Презентація «Українська кухня»

Про матеріал
Додаток до уроку "Культура споживання їжі. Етикет за столом", 5 клас. Презентація «Українська кухня»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська національна кухня відома далеко за межами нашої країни. Деякі страви, наприклад борщ і котлета по-київськи, є в меню ресторанів різних країн світу. Популярний український борщ має до 30 різновидів (полтавський, чернігівський, київський, львівський тощо). Український борщ занесений до списку нематеріальної спадщини Юнеско.

Номер слайду 2

Опис української кухні був би неповним без сала. Українці іноді жартують: «Сало — наша національна гордість». Тонкий шматочок сала, покладений на скибку чорного хліба з часником і сіллю, — бездоганне поєднання.

Номер слайду 3

Національними українськими стравами є вироби з прісного тіста: вареники, галушки, лемішки, гречаники. Традиційно вареники начиняють вишнями, сиром, капустою, картоплею зі шкварками. Улюбленими стравами є також сирники, налисники, голубці, печені ковбаси.

Номер слайду 4

А традиційні напої — запашний узвар та компоти з ягід і фруктів.

Номер слайду 5

Євген Клопотенко. Кулінар, блогер, автор кулінарних видань, амбасадор ,посол доброї волі.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
1032
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку