Виховна мета:
Виховувати почуття відповідальності за результати своєї роботи;
Вміння раціонального використання продуктів;
Економного використання сировини , електроенергії;
Бережливого ставлення до інвентарю , інструментів , посуду та обладнання
Дотримання чистоти на робочих місцях.
Тип уроку : урок вивчення трудових прийомів і операцій.
Як класифікують коктейлі ?Безалкогольні – морси, крюшони, безалкогольні аперитиви, безалкогольні молочні коктейлі, безалкогольні фізи, коблери, джулепи. Тонізуючі і прохолоджувальні – напої типу «хайбол»: хайболи, фізи, дейзи, колінзи, кулери, тодді, коблери, джулепи, ег-ноги, сангарі, грог.
Технологія приготування ягідного крюшону. Полуниця 500г. Цукор пісок 200г. Сік лимонний 100мл Вода мінеральна 1000мл. Вихід : 1800мл Технологія приготування Підготовлену полуницю кладуть на дно крюшонниці або глечика, пересипають цукром і ставлять в холодильник на 1-2 год . Після цього в крюшонницю додають трохи льоду, лимонний сік і доливають мінеральну воду. Обережно перемішують крюшон, щоби не пом’яти ягоди і розливають його в крюшонниці або склянки тумблер.
Це холодні або гарячі безалкогольні напої, виготовлені на основі чаю, а часом молока. До їх складу можуть входити різноманітні сиропи, соки, молоко, прянощі, яйця. Готують їх, як правило, в склянці хайбол, якій і подають напої. Як що до складу входять прянощі, пунш перед поданням настоюють 5-10хв. Холодні пунші подають із льодом та соломкою. Загальна характеристика пуншів та технологія їх приготування
Сік лимонний 20г. Сироп ванільний 20г. Чай гарячий міцний 110г. Кориця і гвоздика 0.1г. Лимон ( скибка ) 10г. Вихід: 150/10 Технологія приготування. Старанно перемішують приготований напій. Настоюють 10хв. Розливають у чашки з вогнетривкого скла, прикрашають лимоном. Технологія приготування гарячого північного пуншу
Безалкогольний фліп «Доменік»Сир 50г. Сік томатний 50г. Яйце 45г. Сіль і перець 0,1г Вихід 140г Готують в електроміксері без льоду, попередньо охолодивши всі компоненти. Подають напої в склянці тумблер без льоду з соломкою ( або ложкою, якщо фліп із сиром ). Зверху напій посипають тертим мускатним горіхом, шоколадом, меленою кавою або какао.