Презентація "Правила дорожнього руху"

Про матеріал
Допоміжний матеріал під час проведення бесід, заходів присвячених темі правил дорожнього руху задля збереження життя учнів та запобігання ДТП.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Знай і виконуй правила дорожнього руху!” Підготувала вихователь ГПД ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 м. Христинівки Рожнатовська Катерина Петрівна

Номер слайду 2

Не дракончик він, не джин, має він три світлих ока. Але дивиться одним, два завжди відпочивають. А одне ніяк не спить. Кольори всі різні має.

Номер слайду 3

Кольори світлофора. Як червоним він палає – ніхто з місця не рушає. Жовтим оком заморгає – знай! Тебе попереджає. Он зелений вже горить – ти ідеш, авто- стоїть.

Номер слайду 4

Відгадайте загадку! Йде через села і міста , а з місця ніколи не зрушить .

Номер слайду 5

Пригадаємо основні правила дорожнього руху Як поводитись на вулиці – Це відомо дітям всім. Правда, деякі забули, Тож нагадуємо їм:

Номер слайду 6

Основні правила дорожнього руху Всі дороги, там, де транспорт, Мають бути без дітей, І з м’ячем не можна гратись, Не в футбол і не в хокей!

Номер слайду 7

основні правила дорожнього руху Є майданчик біля дому Грайся весело на ньому. Тут спокійно, безперечно, На дорозі ж небезпечно.

Номер слайду 8

Подивіться – чудеса. Є на вулицях місця, Де авто відпочивають, пішоходів пропускають!

Номер слайду 9

основні правила дорожнього руху Там гальмують всі машини, Перейти дають людині. Тільки там, де Перехід, Йди сміливо, пішохід!

Номер слайду 10

основні правила дорожнього руху Важко бігати, стрибати, Їздити і гальмувати, Дуже слизько на морозі. –Будь уважним на дорозі!

Номер слайду 11

«Тротуар»-означає дорога для пішоходів. Знає будь-яка дитина: Йти не можна, де машини. Тому Коля і Тамара Йдуть собі по тротуару.

Номер слайду 12

Тротуари це доріжки, ми по них ідемо пішки. Всі, хто тротуаром ходить, звуться просто – пішоходи.

Номер слайду 13

На переході біля світлофору правил дотримуйся дуже суворо: Спочатку ліворуч ти подивись, немає машин? – То йди, не барись! Далі йти теж маєш право! Як машин немає справа!

Номер слайду 14

Переходити нам слід, тільки там, де перехід. І доріжку пішохідну, наче зебру, добре видно.

Номер слайду 15

Знак підземного переходу. Ось велике перехрестя. Ген за ним — до школи вхід. Пам'ятай: для пішоходів тут підземний перехід.

Номер слайду 16

Водії нехай всі знають. І дорогу цю минають, бо цей знак попереджає. В'їзд сюди забороняє!

Номер слайду 17

Прямо знак нас не пускає — це дорога на завод. Я повільно повертаю — там немає перешкод. Далі он — хіба не видно? — Є доріжка пішохідна.

Номер слайду 18

Дітям до 14 років заборонено! "Ох" та "ой", синці та гулі. Як не знаєш правил руху. Краще зовсім вже не їздить, горе -велосипедистам.

Номер слайду 19

Державна автомобільна інспекція (ДАІ). Я — черговий інспектор ДАІ. Всі дороги — володіння мої. Всі проспекти і площі всі, перехрестя, розвилки, шосе.’ Гей, таксі, обережно жени, бо я суворий інспектор ДАІ. А для тих, хто на червоний поїде, свисток прозвучить.

Номер слайду 20

Відгадувавання загадок . Маленькі будиночки містом біжать , Хлопчики й дівчатка в будиночках сидять .

Номер слайду 21

Я не їм вівса , ні сіна , дайте випити бензину. Усіх коней обжену , кого хоч наздожену . Відгадувавання загадок .

Номер слайду 22

Відгадувавання загадок На дорогу я лягаю , яскраво-білий колір маю. Про ПДР нагадаю, хоч ніколи не розмовляю.

Номер слайду 23

Відгадувавання загадок Є паличка в нього чарівна , за мить сто машин зупиняє вона! Ось паличку вгору він миттю підняв--одразу КАМАЗ, мов укопаний став (регулювальник).

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Відгадувавання загадок Два брати спереду гудуть, за ними двоє ще женуться. Біжать, ніяк не доженуть, об землю спересердя б’ються.

Номер слайду 26

Молодці , діти. Ви всі гарно попрацювали . Всім спасибі! Наш урок закінчився .

ppt
Додано
23 травня
Переглядів
68
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку