Презентація "Кримінальне право"

Про матеріал
Презентація для уроків правознавства або позакласних заходів, присвячених дню права. Актуальна для будь-якого класу середньої та старшої ланки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зміст уроку. Click to add Title1 Кримінальне право1 Click to add Title2 Злочин2 Click to add Title1 Склад злочину3 Click to add Title2 Співучасть у злочині4 Click to add Title1 Кримінальна відповідальність5 Click to add Title2 Види покарань6

Номер слайду 2

Кримінальне право1) галузь права 2) визначає підстави і припинення кримінальної відповідальності 3) встановлює, які діяння належать до злочинів 4) встановлює які покарання можуть застосовуватися до осіб, що вчинили злочин. Кримінальне право - це галузь права, норми якої визначають підстави і припинення кримін. відповідальності, а також встановлюють, які діяння належать до злочинів і які покарання можуть застосовуватися до осіб, що вчинили злочин.

Номер слайду 3

Правовідносини – це відносини, які виникають на основі норм ,учасники яких мають суб’єктивні та юридичні , що забезпечуються та контролюються .суспільніправадержавоюобов'язкиправа

Номер слайду 4

Глушко зайшовши в ліфт із громадянкою Гриценко, зупинив ліфт між поверхами і поставив вимогу віддати йому сумку, каблучку та сережки. Громадянка Гриценко спробувала чинити опір. Але внаслідок удару по голові, громадянка Гриценко знепритомніла. Глушко забрав речі і втік з місця події.

Номер слайду 5

Принципи кримінального права невідворотність кримінальної відповідальності; законодавче визначення злочину; особиста відповідальність за злочин; презумпція (припущення) невинуватості; повна відповідальність за злочин; перевага пом’якшувальних обставин відповідальності; більша караність групового злочину.

Номер слайду 6

Злочин суспільно-небезпечне діяння вчинене суб'єктом злочину. Ознаки злочину суспільна небезпечність (спричинення шкоди об'єктам, що охороняються державою);протиправність (злочином є діяння яке передбачене ККУ);винність діяння (здійснення суспільно-небезпечного діяння у формі умислу чи необережності);караність (діяння передбачає кримінальну відповідальність).

Номер слайду 7

Види злочинів. За формою вини. УмисніВчиненні з необережностіЗалежно від ступеня тяжкостіНевеликої тяжкостіСередньої тяжкостіТяжкі злочини Особливо тяжкі злочини Залежно від ступеня завершеностіЗавершенніНезавершеніГотування до злочину. Замах на злочин

Номер слайду 8

Співучасть у злочиніПроста (без розподілу на ролі)Виконавець. Організатор. Підбурювач. Пособник. Складна. Організаційна група. Злочинна організація Виконавець – безпосереднє вчинення злочину; Організатор – організація злочину, керування злочину; Підбурювач – умовлянням, підкупом, погрозою схилення до злочину;Пособник – порадами, вказівками, наданням засобів спряла вчиненню злочину;Група осіб (три і більше) / злочинна організація (5 і більше)

Номер слайду 9

Громадянка Бурякова вирішила заволодіти грошима банку. Вона дізналася про охорону банку, місце зберігання грошей, а пізніше розподілила обов'язки між учасниками групи. Її приятель Степашко за певну винагороду запропонував узяти участь у пограбуванні громадянам Петрушко, Сало та Буряновій. Громадянин Петрушко виготовив відмичку для сейфа. Сало та Бурянова вночі проникли до банку й за допомогою відмички заволоділи грошима. Виконавець. Організатор Підбурювач. Пособник

Номер слайду 10

Федченко М. проник у квартиру крізь вхідні двері, які він відчинив за допомогою відмички. Його не збентежило, що в приміщенні є господар, який спав у кімнаті. Тому він почав збирати речі до своєї сумки, але почувши, що господар прокинувся, кинув її та втік.

Номер слайду 11

Лузін, бажаючи помститися Хотину, скинув з даху багатоповерхового будинку на нього цеглину, однак не влучив. Цеглина впала поруч із Хотином та розбилася. Адвокат Лузіна звернувся до слідчого з клопотанням про припинення кримінальної справи, мотивуючи це тим, що шкоду Хотину заподіяно не було, а отже, це діяння не є суспільно небезпечним.

Номер слайду 12

Група підлітків, зламавши замок, вночі увійшла до сільського магазину і винесла з нього товарів на 5 000 гривень

Номер слайду 13

Кримінальна відповідальність і покарання

Номер слайду 14

Кримінальна відповідальність – це вид юридичної відповідальності, що встановлюється державою в кримінальному законодавстві, накладається судом на осіб, які винні у вчиненні злочину. Підставою кримінальної відповідальності є вчинення особою суспільно небезпечного діяння, яке містить склад злочину.

Номер слайду 15

Нероба Іван мріє про красиве життя. Він лежить вдома на дивані й розмірковує: у якому з місцевих магазинів наприкінці робочого дня може бути найбільша виручка, щоб задарма не ризикувати і здійснити напад з максимальною результативністю. Чи підлягає Іван кримінальній відповідальності?

Номер слайду 16

Обставини, що унеможливлюють злочинність діяння:а) необхідна оборонаб) крайня необхідністьв) Фізичний чи психічний примусг) Спричинення шкоди при затриманні особи, яка вчинила злочин д) Виконання наказу, розпорядження чи спеціального завдання

Номер слайду 17

Покарання — захід державного примусу, що застосовується від імені держави за вироком суду до особи, яка вчинила злочин, і полягає в обмеженні прав і свобод засудженого. Мета покарання: 1) Кара за скоєне; 2) перевиховання злочинця; 3) попередження нових злочинів.

Номер слайду 18

Види покарань. Штраф. Громадські роботи (60-240 годин,не більше 4-х годин на день. Виправні роботи (від 6 місяців до 2 років – відрахування 10-20 %)Арешт (1-6 місяців)Позбавлення волі (1-15 років)Довічне позбавлення воліКонфіскація майна* Обмеження волі (від 1 до 5 років)Позбавлення права обіймати певні посади або займатися повною діяльністю(як основне покарання –2-5 років, як додаткове –1-3 роки)

Номер слайду 19

Покарання неповнолітніх. Штраф Громадські роботи ( від 30 до 120 годин, не більше 2 годин на день)Виправні роботи ( від 2 місяців до 1 року, відрахування – 5-10%) Арешт ( 15-45 діб)Позбавлення волі (не більше 10 років, за особливо тяжкі злочини – 15 –ти)

Номер слайду 20

Примусові заходи виховного характеру

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гавриленко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Паладій Жанна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Іволін Ігор
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Береза Любов Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додав(-ла)
Кучер Карина
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 10 клас (Наровлянський О.Д.)
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
12202
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку