Презентація « Приготування безалкогольних коктейлів, а саме : малиновий айс-крім , полуничне фраппе , безалкогольний фліп «Доменік»

Про матеріал

Виховна мета:

Виховувати почуття відповідальності за результати своєї роботи;

Вміння раціонального використання продуктів;

Економного використання сировини , електроенергії;

Бережливого ставлення до інвентарю , інструментів , посуду та обладнання

Дотримання чистоти на робочих місцях.

Тип уроку : урок вивчення трудових прийомів і операцій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема програми : «Приготування та подача безалкогольних і алкогольних напоїв»

Номер слайду 2

Тема уроку: « Приготування безалкогольних коктейлів, а саме : малиновий айс-крім , полуничне фраппе , безалкогольний фліп «Доменік»

Номер слайду 3

Мета уроку:навчальна: навчити:- Правильно організувати робоче місце; - Виконувати правила санітарії та гігієни;- Дотримуватись техніки безпеки;- Дотримуватись правил ведення технологічного процесу.

Номер слайду 4

Як класифікують коктейлі ?Безалкогольні – морси, крюшони, безалкогольні аперитиви, безалкогольні молочні коктейлі, безалкогольні фізи, коблери, джулепи. Тонізуючі і прохолоджувальні – напої типу «хайбол»: хайболи, фізи, дейзи, колінзи, кулери, тодді, коблери, джулепи, ег-ноги, сангарі, грог.

Номер слайду 5

Напої, що виготовляються великими порціями – крюшони, пунші, ег-ноги, глінтвейни. Коктейлі аперитиви – аперитиви на основі джину, аперитиви на основі віскі , аперитиви на основі горілки та гірких настоянок, аперитиви на основі коньяку та бренді, аперитиви на основі рому.

Номер слайду 6

Безалкогольні крюшони готують на основі різних ягід і фруктів, з додаванням сиропів, лимонного соку і мінеральної води. Ці прохолоджувальні напої готують переважно великими порціями на 6-12 чоловік. Загальну характеристика крюшонів

Номер слайду 7

Технологія приготування ягідного крюшону. Полуниця 500г. Цукор пісок 200г. Сік лимонний 100мл Вода мінеральна 1000мл. Вихід : 1800мл Технологія приготування Підготовлену полуницю кладуть на дно крюшонниці або глечика, пересипають цукром і ставлять в холодильник на 1-2 год . Після цього в крюшонницю додають трохи льоду, лимонний сік і доливають мінеральну воду. Обережно перемішують крюшон, щоби не пом’яти ягоди і розливають його в крюшонниці або склянки тумблер.

Номер слайду 8

Компот консервований, асорті 1л. Сік лимонний 100мл. Апельсин 400г. Напій « Фанта» 500мл Мінеральна вода 500мл. Вихід: 2500мл. Усі компоненти цього напою змішують із льодом. Додають «Фанту» або мінеральну воду.

Номер слайду 9

Це холодні або гарячі безалкогольні напої, виготовлені на основі чаю, а часом молока. До їх складу можуть входити різноманітні сиропи, соки, молоко, прянощі, яйця. Готують їх, як правило, в склянці хайбол, якій і подають напої. Як що до складу входять прянощі, пунш перед поданням настоюють 5-10хв. Холодні пунші подають із льодом та соломкою. Загальна характеристика пуншів та технологія їх приготування

Номер слайду 10

Сік лимонний 20г. Сироп ванільний 20г. Чай гарячий міцний 110г. Кориця і гвоздика 0.1г. Лимон ( скибка ) 10г. Вихід: 150/10 Технологія приготування. Старанно перемішують приготований напій. Настоюють 10хв. Розливають у чашки з вогнетривкого скла, прикрашають лимоном. Технологія приготування гарячого північного пуншу

Номер слайду 11

Сік апельсиновий 50мл. Сироп цукровий 20мл. Чай міцний холодний 80мл. Апельсин ( скибка ) 10г. Вихід: 150/10 Прикрашають напій скибкою апельсина. Технологія приготування холодного апельсинового пуншу

Номер слайду 12

Малиновий айс – крім Морозиво 50г. Сироп малиновий 30мл. Вода мінеральна 70мл. Вихід 145г Змішують ложкою в склянці хайбол охолоджену мінеральну воду з малиновим сиропом. Додають морозиво.

Номер слайду 13

Полуничний фраппе. Морозиво вершкове 70г. Сироп полуничний 30г. Полуниця свіжа 30г. Вершки 20% - ої жирності 20г. Вихід 150г. Всі компоненти збивають разом у шейкері або електроміксері. Подають їх у склянках хайбол з соломкою.

Номер слайду 14

Безалкогольний фліп «Доменік»Сир 50г. Сік томатний 50г. Яйце 45г. Сіль і перець 0,1г Вихід 140г Готують в електроміксері без льоду, попередньо охолодивши всі компоненти. Подають напої в склянці тумблер без льоду з соломкою ( або ложкою, якщо фліп із сиром ). Зверху напій посипають тертим мускатним горіхом, шоколадом, меленою кавою або какао.

Номер слайду 15

Домашнє завдання Виготовити технологічні карти малинового айс- кріму, полуничного фраппе, безалкогольного фліпу «Доменік».

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Блискун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 березня 2018
Переглядів
4401
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку