Презентація "Правила дорожнього руху у віршах та загадках"

Про матеріал
Даний матеріал стане в нагоді вчителям початкових класів та вихователям ГПД для вивчення та закріплення правил дорожнього руху в ігровій формі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила дорожнього руху у віршах і загадкахпідготувала вихователь ГПДСмірнова Г. М.

Номер слайду 2

Світлофор. Як переходиш вулицю,на розі зупинисьІ перш за все уважно на мене подивись. Я шлях вкажу надійний, де небезпек нема. Трикольорове око Я маю недарма. Нехай воно і мружиться, ніколи я не сплю,З малими дітьми в хованки Я гратись не люблю. В роботі я суворий І стриманий завжди. Тролейбуси, машини біжать сюди й туди. Дивлюсь червоним оком — Велю спинитись я,Одне мені потрібно — Це витримка твоя. А блисне жовте око, Іти не поспішай,Бо жовтий — не зелений: Потрапиш під трамвай. Увага — і зелений Привітно замигтів. Він колір найдобріший, Щасливої путі!

Номер слайду 3

Знають діти всі, напевно,Перехід бува підземний. Під землею люди йдуть —І безпечна їхня путь. Нагорі біжать машини,Проїжджають безупину,А внизу йде пішохід —Дуже зручний перехід. Він стрічає всіх привітно,Навіть вдень горить тут світло. Підземний перехід

Номер слайду 4

На переході біля світлофору правил дотримуйся дуже суворо: Спочатку ліворуч ти подивись немає машин? – То йди, не барись!Далі йти теж маєш право! Як машин немає справа!Знає будь-яка дитина: Йти не можна, де машини. Тому Коля і Тамара йдуть собі по тротуару.* * *Тротуари це доріжки, Ми по них ідемо пішки. Всі, хто тротуаром ходить, Звуться просто – пішоходи.

Номер слайду 5

Руху правила єдині,Їх повинні поважати,Знати їх усі повинні —І дорослі, і малята. Добрий друг наш — знак дорожній. Ставиться не так собі,Як подружиться з ним кожен,Допоможе він тобі. Щоб не трапилося всяке,Шанувати треба знаки. На дорозі небезпечно,Тож обачним буть доречно. Руху правила єдині,Знати їх усі повинні. Шануватимуть їх люди —Скрізь тоді порядок буде!Дорожні знаки

Номер слайду 6

Різні скельця є у мене: Червоне, жовте і зелене. Можу ними я сказати: «Йти», «Стояти», «Зачекати».(Світлофор)Загадки. Що за коник полосатий. На дорозі коло хати?«Зебра», кажуть, уляглась – Звідкіля вона взялась?«Зебра» в нас на переході – Та чи є така в природі?(Пішохідна розмітка «Зебра»)Тротуаром йдуть малята,Жваві хлопчики й дівчата. Не кричать і не пустують – Дуже ввічливо крокують. Симпатичні всі на вроду. Наші дітки - …(Пішоходи)Ми побачили з тобою, Як одною лиш рукою, Тільки жезла він підняв — Вантажівку вмить спиняв. Що ж це за силач такий? Це, малята, ... (Постовий)Я правдиво вам скажу,Всім це місце я вкажу. Друзі, слово честі, - Де схрестилися дороги,Рух порядок має строгий – Там і ..(Перехрестя)

pptx
Додано
22 лютого 2019
Переглядів
4368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку