Презентація «Сервірування столу»

Про матеріал
Додаток до уроку "Культура споживання їжі. Етикет за столом", 5 клас. Презентація «Сервірування столу»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сервірування столу до сніданку

Номер слайду 2

Сніданок - самий перший та самий важливий прийом їжі

Номер слайду 3

Сніданок повинен бути: Смачним. Поживним. Корисним. Від цього залежить наша працездатність та самопочуття у першій половині дня

Номер слайду 4

Страви, які подають на сніданок : Гарячі напої: чай, кава, какао, молоко, сік та інші;Гарячі страви: каша, омлет, яєчня тощо;Холодні страви: бутерброди, салати, варені яйця тощо;Гастрономічні продукти: сир, ковбаса, вершкове масло тощо;Хлібобулочні вироби та солодощі: мед, джем, варення, кекси, круассани та інше.

Номер слайду 5

Сервірування столу — це підготовка столу, за яким відбудеться частування. Воно передбачає правильне розташування столових приборів та інших столових предметів: скатертини, посуду, приборів, серветок.

Номер слайду 6

Столовий посуд — це посуд, призначений для подавання та споживання страв, його виготовляють із різних матеріалів: металу, пластмаси, скла, порцеляни тощо. Для розміщення страв використовують тарілки, миски, блюда, салатниці, цукерниці тощо.

Номер слайду 7

Послідовність сервірування столу:стіл накривають скатертиною;розставляють столовий посуд, прибори для спецій;розкладають столові прибори; розкладають серветки;прикрашають стіл вазою з квітами.

Номер слайду 8

Розкладати столові прибори необхідно навколо основної тарілки згідно з порядком використання, розпочинаючи ззовні в напрямку до тарілки. Праворуч від тарілки — місце для ложки й ножа. При цьому ложку слід класти вигином униз, а лезо ножа має бути спрямоване в бік тарілки.

Номер слайду 9

Ліворуч від тарілки кладуть закусочну (салатну) виделку та виделку до основної страви зубцями вгору. Десертні столові прибори — маленьку ложечку та виделку — кладуть над тарілкою. Місце пиріжкової тарілки й ножа для масла — зверху ліворуч від основної тарілки. Порядок використання приборів — починаючи з найдальших від тарілки.

Номер слайду 10

Пам’ятаючи правила розміщення й використання приборів, людина вільно почувається за столом, а сервірування з величезною кількістю столових приборів не лякає її.

Номер слайду 11

Питання для обговорення: Що таке сервіровка?Як правильно сервірувати стіл?

pptx
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
2147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку