Презентація " Правопорушення"

Про матеріал
В даній презентації описуються поняття та види правопорушень. Терміни: правопорушення,злочин, відповідальність. Чітко сформована у вигляді схем Види шкоди, форми вини, склад правопорушення.Також є завдання практикум та домашнє завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАВОПОРУШЕННЯПідготувала Вчитель правознавства Линник Маргарита Миколаївна

Номер слайду 2

План уроку1 Поняття та види правопорушень2 Склад правопорушень

Номер слайду 3

Поняття та види правопорушень. Правопорушення — ця дія або бездіяльність, якими порушуються норми права; це винна поведінка деліктоздатної особи, яка суперечить нормам права, заподіює шкоду іншим особам чи суспільству і має наслідком юридичну відповідальність

Номер слайду 4

Види шкоди. Матеріальна Фізична. Моральна

Номер слайду 5

Форми вини. Умисел. Необережність

Номер слайду 6

Найнебезпечнішим правопорушенням є злочин. Зло́чин — антисоціальний вчинок людини, що посягає на відносини, що склалися в суспільстві, і становить небезпеку суспільному розвитку. Людину, яка чинить злочин, називають «злочинець».

Номер слайду 7

2. Склад правопорушення

Номер слайду 8

Ознаки правопорушення

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Практикум1. Поясніть поняття « правопорушення»2. Які види правопорушень Вам відомі3. Висловте свою думку про причини правопорушення 4. Знайдіть у засобах масової інформації приклади правопорушеня та визначте їх склад.

Номер слайду 11

Юридична відповідальність. Юридична відповідальність — різновид соціальної відповідальності, який закріплений у законодавстві і забезпечуваний державою юридичний обов'язок правопорушника пізнати примусового позбавлення певних цінностей, що йому належать. Іншими словами, це застосування до винної особи примусових заходів за вчинене правопорушення.

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Опрацюйте параграф 6 Виконайте завдання 4. сладу 10.

pptx
Пов’язані теми
Правознавство, Презентації
Додано
1 листопада 2023
Переглядів
146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку