Українська національна кухня відома далеко за межами нашої країни. Деякі страви, наприклад борщ і котлета по-київськи, є в меню ресторанів різних країн світу. Популярний український борщ має до 30 різновидів (полтавський, чернігівський, київський, львівський тощо). Український борщ занесений до списку нематеріальної спадщини Юнеско.
Номер слайду 2
Опис української кухні був би неповним без сала. Українці іноді жартують: «Сало — наша національна гордість». Тонкий шматочок сала, покладений на скибку чорного хліба з часником і сіллю, — бездоганне поєднання.
Номер слайду 3
Національними українськими стравами є вироби з прісного тіста: вареники, галушки, лемішки, гречаники. Традиційно вареники начиняють вишнями, сиром, капустою, картоплею зі шкварками. Улюбленими стравами є також сирники, налисники, голубці, печені ковбаси.
Номер слайду 4
А традиційні напої — запашний узвар та компоти з ягід і фруктів.
Номер слайду 5
Євген Клопотенко. Кулінар, блогер, автор кулінарних видань, амбасадор ,посол доброї волі.