Презентація «Правова культура»

Про матеріал
Презентація до виховного заходу "Правова культура". Метою є глибше ознайомити учнів з правом, його важливою роллю в житті суспільства, сприяти усвідомленню ними необхідності знань Конвенцій прав дитини; формувати основні правові знання; сприяти поширенню правої культури та освіченості в учнівському середовищі; розвивати пізнавальні здібності, правознавчий світогляд; виховувати справжніх громадян з почуттям людяності, чуйності та доброти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правовий день «Правова культура» Підготувала і провела ЮліяГорбачова

Номер слайду 2

КОНВЕНЦІЯ ООН «ПРО ПРАВА ДИТИНИ»

Номер слайду 3

ПРАВА І ОБОВ’ЯЗКИ ДІТЕЙ

Номер слайду 4

АБЕТКА ТВОЇХ ПРАВ У КРАЇНІ КАЗОК

Номер слайду 5

Елементи правової культури: Поважати і любити своє оточення. Ставитися до них так, як би ми хотіли, щоб ставились до нас.

Номер слайду 6

Елементи правової культури: Поважати близьких та друзів. Не принижувати гідності кожної людини. Поводитись так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини.

Номер слайду 7

Елементи правової культури: Бути толерантним до людей. Поважати їх і допомагати їм.

Номер слайду 8

Елементи правової культури: Дотримуватись режиму харчування. Вживати продукти до кінця терміну придатності. Поважати працю кухарів.

Номер слайду 9

Елементи правової культури: Дотримуватись правил моральної етики; організовувати дозвілля так, щоб воно приносило корись і не заважало іншим.

Номер слайду 10

Елементи правової культури: Сумлінно навчатись; активно працювати на уроках, готуватись самотужки; старанно виконувати домашні завдання.

Номер слайду 11

Елементи правової культури: Дотримуватись певних норм поведінки, прийнятих у суспільстві. Намагатись не створювати ситуації, які призводять до порушення закону.

Номер слайду 12

Елементи правової культури: Поважати своє оточення. Давати нагоду кожному висловлювати свої думки. Не нав'язувати своїх поглядів іншим, якщо вони з ними не згодні.

Номер слайду 13

Елементи правової культури: Цінувати і дбати про своє здоров'я. Виконувати приписи лікарів у разі потреби.

Номер слайду 14

Елементи правової культури: Поважати співрозмовників. Коректно і тактовно висловлювати свої думки. Дотримуватись правил мовного етикету.

Номер слайду 15

Елементи правової культури: З повагою ставитися до людей, які піклуються про нас.

Номер слайду 16

Елементи правової культури: Виконувати роботу, яка не завдає шкоди здоров'ю. Виконувати всі види обслуговуючої праці.

Номер слайду 17

Елементи правової культури: Самостійно знаходити інформацію в різноманітних джерелах.

Номер слайду 18

Елементи правової культури: Не ображати і не принижувати оточуючих.

Номер слайду 19

Елементи правової культури: Дотримуватись норм і правил поведінки, прийнятих у суспільстві. Не створювати ситуацій, що можуть спричинити нещасні випадки

Номер слайду 20

ГРА «ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ»

Номер слайду 21

Гра «Закінчи речення»

Номер слайду 22

ДЕСЯТЬ "НЕ МОЖНА"  1. На одинці з собою робити все не так, як ти робив би на очах у людей. 2. Лінуватися, бути ледарем, дармоїдом, неробою. 3. Видавати за заслугу те, що є твоїм прямим обов'язком. 4. Вимагати від батьків те, чого ти не заслужив працею. 5. Бути жадібним, корисливим, негостинним. 6. Гребувати працею своїх батьків. 7. Сміятися зі старості, не поважати старість. 8. Лицемірити, говорити не те, що думаєш, що відчуваєш. 9. Запобігати перед тим, хто сильніший тебе. 10.Давати "пусті” обіцянки, не дотримуватися слова

Номер слайду 23

ДЕВ`ЯТЬ «НЕГІДНИХ РЕЧЕЙ"  1. Нашіптувати, доносити на товариша. 2. Бути легкодухим. Уникати відповідальності за свій учинок. 3. Байдуже проходити повз чужу біду, горе, відчай, посилаючись на свою слабкість. 4. Використовувати свою силу й фізичну перевагу на зло. 5. Мовчати, коли треба говорити, і говорити, коли треба мовчати. Базікати. 6. Відступати перед небезпекою, щоб зберегти спокій, добробут. 7. Добиватися для себе полегшення за рахунок товариша. 8. Не слухати батьків, обманювати їх. 9. Глузувати з калік. Кривдити дівчинку, дівчину, жінку. Не любити і кривдити тварин.

Номер слайду 24

1. Щиро цікавтеся іншими людьми. 2. Посміхайтеся. 3. Пам'ятайте, що ім'я людини – це найсолодший та найважливіший для неї звук у будь-якій мові. 4. Будьте уважним слухачем. Заохочуйте інших говорити про самих себе. 5. Говоріть про те, що цікавить вашого співрозмовника. 6. Навіюйте вашому співрозмовнику усвідомлення його значимості та робіть це щиро. Як сподобатися людям

Номер слайду 25

Якості вихованої людини Життєрадісність ВвічлИвість ЧеснісТь ПоряднісТь ЛюдЯність

Номер слайду 26

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Івшина Оксана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 лютого 2020
Переглядів
3002
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку