Презентація "Прихована небезпека вейпів, одноразових «інгаляторів», кальянів"

Про матеріал
Година спілкування в 6 класі. Виховна робота з учнями, на допомогу класним керівникам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Прихована небезпека вейпів, одноразових «інгаляторів», кальянів»

Номер слайду 2

Щороку 85 тисяч українців помирають від хвороб, спричинених курінням. Проте дим від цигарок, кальянів та електронних сигарет шкодить не тільки курцям, але й тим, хто їх оточує.

Номер слайду 3

Скільки часу потрібно палити, щоб отримати рак? Деколи достатньо й однієї затяжки. Настільки сильний канцерогенний вплив на організм.

Номер слайду 4

З 11 липня 2023 року, відповідно до ухваленого антитютюнового Закону № 1978-IX, набуває чинності заборона реклами електронних пристроїв для куріння (як електронних сигарет, так і пристроїв для нагрівання тютюну) і заборона продажу ароматизованих сигарет та рідин до електронних сигарет. 

Номер слайду 5

Залежність та відміна. Залежність: Нікотин викликає фізичну та психологічну залежність, що може призвести до важкостей при спробах відмовитися від куріння. Відміна: Спроби припинити вживання нікотину можуть викликати відмінність, асоційовану зі стресом та змінами настрою.

Номер слайду 6

Вплив на серце і судинну систему. Збільшення частоти серцевих скорочень та підвищення кров'яного тиску. Збільшення ризику серцевих захворювань та інсульту.

Номер слайду 7

Вплив на легені Збільшення ризику захворювань легень, таких як хронічний бронхіт та емфізема. Зниження обсягу легеневого дихання.

Номер слайду 8

Витрати. Давайте прорахуємо якщо в місяць людина, яка курить одноразки витрачає 1800 грн (середня ціна), то скільки вона витрачає на рік?

Номер слайду 9

Міфи: Міф № 1. Електронні сигарети та кальян безпечніші, ніж звичайні. Міф № 2. Електронні сигарети та кальян не викликають залежності. Міф № 3. Електронні сигарети та кальян безпечні для оточення. Міф № 4. Електронні сигарети та кальян допомагають кинути палити сигарети.

Номер слайду 10

Підіб’ємо підсумки. Що ви засвоїли?Як куріння впливає на організм?Чи потрібно курити?

Номер слайду 11

Отже, безпечного паління не існує. Ніякого. Не будьте ні активними, ні пасивними курцями. 

pptx
Додано
25 листопада 2023
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку