com-https://gdz4you.com/prezentaciyi/inshi/vyshyvka-biserom-19650/vseosvita.ua- https://vseosvita.ua/library/prezentacia-na-temu-visivka-biserom-207751.html

pptx
Додано
23 грудня 2021
Переглядів
626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку