Презентація. Приготування тертого пирога. Матеріал до уроку трудового навчання та технології для учнів професії "Кондитер"

Про матеріал
Презентація до уроку трудове навчання та технології для учнів професії "Кондитер"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування тертого пирога з вишнею

Номер слайду 2

Тертий пиріг – крихка, ніжна й по-домашньому дуже смачна випічка, від якої просто неможливо відірватися!Готуються такі пироги зазвичай на основі "правильного" пісочного тіста, і вони незмінно виходять апетитними, розсипчастими та мають незрівнянний аромат. Однією з найпопулярніших начинок для тертих пирогів є варення. Однак не менш цікаві й смачні пироги можна спекти і з яблуками, лимоном, різними ягодами, абрикосами, сухофруктами або ж зі згущеним молоком – залежить від смакових переваг. Така випічка стане чудовим смачним доповненням до посиденьок з друзями, а також на приємній ноті завершить сімейний обід або вечерю.

Номер слайду 3

Інтересні факті про пісочне тісто. Пісочне тісто родом з Шотландії

Номер слайду 4

Основні види, що розрізняються за складом:бриз (pate brisee) - без цукру. Використовується для несолодких пирогів і Тарту.сюкре (sucree) - солодке, навіть дуже солодке і жирне. Дуже крихке в роботі через великої кількості цукру. До речі про вплив цукру на тісто почитайте ще тут.шаблі (sable) - щось середнє, класичне пісочне тісто.  

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Інструктаж з БЖДЗ електроприладами забороняється працювати мокрими руками. Не можна залишати включену плиту без нагляду. Не можна зберігати поруч з плитою легкозаймисті предмети. Під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опіки. Суворо використовувати непошкоджене обладнання. В першу чергу потрібно перевірити, чи в хорошому стані кухонний інвентар, чи немає сколів та тріщин на посуді. Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що він сухий. В іншому випадку може статися замикання. Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, бо він швидко розплавиться. Щоб зняти посуд з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною ганчіркою, щоб уникнути опіків. Більш небезпечним джерелом неприємностей і травм є кухонна підлога, особливо якщо вона мокра. Один неправильний рух, і можна отримати травму. Щоб цього уникнути необхідно перед початком роботи на кухні перевірити стан підлоги. Під час готування потрібно обов'язково включати вентиляцію. Сковорідки і каструлі потрібно ставити і знімати з плити за допомогою спеціальних ганчірок або рушників. Продукти різати можна тільки на спеціальній дошці і добре заточеними ножами.включену плиту без нагляду.

Номер слайду 7

Для тіста. Борошно – 350 г. Цукор – 170 г. Масло вершкове – 170 г. Яйце куряче – 1 шт. Розпушувач тіста – 10 г. Ванілін Сіль –

Номер слайду 8

Для начинкивишня 200-300 г. Цукор 2ст.л. Якщо у вас морожена вишня, то дайте їй розморозитися. Без соку викладіть на тісто. Сік можна використати для желе. Якщо у вас немає вишні, то можете використовувати варення, джем або інші ягоди. Вишню посипати цукором, а якщо ви берете джем, або варення, то не треба.

Номер слайду 9

Технологія приготування У просіяне з розпушувачем борошно додати цукор, сіль, ванілін, перемішати. Додати яйце та вершкове масло. Добре перемішати в крихту.

Номер слайду 10

У роз’ємну форму висипати половину тіста. І розрівняти по дну форми. На тісто викласти охололу начинку й розрівняти. Висипати решту тіста на начинку. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180°C приблизно 40 хвилин. Готовому пирогу дати трохи постояти у формі, потім звільнити від форми й остудити.

Номер слайду 11

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Приготувати Пиріг з вишнею під наглядом батьків2. Фото виконаної роботи підписати (школа, клас, прізвище та ім`я), відправити 3. Пройти тест на сайті “На урок” 

pptx
Додано
15 січня 2021
Переглядів
759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку